Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL 9 NOU, 07/05/2010; PORTADA i PÀG.17, 37  ANGLADA COMPARA ELS IMMIGRANTS AMB ELS ANIMALS SALVATGES DEL CIRC

EL 9 NOU, 07/05/2010; PORTADA i PÀG.17, 37 ANGLADA COMPARA ELS IMMIGRANTS AMB ELS ANIMALS SALVATGES DEL CIRC

07/05/2010 - Vic

Vic es declara ciutat lliure de circs amb animals, amb els vots d’ICV, CUP i ERC

Vic.- J.C.-
El ple de Vic de dimecres va seguir el guió habitual. El ple pròpiament dit no va durar ni deu minuts. Les dues hores i mitja restants es van dedicar a debatre una moció d’ICV per prohibir els circs amb animals i a la trentena llarga de preguntes de l’oposició, especialment PxC. El seu líder, Josep Anglada, tampoc es va estar de les acusacions habituals de “lladres” a l’equip de govern i d’atribuir a la immigració bona part dels mals de la ciutat. Fins i tot en el debat sobre la moció als circs va referir-se despectivament a la immigració. La moció es motiva, entre altres coses, en el “risc de transmissió de malalties” per part dels animals dels circs. Per rebatre-ho, Anglada va demanar: “I quants immigrants corren per Vic sense estar vacunats?”.

La moció per prohibir els circs amb animals es va acabar aprovant amb el vot
a favor d’ICV, ERC i CUP, i l’abstenció de CiU, PSC i PxC.

LÓPEZ ES DISCULPA PER HAVER DIT QUE HI HA “CLIENTELISME” A L’AJUNTAMENT

J.C.
Joan López (ERC) va disculpar- se al ple, després d’haver-ho fet personalment per correu amb els regidors de l’equip de govern, per les acusacions de “clientelisme” i “despotisme il•lustrat” que va pronunciar en un acte de partit. Abans, els tres grups de l’oposició havien estat molt durs, Josep Anglada (PxC) també va dir que “per molt menys es va expulsar ICV del govern”.

CONSTI EN ACTA

El drac de Sant Jordi


En la pregunta feta per la regidora de PxC Marta Riera, Xavier Solà va explicar que aquest any no va sortir el drac pels actes de Sant Jordi perquè fins ara l’havien dut una quinzena de voluntaris i aquest any només se n’hi van presentar “dos o tres”. “És una mica trist”, va lamentar-se.

L’ALCALDE JUSTIFICA QUE NO CITÉS CODINA A LA INAUGURACIÓ

Al cap de l’oposició a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, se li va fer estrany que Vila d’Abadal no cites Jacint Codina en la inauguració del Teatre L’Atlàntida.


L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va justificar al ple de dimecres que no cités el seu predecessor, Jacint Codina, en el discurs inaugural de L’Atlàntida. Segons Vila d’Abadal, va citar els altres dos ex alcaldes, Ramon Montanyà, perquè va ser “l’alcalde de la cultura” i perquè se li dedicava una sala, i Pere Girbau, “perquè jo vaig estar treballant amb ell”. “Amb Codina no hi ha cap conflicte”, va insistir, després d’assegurar que no el va oblidar expressament. “No venia al cas”,DIARI DE VIC, 12/05/2010; PÀG. 20 VIC FA MARXA ENRERE I NOMÉS DELATARÀ ELS EMPADRONAMENTS AMB IRREGULARITATS DOCUMENTALS I CAUSES PENDENTS

Vic.- ACN.-
Vic transmetrà informació del padró al Cos Nacional de policia (CNP) només en aquells casos on es detectin il•legalitats. Després de dies de silenci, l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal (CiU) i el regidor d’Acció Social, Joan López (ERC), van explicar, en el torn de precs i preguntes del ple del passat dimecres, que només es delatarà aquells casos on hi hagi causes pendents o possibles delictes de falsificació o suplantació documental.

Josep Anglada, de PxC, ha qualificat “d’engany” el posicionament final de l’alcalde en la temàtica de l’empadronament i assegura que els veïns se’l prenen com el “pitu del sereno”.WWW.EL 9NOU.CAT, 09/05/2010; VIC APROVA LA MOCIÓ QUE DECLARA LA CIUTAT LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Vic.- Josep Comajoan.-
La moció la van votar ICV, ERC i CUP. CiU, PSC i PxC es van abstenir. Josep Anglada va arribar a comparar els immigrants amb els animals salvatges del circ.

El ple de Vic de dimecres va seguir el guió habitual. El ple pròpiament dit no va durar ni deu minuts. Les dues hores i mitja restants es van dedicar a debatre una moció d’ICV per prohibir els circs amb animals i a la trentena llarga de preguntes de l’oposició, especialment PxC. El seu líder, Josep Anglada, tampoc es va estar de les acusacions habituals de “lladres” a l’equip de govern i d’atribuir a la immigració bona part dels mals de la ciutat.
Fins i tot en el debat sobre la moció als circs va referir-se despectivament a la immigració. La moció es motiva, entre altres coses, en el “risc de transmissió de malalties” per part dels animals dels circs. Per rebatre-ho, Anglada va demanar: “I quants immigrants corren per Vic sense estar vacunats?”.

La moció per prohibir els circs amb animals es va acabar aprovant amb el vot a favor d’ICV, ERC i CUP, i l’abstenció de CiU, PSC i PxC. ERC hi va afegir a la moció un reconeixement al circ contemporani català, que no té animals. El PSC, tot i abstenir-se, va ser el més crític amb la moció. Josep Burgaya (PSC), a més, va denunciar l’spam que ha col•lapsat el correu electrònic d’alguns regidors procedents de la web d’Anima Naturalis, l’ONG que va proposar a ICV la presentació de la moció. CiU va estar a punt de votar a favor, però ICV no va acceptar la seva esmena de prohibir només els circs amb animals salvatges.EL TER.NET, 05/05/2010; VIC FA MARXA ENRERE I NOMÉS DELATARÀ ELS EMPADRONAMENTS AMB IRREGULARITATS DOCUMENTALS I CAUSES PENDENTS

Vic.- Redacció.-
L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, havia ratificat, prèviament a la intervenció de López, als dos regidors d’ERC com a responsables de l’Àrea d’Acció Social. ERC i el PSC, socis de CiU, havien criticat Vila d’Abadal per la interpretació que aquest havia fet de l’informe de la comissaria Malström sobre l’empadronament. Aquest informe havia estat requerit per l’eurodiputat, Ramon Tremosa. Vila d’Abadal ha dit que en la mesura que s’aplicarà hi estan d’acord ‘els tres partits’. López es mantindrà com a regidor responsable de l’Oficina d’Acollida perquè és qui ‘la va tirar endavant, la exigir i es va fer’ i perquè tal i com s’aplicarà ‘compleix la Llei d’Acollida’, aprovada recentment.

Els tres grups de l’oposició, PxC; CUP i ICV, havien preguntat a l’equip de govern que aclarís en quins casos es delataria a les persones que s’empadronessin i si, a causa de la polèmica, hi havia cap canvi en el govern municipal. Josep Anglada, de PxC, ha qualificat d’engany’ el posicionament final de l’alcalde en la temàtica de l’empadronament i assegura que els veïns se’l prenen com ‘el pitu del sereno’.MESOSONA.CAT, 06/05/2010; VIC FA MARXA ENRERE I NOMÉS DELATARÀ ELS PADRONS AMB IRREGULARITATS

Vic.- Redacció.-
Vic transmetrà informació del padró al Cos Nacional de Policia (CNP) només en aquells casos on es detectin il•legalitats. Després de dies de silenci, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU) i el regidor d'Acció Social, Joan López (ERC), han explicat, en el torn de precs i preguntes del ple d'aquest dimecres, que només es delatarà aquells casos on hi hagi causes pendents o possibles delictes de falsificació o suplantació documental.

'Està irregular en un país no és un delicte pròpiament dit' ha assegurat López al plenari. La modificació del posicionament inicial expressat per l'alcalde de delatar també irregularitats ha propiciat el punt d'entesa amb els seus socis del PSC i ERC.

Els tres grups de l'oposició, PxC; CUP i ICV, havien preguntat a l'equip de govern que aclarís en quins casos es delataria a les persones que s'empadronessin i si, a causa de la polèmica, hi havia cap canvi en el govern municipal. Josep Anglada, de PxC, ha qualificat d'engany' el posicionament final de l'alcalde en la temàtica de l'empadronament i assegura que els veïns se'l prenen com 'el pitu del sereno'. Des de la CUP, Laia Jurado, ha demanat explicacions perquè assegurat que el tema 'cansa' i 'causa malestar'. El regidor d'ICV, Xavier Tornafoch, ha demanat, especialment a ERC i PSC, que aclarissin les seves diferències amb el govern.OSONA.COM, 05/05/2010; PLE: VIC NOMÉS INFORMARÀ DELS IMMIGRANTS QUE PRESENTIN ALGUNA IL•LEGALITAT

Vic.- Redacció.- Osona.com.-
L’Ajuntament matisa la seva posició sobre el padró. El ple ha estat de tràmit amb l’aprovació ràpida de tots els punts de l’ordre del dia. També s’ha donat llum verd a la moció d’ICV sobre la prohibició de prohibir els circs amb animals. Aquesta és la primera moció de la legislatura que es tira endavant sense el suport de CiU.

Una nova volta de rosca al padró

Després d’uns quants dies de silenci i a instàncies de les preguntes dels tres partits de l’oposició (PxC, CUP i ICV-EUiA) sobre el padró, l’equip de govern de Vic (CiU, ERC i PSC) ha anunciat que l’Ajuntament només “consultarà” amb la delegació del govern aquells casos d’immigrants que presentin “il•legalitats”. S’entenen per “il•legalitats” tot un seguit de supòsits entre els que destaquen la suplantació de personalitat (utilitzar un document o passaport que no correspongui a l’implicat) o la falsificació documental (presentar un passaport fals). Vila d’Abadal ha anunciat que la mesura ja s’estava aplicant.

Vic, ciutat lliure de circ amb animal

Avui ha estat un dia gran per ICV-EUiA. I potser també per la democràcia del consistori vigatà. Per primera vegada en tota la legislatura s’ha aprovat una moció, presentada per ICV, que no ha comptat amb el suport de CiU, a qui els ecosocialistes no han acceptat la reformulació del document. Així, el consistori ha decidit declarar Vic ciutat lliure de circs amb animals, amb només els cinc vots d’ERC (que ha trencat la unitat de vot de l’equip de govern), la CUP i ICV-EUiA. S’han abstingut CiU, PxC i PSC.

L’oblit de Jacint Codina.

A la pregunta formulada per el líder de PxC, Josep Anglada,
Vila d’Abadal ha dit que el seu discurs d’inauguració a l’Atlàntida havia tingut un vessant històric, per donar sentit a l’equipament de cara al futur, i que els agraïments van dependre de l’enfocament d’aquest discurs. Vila d’Abadal es va recordar de dos alcaldes, Ramon Montanyà, com a “alcalde cultural”, i Pere Girbau, amb qui va treballar com a regidor. Pel que fa a Jacint Codina (l’impulsor del projecte), no el va nomenar perquè “no venia al cas”. L’alcalde també ha volgut deixar clar que no té cap conflicte amb Codina.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube