Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL 9 NOU, 06/0672008; PORTADA, PÀG 8 i 9 VIC FARÀ EL MERCAT AL REMEI TOT I L’OPOSICIÓ DELS BOTIGUERS I LA PxC

EL 9 NOU, 06/0672008; PORTADA, PÀG 8 i 9 VIC FARÀ EL MERCAT AL REMEI TOT I L’OPOSICIÓ DELS BOTIGUERS I LA PxC

06/06/2008 - Vic

Vídeo de l'últim ple.

Es farà cada diumenge a partir del 29 de juny al mig del passeig de la Generalitat

Josep Comajoan | Vic.- L’Ajuntament de Vic va donar dilluns el vistiplau al nou mercat que es farà els diumenges al Remei. Ho fa amb l’oposició de les associacions de comerciants, especialment la del Remei-Estadi i el Mercat Municipal. De fet, des de CentreVic no fan cap pronunciament oficial i es remeten als posicionament de les altres dues associacions de comerciants.

Des de l’Ajuntament consideren que el mercat del diumenge al Remei és “una operació política de calat”, en paraules de Josep Burgaya, tinent d’alcalde d’Economia. La regidora de Comerç, la també socialista Dolors Pena, va dir al ple de dilluns que engegaran, “conscients que els comerciants no veuen bé la proposta”. Amb tot, Burgaya assegura que el projecte està “molt pensat i reflexionat”, amb l’objectiu de portar gent de tot Vic, i fins i tot de fora, al barri del Remei. I que compta amb el suport dels altres dos grups de govern, CiU i ERC. “L’alcalde és el primer il•lusionat amb el mercat”, afirma.

El mercat engegarà el 29 de juny i, de moment, el plantegen amb tres mesos de prova: juliol, agost i setembre, i acotat al passeig de la Generalitat, entre la carretera de la Guixa i el carrer Raimon d’Abadal. Serà un mercat esponjat, que permeti donar sortida als cotxes que es tanquen en els garatges de la zona. També es constituirà una comissió de seguiment, amb associacions de veïns i de comerciants. I a finals de setembre es valorarà com ha anat el mercat i, segons Burgaya, “si hem de reajustar algunes coses, ho farem”.

La idea és plantejar el mercat diferent dels que es fan en diumenge en altres poblacions, i tendir cap a un determinat producte de qualitat, amb una important presència de l’alimentació. Amb tot, en paraules de Burgaya, “no és per anar a fer la compra de la setmana, sinó que tindrà un important component d’oci”. Així, hi haurà un espai per als més petits a la part central, un punt d’informació turística, o lavabos públics.

Al ple, només la PxC va votar en contra del mercat. “Serà un fracàs absolut”, va advertir Josep Anglada. I va afegir: “Serà el mercat per excel•lència dels moros i els negres”. Des de les associacions de comerciants, per la seva part, basen la seva oposició en el fet que amb dos mercats a la setmana ja n’hi ha prou i que “restarà”, en paraules de Pilar Molist, presidenta dels paradistes del Mercat Municipal. “No s’ha vist mai que en una població hi hagi tres mercats ambulants”, afegeix. Des del Remei-Estadi també acusen l’Ajuntament de no haver-los tingut en compte a l’hora de fer el projecte, extrem que es nega des de l’equip de govern municipal.

LA SUSPENSIÓ A DOS POLICIES NO ES VA ARRIBAR A EXECUTAR

L’absència de l’alarma social va permetre aixecar-los l’expedient

La Guàrdia Urbana apareix en el torn de preguntes de la PxC un ple sí i l’altre també. Aquesta vegada, Josep Anglada va demanar els motius pels quals no es va arribar a sancionar cap agent per uns afers ocorreguts el 13 d’abril al carrer Bisbe Strauch i on presumiblement un d’ells hauria actuat de forma irregular amb un menor d’edat d’origen ghanès. Anglada va tornar a fer una demostració d’estar ben informat en allò que envolta la Guàrdia Urbana i va llegir al ple la pràctica totalitat de dos informes, contradictoris entre ells.

En una primera, es justificava l’obertura de l’expedient i la proposta de la pertinent suspensió de sou i feina com a mínim a un agent, que hauria utilitzat la defensa sense necessitat amb un menor d’origen ghanès. I es justificava la sanció per la possible reacció de la “minoria” ghanesa. Al cap d’uns dies, però, a la vista que no s’havia generat cap mena d’alarma ni “repercussió social”, es proposava aixecar la sanció i deixar sense efecte l’anterior resolució. Anglada no va rebre resposta. “No contesten, alguna cosa amaguen”, va afegir Anglada.

El pressupost d’inversions del 2008 inclou el 36% de les obres de la legislatura

El ple també va aprovar el pressupost d’inversions del 2008. Tal com havien avançat en l’anterior ple, que es va aprovar el Pla d’Inversions per a tota la legislatura, en aquest any 2008 ja s’ha pressupostat el 36% del Pla. Entre altres inversions, aquest any hi ha pressupostats el soterrament de la línia d’alta tensió (5,3 milions d’euros), la rotonda del polígon Malloles (1,3 milions), el nou pavelló (6 milions), el complex cultural (22 milions), els projectes del parc tecnològic (180.000 euros) i el mercat municipal (250.000), o la compra i projecte de reforma del teatre dels Trinitaris (300.000).

El pressupost, com el Pla d’Inversions, es va aprovar amb els vots dels tres grups de govern, CiU, PSC i ERC. Els tres de l’oposició, PxC, CUP i ICV-EUiA, van tornar a abstenir-se. La CUP va ser qui va moderar més el seu missatge, mentre PxC va continuar parlant de “fantasmada” i ICV-EUiA, de “soufflé”.

Republicans i monàrquics

El moment més tens del ple de dilluns es va viure durant el debat d’una moció de la CUP que demanava que l’alcalde no anés al sopar que aquest dijous van presidir els prínceps Felip i Letizia a les Masies de Voltregà. ERC va justificar el seu vot en contra de la moció atribuint-li un “tuf autoritari i dictatorial”, en paraules de Joan López.

Al final la moció no es va aprovar, ja que només hi van votar a favor la CUP i ICV.

La moció reclamava que cap representant de l’Ajuntament no anés a la recepció dels Prínceps apel•lant al fet que “una majoria dels grups representats en aquest Ajuntament es definiesen com a nacionalistes, independentistes i/o republicans”.

De fet, Josep Anglada (PxC) ja els va advertir que no era en bé així: “Nacionalistes, sí, començant per mi; independentistes o republicans, ja ho veurem a l’hora de la votacions”.El debat d'aquesta moció, però, ha comportat diverses situacions còmiques, com quan Anglada ha dit que "la imposició de la monarquia espanyola, termes amb què s'expressa la moció, amb la dels tinents d'alcalde de Vic, del PSC i Esquerra Republicana".


CONSTI EN ACTA

COMÍS D’‘SKATES’

Josep Rafús, regidor de Governació, va informar que la Guàrdia Urbana ha comissat alguns skates a joves que patinaven a la plaça del Carbó. Des de la PxC s’havia demanat més mà dura amb els joves.

L’ALT TER

La PxC va recordar a l’alcalde que ara fa un any, en la investidura, havia qualificat d’“irrenunciable” la reivindicació de l’Alt Ter. I ara ja ningú en parla. Vila d’Abadal va contestar que s’ha ampliat el projecte “a la Garrotxa, el Ripollès i a la Catalunya Central”. I va afegir: “Si la Catalunya Interior no funcionés, optem per la vegueria, com a mínim”. De la cimera amb els altres alcaldes de la Catalunya Interior, de moment, però, no n’hi ha notícies.

SEGURETAT I NUCLI ANTIC

Josep Rafús, regidor de Governació, va reconèixer a la pregunta feta per PxC que hi ha hagut “una punta no molt gran” de robatoris al nucli antic, sobretot en bars de nit. Mossos i Guàrdia Urbana estan duent un seguit d’actuacions, “que no es poden explicar”, i esperen resoldre el cas ben aviat.DIARI MÉS LA MARXA, 03/06/2008; PORTADA i PÀG. 2 i 4 EL BARRI DEL REMEI DE VIC TINDRÀ UN MERCAT SETMANAL

L’aprovació del Ple municipal d’ahir va suposar la crítica de la PxC, que creu que el mercat serà bàsicament d’immigrants

PxC titlla de fracàs el nou mercat que, segons ells, continuarà degradant el barri perifèric

Vic.- El ple consistorial de Vic va aprovar ahir la instauració d’un nou mercat setmanal al barri del Remei, cosa que no va agradar al grup de Plataforma per Catalunya (PxC).

El ple de l’Ajuntament de Vic d’aquest dilluns ha a aprovat la creació, a partir del 29 de juny, d’un n ou mercat setmanal que s’instal•larà el diumenges al matí all passeig de la Generalitat, entre la carretera de la Guixa i l’avinguda de l’Estadi. Segons la regidora Dolors Pena (PSC), que ha defensat la proposta, el mercat “començarà petit, però amb voluntat de créixer i despesialitzar-se en productes ecològics i de terra” i serà una nova oportunitat de promoure l’afluència de visitants a la ciutat.

Els grups municipals de la CUP i ICV han valorat positivament la creació d’aquest mercat i hi han votat favorablement.

La PxC, en canvi, ha assegurat que “tant el comerciants de la ciutat com els veïns del barri hi estan en contra” i el seu portaveu ha vaticinat que serà “un fracàs absolut perquè serà el mercat per excel•lència dels moros i dels negres” i contribuirà a degradar encara més el barri.

EDITORIAL

UN MERCAT NOMÉS PER AUTÒCTONS

Un dels acords que va pendre el Ple de l’Ajuntament de Vic en la seva reunió d’ahir dilluns va ser la d’instaurar un mercat al barri del remei, fet que va provocar les queixes del grup PxC amb l’argument que això degradaria la imatge del barri.

En el Ple d’ahir a l’Ajuntament de Vic es va aprovar la instauració d’un nou mercat setmanal al barri del Remei de Vic a desgrat de la PxC que va vaticinar que “aquest mercat es convertia en un mercat per als immigrants del Remei”. L’opinió, raonadament no va ser compartida per cap dels altres membres del Consistori. Que és que no hi ha autòctons residents al Remei? I en el suposat que fos com diu Anglada, quin problema hi hauria d’haver en que a Vic hi hagués un mercat amb majoria de parades i compradors magrebins, africans, indis i caucàsics, si fos el cas,? La diversificació d’ètnies i races és un avantatge cultural per la ciutat que no saben entendre ni valorar els membres de Plataforma per Catalunya. Arribat el cas no ens imaginem cap polític demanant el vot al mercat del Remei en un futur procés electoral. Oi? O...sí?OSONA.COM, 03/06/2008; VIC IMPULSA UN NOU MERCAT SETMANAL AL BARRI DEL REMEI

Vic.- A partir del 29 de juny, el barri del Remei comptarà amb un nou mercat sedentari, que tindrà lloc els diumenges i que s’ubicarà al passeig de la Generalitat. Així ho ha aprovat el ple municipal de l’Ajuntament de Vic, a la sessió ordinària que s’ha celebrat avui. El nou mercat del barri del Remei neix “petit, però amb voluntat de créixer i d’especialitzar-se en productes de la terra i ecològics”, ha assenyalat Dolors Pena. La iniciativa es promocionarà sota el lema de “Vic fa diumenge”.

El portaveu de PxC, Josep Anglada, ha criticat amb duresa la proposta i ha dit que acabarà sent “el mercat dels moros i els negres”. “Serà un fracàs”, ha vaticinat.

Sense massa alegries, ICV-EUiA i la CUP han donat suport a la proposta.

Les grans inversions de la legislatura, a punt de solfa

Josep Burgaya (PSC), regidor de l’Àrea d’Economia i Hisenda, ha explicat fil per randa les 64 accions previstes per a l’any 2008 i que ja formen part de l’ambiciós Pla d’Inversions 2008-11, amb grans propostes per a la ciutat.

Els tres grups de l’oposició s’han abstingut a la votació i no han donat massa crèdit a la presentació de Burgaya. “No ens ho creiem”, ha dit de manera taxativa Josep Anglada.

La visita del Rei, motiu de crispació republicana

La visita dels prínceps espanyols, Felip de Borbó i Letícia Ortiz, aquest dijous a Les Masies de Voltregà, al sopar de gala de la commemoració del bicentenari de La Farga Lacambra, ha donat peu a un crispat debat, sobretot entre les dues forces republicanes, la CUP i ERC.

La CUP ha presentat una moció d’urgència sobre la visita dels prínceps demanant que cap representant de l’Ajuntament de Vic assisteix als actes que se celebren a la comarca sota la seva presidència. Tots els grups, excepte ICV-EUiA hi han votat en contra.

EN BREU

La Guàrdia Urbana, en col•laboració amb els Mossos d’Esquaera, ha aplicat unes mesures especials al casc antic per reduir l’elevat nombre de robatoris que han tingut lloc durant les darreres setmanes en alguns establiments, sobretot bars, a la nit.

Un total d’11 o 12 famílies no han pogut inscriure el seu fill a l’escola que havien triat en primera opció. Se’ls ha ofert anar en bloc a la nova escola centre, en mòduls. “El problema no són els immigrants tal com diu la PxC, el problema és l’acumulació d’alumnes a l’escola concertada, que té unes places limitades”, ha dit la regidor d’Educació, Anna Erra.OSONA COMARCA, 05/ 06/ 2008; PÀG. 8 i 9 VIC INVERTIRÀ 81 MILIONS EN INFRASTRUCTURES EN UN ANY

L’equip de govern es va quedar sol dilluns a l’hora d’aprovar el pressupost
d’inversions del 2008, que representa un 40% dels 200 milions que es volen invertir al 2011


Vic| M.M.- L’Ajuntament de Vic va concretar en el ple d’aquest dilluns el pressupost d’inversions per aquest exercici 2008. Un pressupost, que es va aprovar només amb el suport dels 14 regidors que formen l’equip de govern i que suposa una inversió total de quasi 81 milions d’euros. Per la seva banda, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abaldal, ha explicat que “és un pressupost agosarat que ens compromet però que no ens fa por”.

Tots els grups a l’oposició es van abstenir en aquest punt perquè, des de la Plataforma per Catalunya, Josep Anglada assegurava que “continuo pensant que és una fantasmada”. Per ell aquestes inversions no es podran fer perquè “més d’un 50% del pressupost depèn de subvencions que encara no estan concretades”.

EL REMEI DE VIC TINDRÀ UN NOU MERCAT QUE NO AGRADA ELS BOTIGUERS NI A PxC

Aquest tercer mercat de Vic s’estrenarà el 29 de juny i es farà els diumenges, però els botiguers demanen que es faci un dia feiner per treure’n rendiment comercial

Vic| Redacció.- El ple de l’Ajuntament de Vic va aprovar aquest dilluns la creació d’un nou mercat per la ciutat. En aquest cas estarà situat al barri del Remei, concretament al Passeig de la Generalitat, i és previst que s’estreni el proper diumenge 29 de juny. D’entrada, però, segons va explicar la regidora de Comerç i Consum, Dolors Pena, “es farà una prova del funcionament del mercat fins al setembre”. Perquè la intenció és que el Remei es reforci turísticament amb l’atracció del mercat i sota el lema “Vic fa diumenge”. El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals, excepte la Plataforma per Catalunya. Perquè segons Anglada, “aquest mercat és una idea de bombers que no agrada ni a comerciants ni a veïns”. Per ell el problema del Remei “no s’arreglarà amb un nou look” i “aquest mercat serà un complet fracàs”.

En aquest sentit des de la Unió de Comerciants del Remei i l’estadi asseguren que “creiem que hi hagut manca de comunicació i diàleg pel que fa al projecte d’aquestes característiques hauria de tenir en compte els diferents col•lectius que hi estant relacionats”. A aquest col•lectiu no els agrada que el mercat es faci el diumenge perquè no tindrà cap repercussió comercial en els botiguers de la zona i ja han entrat una instància a l’Ajuntament demanant que es repensi el dia que s’ha de fer el mercat.

Mentrestant l’alcalde de Calldetenes, Jaume Mas, considera que fer aquest mercat pot ser “perjudicial” per tots els municipis que fins ara tenen mercat programat el darrer dia de la setmana, com és el cas de Calldetenes o Centelleas.Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube