Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

OSONA.COM, 21/12/2009; PLE A VIC: L’EQUIP DE GOVERN ES QUEDA SOL EN L’APROVACIÓ DEL PRESSUPOST DEL 2010

OSONA.COM, 21/12/2009; PLE A VIC: L’EQUIP DE GOVERN ES QUEDA SOL EN L’APROVACIÓ DEL PRESSUPOST DEL 2010

28/12/2009 - Vic

Josep Anglada satisfet desprès del seu discurs de quasi 1 hora.

Fragment del vídeo del 9TV del ple de Vic del 21-12-2009 (Pressupostos).

Els números de l’Ajuntament de Vic pugen 41,08 milions d’euros, un 7% menys que en l’anterior exercici. la CUP, PxC i ICV-EUIA hi voten en contra.

Vic.- El ple de l'Ajuntament de Vic, reunit aquest dilluns en sessió ordinària, ha aprovat el pressupost municipal del 2010 sense poder arrencar cap vot favorable dels tres grups de l'oposició. Tot i els advertiments fets per ERC durant l’elaboració del pressupost, tot l’equip de govern vigatà, integrat per CiU, PSC i ERC, ha donat suport als números. La CUP, PxC i ICV-EUiA hi han votat en contra.

El pressupost de L’Ajuntament de Vic puja 41.081.928 euros. La xifra representa una reducció del 7,73% en relació a l’anterior exercici.
Un debat agre entre el regidor de l’àrea d’economia, Josep Burgaya (PSC), i el portaveu de la PxC, Josep Anglada, ha centrat la discussió. Anglada ha centrat la intervenció en subratllar la divisió del govern després del malestar que va fer públic ERC durant la negociació.

LA PxC ATACA

Josep Anglada ha dit que la seriositat de la sessió contrastava amb “l’alegria” que hi havia en els pressupostos aprovats per l'actual govern en els anys anteriors. Ha estat, segons Anglada, “el pressupost de baralles” per les desavinences entre els grups del govern que han tingut “enfrontaments” que en el darrer any s’han “airejat i multiplicat”. Amb aquestes enganxades, la PxC considera que el pressupost no és un “programa polític” sinó “les restes de les seves batusses”. Pel cap de l'oposició a la capital osonenca, el pressupost evidencia que els tres “no comparteixen” el govern sinó que “se’l reparteixen”.

Josep Anglada considera, entre d’altres, que les previsions d’ingressos no són reals, que el creixement de partides socials és insuficient o que cal més diners per reforçar la seguretat. També crítica els diners que es destinen a política lingüística perquè, en molts casos, aquests diners van destinats a accions per la integració del col•lectiu immigrant.


NOTA DE PREMSA DE L’AJUNTAMENT DE VIC

Vic aprova els pressupostos pel 2010

El regidor de la PxC, Josep Anglada, ha argumentat el seu vot negatiu perquè les seves prioritats són “l’atenció a les famílies, l’educació, la seguretat i els joves” i perquè les seves inquietuds i suggeriments “no han estat escoltades, ni tingudes en compte en aquest pressupost”. Laia Jurado, de la CUP, per la seva banda, ha condicionat el vot favorable al pressupost sempre hi quan “s’optés per rebaixar en un 10% els sous dels regidors i càrrecs de confiança”. Xavier Tornafoch, D’ICV ha posat èmfasi en el fet que, donades les circumstàncies actuals, “s’hauria d’incloure una partida de 60.000€ per al transport urbà de les persones aturades que ja han esgotat el període de subsidi”.

Un altre punt destacat en l’ordre del dia han estat les al•legacions del POUM. En total se n’hi ha presentat 946, 808 en el primer tram i 138 en el segon. D’aquestes al•legacions un 87.72% han estat acceptades el què demostra “que la gent de Vic hi ha pogut participar”, segons paraules del tinent d’alcalde de Territori i Urbanisme, Xavier Solà. El regidor ha posat de relleu que la redacció d’un Pla General és un moment delicat per al govern municipal “ja que s’ha de remoure tot” i més en el cas de Vic “on hi havia la clara voluntat de reduir o redimensionar la part urbana de la ciutat”. El POUM es sotmetrà a aprovació provisional, molt probablement, el proper mes de febrer. Aquest punt ha estat aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern, i D’ICV i l’abstenció de la CUP i PxC.EL 9NOU, 23/12/2009; PÀG. 14 i 19 ELS TRES GRUPS DE L’OPOSICIÓ DE VIC NO APROVEN EL PRESSUPOST DEL 2010

Vic.- J.C. L’Ajuntament de Vic va aprovar aquest dilluns el seu pressupost per al 2010. Puja a 41.081.928 euros, que s’enfilen a 44.070.108 en el pressupost consolidat que inclou els instituts i empreses municipals. Tot plegat, un 7% menys que l’exercici anterior, situa els números al nivell del 2008. El pressupost va ser aprovat amb l’únic vot dels tres grups de govern, CiU, PSC i ERC, i en contra dels de l’oposició, PxC, CUP i ICV-EUiA.

Els tres grups de l’oposició van adoptar estratègies diferents en el debat. PxC, la de la desqualificació, del pressupost, però també del regidor i fins i tot de l’alcalde, a qui atribueixen “falta de lideratge” a l’hora d’arbitrar les disputes entre els tres socis de govern. “Tot Vic sap que es barallen”, va dir. Burgaya, en la rèplica, la hi va tornar: “No sé si és la persona més adequada per parlar de baralles”. Anglada va acusar Burgaya d’haver “tornat a inflar uns ingressos inexistents”, i malgrat tot, no destinar suficients diners a Acció Social. Va dir que l’equip de govern fa com en Patufet, “que s’amagava sota la col”, però va augurar el futur: “Arribarà el dia que el bou es menjarà la col i en Patufet, i serà pels volts del maig del 2011”.

VIC ACABA ACCEPTANT 829 DE LES 945 AL•LEGACIONS AL POUM

Vic.- Josep Comajoan.- L’Ajuntament de Vic ha acabat acceptant 829 de les 945 al•legacions que s’han presentat al POUM, el nou Pla d’urbanisme. El ple de dilluns va aprovar L’informe on es resolen les 945 al•legacions. Ho va fer amb el vot a favor del tres grups de govern (CiU, PSC i ERC) i del d’ICV-EUiA. Els altres dos grups de l’oposició, PxC i CUP, es van abstenir

Solà va mostrar durant el debat una inhabitual modèstia respecte als grups de l’oposició.

Josep Anglada (PxC) va fer especial èmfasi en la “rectificació” de l’equip de govern, i va pronosticar que el POUM que s’acabarà aprovant pel febrer “no tindrà res a veure amb el primer”. El seu grup va abstenir-se a l’espera d’estudiar més detalladament totes les respostes a les al•legacions, que ells no van rebre fins dissabte, dos dies abans del ple.EL 9NOU.CAT, 21/12/2009; ELS TRES GRUPS DE L'OPOSICIÓ DE VIC VOTEN EN CONTRA DEL PRESSUPOST DE L'AJUNTAMENT DE VIC

Vic.- Josep Comajoan.- L’Ajuntament de Vic ha aprovat aquest dilluns el pressupost de 2010, que puja a 41.081.928 euros. El pressupost S’ha aprovat amb els únics vots de l’equip de govern (CiU, PSC i ERC). L'oposició en ple (PxC, CUP i ICV) hi ha votat en contra.

El principal grup de l'oposició, en boca del seu portaveu Josep Anglada (PxC), ha estat especialment dur amb el pressupost i en concret amb Burgaya i l’alcalde, de qui ha dit que no lidera l’equip de govern. Segons Anglada, "es tornen a inflar ingressos inexistents". Segons la PxC, no es prioritzen prou les despeses socials i en educació. "Quan plou més és quan agafen el paraigua petit", ha ironitzat Anglada.

El ple també ha aprovat la resolució de les al•legacions del POUM. Al final es dóna la raó a un 87% de les 945 al•legacions que s’hi van presentar. El fet que s’hagi tingut en compte algunes de les que va presentar ICV, ha fet que aquest partit sumés el seu vot favorable al dels tres grups de govern, CiU, PSC i ERC. PxC i CUP, per la seva part, s’han abstingut.EL TER.NET, 21/12/2009; EL PLE DE VIC APROVA EL PRESSUPOST PEL 2010, SENSE EL SUPORT DE L'OPOSICIÓ

L’equip de govern, format per CiU, PSC i ERC, ha votat a favor, mentre que ICV, la CUP i PxC hi han votat en contra

Vic.- El ple municipal de Vic ha aprovat aquest dilluns els pressupostos per a l’any 2010 amb els vots favorables de l’equip de govern i el ‘no’ de l’oposició. El pressupost és de poc més de 41 milions d’euros, cosa que suposa una rebaixa del 7,73% respecte l’anterior exercici.
El regidor de la PxC, Josep Anglada, ha argumentat el seu vot negatiu perquè les seves prioritats són ‘l’atenció a les famílies, l’educació, la seguretat i els joves’ i perquè les seves inquietuds i suggeriments ‘no han estat escoltades, ni tingudes en compte en aquest pressupost’.

Un altre punt destacat en l’ordre del dia han estat les al•legacions del POUM. En total se n’han presentat 946, 808 en el primer tram i 138 en el segon. D’aquestes al•legacions un 87,72% han estat acceptades el què demostra ‘que la gent de Vic hi ha pogut participar’

Aquest punt ha estat aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern, i D’ICV i l’abstenció de la CUP i PxC.MESOSONA, 22/12/2009; ELS TRES GRUPS DEL GOVERN DE VIC APROVEN EL PRESSUPOST DEL 2010

Vic.- ACN.- Vic ha aprovat el pressupost del 2010 sense arrencar cap suport dels tres grups de l'oposició. Tot i els advertiments d'ERC durant l’elaboració del pressupost, tot el govern, integrat per CiU, PSC i ERC, ha donat suport als números que superen els 44 MEUR en el pressupost consolidat. La reducció és d’un 7%.

Un debat agre entre el regidor de l’àrea d’economia, Josep Burgaya (PSC), i el portaveu de la PxC, Josep Anglada, ha centrat la discussió. Anglada ha centrat la intervenció en subratllar la divisió del govern després del malestar que va fer públic ERC durant la negociació.

LA PxC ATACA

Josep Anglada ha dit que la seriositat de la sessió contrastava amb 'l’alegria' que hi havia en els pressupostos aprovats per l'actual govern en els anys anteriors. Ha estat, segons Anglada, 'el pressupost de baralles' per les desavinences entre els grups del govern que han tingut 'enfrontaments' que en el darrer any s’han 'airejat i multiplicat'. Amb aquestes enganxades, la PxC considera que el pressupost no és un 'programa polític' sinó 'les restes de les seves batusses'. Pel cap de l'oposició a la capital osonenca, el pressupost evidencia que els tres 'no comparteixen' el govern sinó que 'se’l reparteixen'.

Josep Anglada considera, entre d’altres, que les previsions d’ingressos no són reals, que el creixement de partides socials és insuficient o que cal més diners per reforçar la seguretat. També crítica els diners que es destinen a política lingüística perquè, en molts casos, aquests diners van destinats a accions per la integració del col•lectiu immigrant.
OSONA COMARCA, 24/12/2009 PÀG.10 VIC PRIORITZA LA FORMACIÓ I LA INCLUSIÓ SOCIAL EN ELS PRESSUPOSTOS DEL 2010

Es van aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern i amb el no de l’oposició

Vic.- Redacció.-
El ple municipal de Vic va aprovar dilluns els pressupostos per l’any 2010 amb els vots favorables de l’equip de govern i el vot en contra de l’oposició. El pressupost és 41.081.928 euros, el que suposa una rebaixa del 7.73% respecte l’anterior exercici.

Des de l’oposició, el regidor de la PxC, Josep Anglada argumenta el seu vot negatiu perquè les seves inquietuds i suggeriments “no han estat escoltades, ni tingudes en compte en aquest pressupost.”

Laia Jurado, de la CUP, condicionava el vot favorable sempre i quan “s’optés per rebaixar en un 10% els sous dels regidors i càrrecs de confiança”

Xavier Tornafoch, d’ICV posava èmfasi en el fet que, “s’hauria d’incloure una partida de 60.000 euros per el transport urbà de les persones aturades que ja ha esgotat el període de subsidi”.

AL•LEGACIONS AL POUM

El consistori ha acceptat el 87% de les al•legacions que s’han presentat al POUM


El POUM es sotmetrà a aprovació provisional, molt probablement, el proper mes de febrer. Aquest punt va ser aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern, d’ICV i l’abstenció de la CUP i PxC.

Ja està a la venda el nou número de la Revista Identitat.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube