Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL MUNDO, 04/02/2010; PÀG. 15  EL ALCALDE DE VIC SE JACTA DE HACER DUDAR AL GOBIERNO SOBRE EL PADRÓN

EL MUNDO, 04/02/2010; PÀG. 15 EL ALCALDE DE VIC SE JACTA DE HACER DUDAR AL GOBIERNO SOBRE EL PADRÓN

07/02/2010 - Vic

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (esquerra),
escolta una intervenció del portaveu de la PxC, Josep Anglada

Fragment del vídeo del 9 TV del ple del 03/02/2010.

Tall de vue de Josep Anglada al ple del 03/022010.

Tall de vue de Josep Anglada al ple del 03/022010.

Vila d’Abadal cree haber generado el debate en España mientras Anglada se queda solo defendiendo el veto a los irregulares

Jordi Ribalaygue.- Vic.- Hoy es el día en que el Ayuntamiento de Vic pensaba estrenar los nuevos criterios de empradonamiento que impedían de facto inscribir a los inmigrantes indocumentados. Amainado el alboroto que suscitó el desafío a la ley, en el pleno municipal de la capital de Osona se pasó ayer al capítulo de conclusiones de una polémica que ni el alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal (CiU), ni el líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, dieron por finiquitada.

Reabierto el debate por las dos mociones que la xenófoba PxC presento sobre el registro de los sin papeles en el padrón, Vila d’Abadal volvió a defender las razones que blandió frente a los argumentos del Gobierno. Buscando aplacar los ataques de Anglada, el alcalde se mostró convencido de que la propuesta fallida que acordó con sus socios de PSC y ERC no ha caído en saco roto: “Vic ha conseguido que Madrid piense en cambiar las leyes de empadronamiento; lo está estudiando, ya veremos que sucederá”.

El edil de Unió insistió en que las normas que rigen la inscripción de los extranjeros que no han obtenido el permiso de residencia “se deben modificar”. Para Vila d’Abadal, en Vic existe “desorden” en las cifras de foráneos que habitan en realidad en la ciudad. A su vez, alertó de que, con un porcentaje de población inmigrante de 25% como el que se contabiliza en Vic, los mecanismos de acogida corren hacia la “autodestrucción” si no se endurecen los requisitos del censo. En los últimos días, el Ayuntamiento ha borrado del padrón a 83 extranjeros sin el visado en regla que no ha renovado el volante tras pasar los dos años que el reglamento establece.

Crecido tras ver a los miembros del Gobierno local enredarse en el terreno en el que desea manejarse, Anglada buscó un cara a cara con Vila d’Abadal sobre la inmigración y se explayó con una ironía deslenguada interpelando al alcalde, a quien invitó a afiliarse como militante de honor de la Plataforma “Ha querido frenar la subida espectacular de PxC, pero me ha puesto la Alcaldía en bandeja y nos han hecho la mejor campaña para las autonómicas” el dirigente ultra se enseñoreó del informe del secretario municipal que predicaba el veto a los sin papeles y exigió a Vila d’Abadal que se rebele y desoiga a la Abogacía del estado: “Debería haber hecho un gesto de valentía, y en vez de eso, ha demostrado que todo fue un engaño y una operación de imagen”.

A pesar de que la primera propuesta de PxC incluía un reconocimiento a la postura del alcalde de retar al marco legal, Anglada, cargó las tintas contra el democristiano, al que acusó de cobarde: “Es consciente de que lo pagará en las Próximas elecciones municipales. Votaría a favor nuestro, pero quiere estar bien con todos, con los moros y con los cristianos”. Todos los partidos aislaron a PxC y rechazaron las mociones de Anglada, al que se le tuvo que llamar al orden en más de una ocasión.



EL 9 NOU, 05/02/2010; PÀG. 3, 6 i 22 ROCA JUNYENT VA COBRAR 2.320
EUROS PER ASSESSORAR L’AJUNTAMENT DE VIC EN LA POLÈMICA DEL PADRÓ


Anglada: “Han aconseguit el que jo no he aconseguit en set anys, que Vic sigui coneguda arreu com a ciutat racista”

Josep Comajoan.- Vic.- El bufet de l’advocat Miquel Roca Junyent va cobrar 2.320 euros per l’assessorament a L’Ajuntament de Vic en la polèmica del padró. Els tres grups de l’oposició van demanar al ple de dimecres el cost de l’informe.

Malgrat haver fet marxa enrere en l’aplicació dels nous criteris d’empadronament, aquest va tornar a ser el tema estrella del ple. S’hi van discutir dues mocions de PxC; ICV va retirar la que havia presentat. Les mocions de PxC van ser tombades amb els vots de la resta de grups. Una era donant suport als nous criteris d’empadronament, i demanant que no es retiressin, i l’altra per sol•licitar al govern de l’Estat que modifiqui les lleis d’estrangeria i de règim local per prohibir l’empadronament d’immigrants irregulars.

Vila d’Abadal es va comprometre a portar el debat sobre la immigració al Consell de Ciutat, i es va marcar l’objectiu: “Aconseguir que els vigatans vulguin els immigrants, i que els immigrants vulguin ser vigatans, i puguin ser ciutadans de ple dret, però en les mateixes condicions”, i va referir-se a “la democràcia i la societat laica”. Josep Anglada (PxC) va ser qui va atacar més Vila d’Abadal per haver cedit a les pressions de l’Estat, i va agrair-li la propaganda que li ha donat a ell tota la polèmica, alhora que s’aconseguia “el que jo no he aconseguit en set anys”: “Que Vic sigui coneguda arreu com la ciutat racista i xenòfoba”. La CUP va criticar el “peatge” que ha hagut de pagar la ciutat per la imprudència de l’equip de govern. També va retreure’ls que s’hagi posat “als peus dels cavalls” tots els immigrants. ICV també va ser crític i va demanar passar pàgina tot convidant l’equip de govern a aprofitar les eines de què disposa per afavorir la convivència.

Crítiques al viatge al Senegal de Gràcia Ferrer

La PxC va criticar el viatge de set dies de la regidora de Cooperació, Gràcia Ferrer (ERC), al Senegal. Aquesta va respondre que el viatge de les dues persones que hi van anar havia costat 2.400 euros. Va explicar que hi havia anat a fer “una prospecció per un treball de codesenvolupament” en col•laboració amb senegalesos que viuen a Vic, en una zona del sud del país on ja treballen altres ONG d’Osona i Catalunya.

CONSTI EN ACTA

Carrer Jaume Munmany.

Arran d’una pregunta de PxC,
Josep Rafús (CiU) va informar que està en fase d’estudi si definitivament es manté el canvi de sentit de circulació en aquest carrer o si es torna al seu sentit inicial. Els veïns del carrer Sant Francesc s’han queixat que des que es va canviar els ha augmentat el trànsit


La fiscalia no ha presentat acusació pel ‘cas Rota’

La PxC va demanar com estava la investigació de la fiscalia anticorrupció per una denúncia presentada per l’expolicia Antoni Conill referida a unes presumptes irregularitats en el nomenament de la cap de la Guàrdia Urbana, Lourdes Rota. L’alcalde va dir que tot just s’estava en la fase d’investigació prèvia de la fiscalia i que “no hi ha ni acusació formal”. Conill era present entre el públic al ple de dimecres.

EL GOVERN APROVA LA LLEI DE VEGUERIES SENSE DECIDIR LA CAPITAL DE LA CATALUNYA CENTRAL

Dimecres, al ple de Vic, la PxC va preguntar per què no s’havia presentat cap al•legació des de L’Ajuntament. L’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal (CiU), desconeixedor que no s’havia arribat a presentar, va respondre: “Perquè ja l’ha presentada el Consell Comarcal, així fem més força”. L’avantprojecte de llei només va rebre 11 al•legacions, 6 d’institucionals i 5 de privades.

Els tres grups de l’oposició van demanar en els precs i preguntes pel tema a l’alcalde Josep M. Vila d’Abadal (CiU), que si sortís elegit diputat en la pròxima legislatura podria haver de ser un dels parlamentaris que decidís la seu institucional de la Catalunya Central.

A CORRE-CUITA

LES ESCORRIALLES DEL PLE DE VIC

Josep Comajoan.- Dimecres, 3. Alguns mitjans de fora, estoics, tornen al ple de Vic, a l’espera de l’enèsim capítol del serial del padró. En marxen abans d’acabar. Poca estona ja dóna prou de si per arreplegar quatre declaracions sonades, sobretot de boca d’un Josep Anglada infladíssim. Enmig de l’apoteosi, l’home ja no té cap rubor en admetre’s implícitament racista i xenòfob en donar-li la benvinguda al club a l’alcalde i demanar-li com ha encaixat que se’l qualifiqués des de fora de “demagog, electoralista, oportunista, xenòfob, racista i nazi”. Anglada no té aturador: “El ciutadà, a l’hora de votar, ho té clar, i vota l’original, no la còpia”. Ja ho vaig dir: a xenòfob no el guanyaran i ens podríem haver estalviat tot el serial. O no? Electoralment, possiblement, els haurà anat bé a tots. Felicitats.

Ara, que l’equip de govern tampoc va estar calladet. Bé, sí, els socialistes, que per si de cas, no van obrir boca en cap de les qüestions referides a la immigració que va portar Anglada al ple. Xavier Solà, referint-se al “president de la PxC”, li va donar pels idiomes: “En alemany, em penso que es diu kàiser”. O Gràcia Ferrer, no se sap ben bé si en la seva qualitat de regidora de Salut o de psiquiatra, va dirigir- se a la PxC: “Tinc dubtes de les capacitats intel•lectuals i cognitives d’alguns dels que són aquí”. El més fi, però, Joan López. La premsa nacional ja era fora, però Anglada duia preparada una bateria de preguntes d’immigració. Una d’elles, partint de la polèmica de l’imam de Cunit, es referia a la falta de drets de les dones musulmanes. Després de recordar-li que en algunes ocasions el vel islàmic és una “forma plàstica de manifestar la identitat”.



MESOSONA.CAT, 04/02/2010; VIC TANCA LA POLÈMICA DE L’EMPADRONAMENT DIENT QUE HA DE SERVIR PERQUÈ L’ESTAT 'CANVIÏ' LA LLEI

ACN.- Vic.-
L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), considera que la polèmica generada pels nous criteris d’empadronament que volia aplicar ha de servir perquè l'Estat 'canviï' la llei d’empadronament. En el ple municipal d’ahir, l’alcalde va dir, en referència a algunes iniciatives legislatives, que arran de la polèmica s’estan 'revisant' les normes.

Vila d'Abadal conclou que s’ha posat en primer pla el debat sobre la immigració. La CUP considera que tot plegat ha servit per posar 'la catifa vermella' a la 'ultradreta catalana' (PxC) per entrar al Parlament. Josep Anglada, de la PxC, diu que l’alcalde s’ha 'acovardit' retirant els criteris. L’informa encarregat a l’advocat Miquel Roca ha costat 2.000 euros.

Posicionament diferents

Als bancs de l'oposició s’han fet retrets al govern municipal format per CiU, PSC i ERC però en sentits molt diferents. El president del partit i portaveu de la PxC a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, considera que la polèmica per l’empadronament ha estat una 'estratègia errònia' per frenar la 'pujada espectacular' que farà el seu partit. Anglada considera que, malgrat l'informe de l’advocat de l'Estat, l’alcalde havia de tirar endavant els nous criteris perquè amb la seva retirada 'desautoritza' al secretari municipal que havia fet un informe favorable a la mesura. La retirada demostra, segons Anglada, que 'no hi havia convenciment'.

Des de la CUP, el regidor Quim Soler, ha demanat 'passar pàgina' en una polèmica que ha consistit en veure 'qui la deia més grossa'. El regidor independentista considera que “el més beneficiat de tot plegat ha estat Anglada i la PxC per la propaganda que s’ha fet de la formació i de les seves idees racistes”. Soler considera que la immigració genera uns problemes que s’han de resoldre 'entre tots' i no pas 'tots contra tots'.

El debat s’ha produït en la discussió de mocions de la PxC sobre l’empadronament que han estat rebutjades amb els vots contraris de la resta de formacions. ICV-EUiA que també havia presentat una moció sobre el dret a l’empadronament l’ha acabat retirant interpretant que el conflicte creat ja s’havia resolt amb el dictamen de l'Estat.

Informe de Miquel Roca

En el torn de precs i preguntes, tots els grups polítics de l'oposició han demanat al govern que precisés quin era el cost que havia tingut per les arques municipals l'informe jurídic fet per l’advocat Miquel Roca sobre els nous criteris d’empadronament. Segons ha informat el primer tinent d’alcalde, Xavier Solà (CiU), l'informe i assessorament ha tingut un cost de 2.000 euros més el 16% d'IVA.



EL TER.NET, 03/02/2010; VILA D’ABADAL TANCA LA POLÈMICA DE L’EMPADRONAMENT DIENT QUE HA DE SERVIR PERQUÈ L’ESTAT 'CANVIÏ' LA LLEI

Vic.- Redacció.- L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal (CiU), considera que la polèmica generada pels nous criteris d’empadronament que volia aplicar ha de servir perquè l’Estat ‘canviï’ la llei d’empadronament. En el ple municipal, l’alcalde ha dit, en referència a algunes iniciatives legislatives, que arran de la polèmica s’estan ‘revisant’ les normes. Vila d’Abadal conclou que s’ha posat en primer pla el debat sobre la immigració.
Vila d’Abadal admet que la imatge de la ciutat que es pot haver rebut des de l’exterior ha estat ‘la que ha estat’ però que aquest biaix s’ha ‘corregit’. L’alcalde de la capital osonenca ha dit que més enllà de dictàmens o informes jurídics ningú pot negar que als padrons de la ciutat hi ha ‘desordre’. El polític democratacristià sentencia que amb l’anunci que va fer de la voluntat de no empadronar sense papers ‘mai s’ha posat en perill els drets dels ciutadans’.

Als bancs de l’oposició s’han fet retrets al govern municipal format per CiU, PSC i ERC però en sentits molt diferents. El president del partit i portaveu de la PxC a L’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, considera que la polèmica per l’empadronament ha estat una ‘estratègia errònia’ per frenar la ‘pujada espectacular’ que farà el seu partit. Anglada considera que, malgrat L’informe de l’advocat de l’Estat, l’alcalde havia de tirar endavant els nous criteris perquè amb la seva retirada ‘desautoritza’ al secretari municipal que havia fet un informe favorable a la mesura. La retirada demostra, segons Anglada, que ‘no hi havia convenciment’.

Des de la CUP, el regidor Quim Soler, ha demanat ‘passar pàgina’ en una polèmica que ha consistit en veure ‘qui la deia més grossa’. El regidor independentista considera que el més beneficiat de tot plegat ha estat Anglada i la PxC .

Des d’ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, ha apostat també per ‘donar el debat de l’empadronament per tancat’. El regidor ecosocialista ha insistit que cal debatre sobre immigració però d’una manera reposada i entenimentada.
El debat s’ha produït en la discussió de mocions de la PxC sobre l’empadronament que han estat rebutjades amb els vots contraris de la resta de formacions. En el torn de precs i preguntes, tots els grups polítics de l’oposició han demanat al govern que precisés quin era el cost que havia tingut per les arques municipals L’informe jurídic fet per l’advocat Miquel Roca sobre els nous criteris d’empadronament. Segons ha informat el primer tinent d’alcalde, Xavier Solà (CiU), L’informe i assessorament ha tingut un cost de 2.000 euros més el 16% d’IVA.



OSONA.COM, 03/02/2010; PLE: L’AJUNTAMENT DE VIC DÓNA PER TANCADA LA POLÈMICA DEL PADRÓ

Redacció.- Vic.- ICV-EUiA retira la seva moció i les dues que presenta PxCsón rebutjades per tots els grups. Llum verda al bicing, al CEIP Centre i al nou polígon supramunicipal entre Vic i Folgueroles.

L’Ajuntament de Vic, a la sessió ordinària del ple celebrada aquest migdia, ha donat per tancada la polèmica sobre els canvis de criteris del padró, que pretenia restringir l’accés a tots aquells immigrants irregulars, o sia, aquells que no disposessin d’un passaport amb visat. La mesura va suscitar una gran polèmica política, mediàtica i social, amb reaccions a tot l’Estat, en un debat en el que hi van participar ministres, consellers, partits i fins i tot el mateix president José Luís Rodríguez Zapatero. Finalment, l’advocacia de l'Estat va determinar que els ajuntaments han d’empadronar de manera obligatòria i que el control de la validesa dels passaports no correspon als consistoris sinó a altres organisme.

Tots els grups, a excepció de PxC, han coincidit en que el tema ja estava dat i beneït, i que ara calia treballar de manera conjunta i positiva per la convivència a la ciutat. I és que tot segueix i les persones immigrants continuen arribant, tot i la crisi econòmica. Com a mostra, un botó: aquesta setmana s’han empadronat a Vic una vintena de nouvinguts.

En aquest marc, ICV-EUiA ha retirat la moció que tenia prevista sobre l’empadronament perquè ja "no tenia massa sentit". PxC, per la seva banda, ha presentat dues mocions. A la primera, donava suport a la iniciativa que plantejava L’Ajuntament de Vic. A la segona, la formació encapçalada per Josep Anglada volia anar més enllà i demanava la reforma de les lleis d’estrangeria i de bases de règim local per tal de poder restringir l’empadronament als immigrants en situació irregular. Les dues mocions han estat rebutjades, amb els vots de CiU, ERC, PSC, la CUP i ICV-EUiA. Per la seva banda, PxC s’ha quedat sol i hi ha votat a favor.

El debat ha estat de baixa intensitat i els partits s’han limitat a fixar de nou les seves posicions i a rebutjar els arguments de PxC. La discussió doncs, ha estat un foc d’encenalls i ha quedat en un no res. A la sessió s’han congregat diversos mitjans de comunicació, alguns d’àmbit nacional, i força assistents, més dels habituals.

Mocions descafeïnades

Les mocions que s’havien de presentar avui al ple sobre l’empadronament ja van entrar per urgència en el passat ple. En aquella ocasió, l’equip de govern no va aprovar la urgència (ICV la va retirar abans fins i tot abans de discutir la urgència) i es van posposar fins al ple d’avui. Ara, la situació ja és molt diferent, la polèmica ha amainat i L’Ajuntament ha retirar la iniciativa de canviar els criteris de l’empadronament. En aquest context, ICV-EUiA ha optat per retirar la seva moció, de caire crític, perquè ja “no tenia massa sentit”, segons ha explicat Xavier Tornafoch a Osona.com. PxC ha decidit tot el contrari i ha presentat les dues mocions, per tal d’entrar en un cos a cos amb l’equip de govern en el seu terreny, el de la immigració. Les dues mocions han estat rebutjades per tots els grups.

PxC, la gran beneficiada de tot l’enrenou

Als bancs de l'oposició s’han fet retrets al govern municipal però en sentits molt diferents. El president del partit i portaveu de la PxC a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, considera que la polèmica per l’empadronament ha estat una “estratègia errònia” per frenar la “pujada espectacular” que farà el seu partit. Anglada considera que, malgrat l’informa de l’advocat de l'Estat, l’alcalde havia de tirar endavant els nous criteris perquè amb la seva retirada “desautoritza” al secretari municipal que havia fet un informe favorable a la mesura.

El regidor independentista considera que el més beneficiat de tot plegat ha estat Anglada i la PxC per la propaganda que S’ha fet de la formació i de les seves idees racistes.

EN BREU

Inseguretat als ponts


Aquest era el títol d’una pregunta de PxC. Toni Serrat (CiU) ha bromejat i ha dit que es pensava que li demanaven si els ponts estaven segurs, ben apuntalats. “Sí, sí ho estan”, ha dit. La pregunta feia referència al gel que s’hi posava al matí, al terra dels ponts. Serrat ha respost que s’intensificaran les mesures per treure’l.



EL 9 NOU.CAT, 03/02/2010; VILA D’ABADAL TANCA LA POLÈMICA DE L’EMPADRONAMENT DIENT QUE HA DE SERVIR PERQUÈ L’ESTAT "CANVIÏ" LA LLEI

Marc Riera / ACN.- Vic.-
En el ple municipal, l’alcalde ha dit, en referència a algunes iniciatives legislatives, que arran de la polèmica s’estan 'revisant' les normes. Vila d'Abadal conclou que s'ha posat en primer pla el debat sobre la immigració.

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), considera que la polèmica generada pels nous criteris d’empadronament que volia aplicar ha de servir perquè l'Estat 'canviï' la llei d’empadronament. La CUP considera que tot plegat ha servit per posar 'la catifa vermella' a la 'ultradreta catalana' (PxC) per entrar al Parlament. Josep Anglada, de la PxC, diu que l’alcalde S’ha 'acovardit' retirant els criteris. L’informa encarregat a l’advocat Miquel Roca ha costat 2.000 euros.

Als bancs de l'oposició s’han fet retrets al govern municipal format per CiU, PSC i ERC però en sentits molt diferents. El president del partit i portaveu de la PxC a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, considera que la polèmica per l’empadronament ha estat una 'estratègia errònia' per frenar la 'pujada espectacular' que farà el seu partit. Anglada considera que, malgrat l’informa de l’advocat de l'Estat, l’alcalde havia de tirar endavant els nous criteris perquè amb la seva retirada 'desautoritza' al secretari municipal que havia fet un informe favorable a la mesura. La retirada demostra, segons Anglada, que 'no hi havia convenciment'.

Des de la CUP, el regidor Quim Soler, ha demanat 'passar pàgina' en una polèmica que ha consistit en veure 'qui la deia més grossa'. El regidor independentista considera que el més beneficiat de tot plegat ha estat Anglada i la PxC per la propaganda que s'ha fet de la formació i de les seves idees racistes. Soler considera que la immigració genera uns problemes que s’han de resoldre 'entre tots' i no pas 'tots contra tots'.

Des d'ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, ha apostat també per 'donar el debat de l’empadronament per tancat'. El regidor ecosocialista ha insistit que cal debatre sobre immigració però d'una manera reposada i entenimentada.

El debat s’ha produït en la discussió de mocions de la PxC sobre l’empadronament que han estat rebutjades amb els vots contraris de la resta de formacions. ICV-EUiA que també havia presentat una moció sobre el dret a l’empadronament l’ha acabat retirant interpretant que el conflicte creat ja s’havia resolt amb el dictamen de l'Estat.



EL 9 NOU:CAT, 04/02/2010; L'ALCALDE DE VIC DIU QUE TREBALLARAN PER TENIR LA COCAPITALITAT D'UNA VEGUERIA INTERIOR

Marc Riera / ACN .-
Vic treballarà per una vegueria interior 'on tingui la cocapitalitat'. L’alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), assegura que 'no han renunciat' a una capitalitat compartida amb Manresa de la vegueria central i diu que seguiran treballant per aconseguir aquesta aspiració.

Osona ha estat inclosa a la Catalunya Central conjuntament amb el Bages, el Berguedà, l'Anoia i el Solsonès. Durant tot el debat previ la disputa a la Catalunya Central ha estat per la capitalitat, entre Manresa i Vic. La capitalitat no es fixa en el projecte de llei, sinó que es determinarà en el moment de constituir la vegueria. La de la Catalunya Central no es podrà aprovar fins que s’assoleix l’acord de redistribució de les actuals províncies amb el govern central.



OSONA COMARCA, 04/02/2010; PÀG. 8 L’AJUNTAMENT DE VIC PASSA PÀGINA DE LA POLÈMICA DEL PADRÓ

Vic.- Sílvia Moreno.-
L’Ajuntament de Vic va donar per tancada la polèmica del padró en el ple municipal celebrat dimecres.

Tots els grups polítics, excepte Plataforma per Catalunya, van coincidir en el fet que s’havia de passar pàgina en aquest tema i que el que cal, a partir d’ara, és treballar conjunta,ment per a la convivència dels ciutadans de Vic.

Enviar notícia per correo





  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube