Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

WWW.EL9NOU.CAT, 08/09/2010; ANGLADA TORNA A RECÓRRER A LA POR A LA IMMIGRACIÓ, ARA PER DEMANAR MÉS POLICIA NACIONAL A LA COMISSARIA DE VIC

WWW.EL9NOU.CAT, 08/09/2010; ANGLADA TORNA A RECÓRRER A LA POR A LA IMMIGRACIÓ, ARA PER DEMANAR MÉS POLICIA NACIONAL A LA COMISSARIA DE VIC

09/09/2010 - Vic

Fragment del vídeo del 9TV del ple de Vic.

Fragment de l'àudio del ple de Vic.

Fragment de l'àudio del ple de Vic

Estefania Escolà .- ACN.- L'Ajuntament de Vic ha votat en contra de la moció presentada per Plataforma per Catalunya per demanar més policia estatal per a l'expulsió dels immigrants il•legals. Anglada ha arribat a dir que Vic és un “niu del terrorisme islamista radical”.

La moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de tot l'equip de govern i els vots a favor dels quatre regidors de PxC. Segons el regidor de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, “Osona i, en concret, la ciutat de Vic s'estan convertint en un autèntic paradís islamista” i per això, ha dit, “és necessari demanar més policia estatal”. L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha dit que la moció d'Anglada respon al seu “discurs racista que relaciona immigració i islamisme'. A més, ha afegit que la moció 'no té cap sentit”.

“La ciutat de Vic té un 25% d'immigració i s'està convertint en un paradís islamista”. Segons Josep Anglada, aquest és el principal motiu que fa “necessari” “exigir al govern espanyol més policia nacional perquè ajudi a expulsar als immigrants il•legal”. Segons Anglada, “la connexió de Vic amb el terrorisme islamista' és una dada de la Confederació Espanyola de Policia i, per tant, 'és una realitat molt seriosa”.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha retret a Anglada que relacioni Vic amb islamisme i li ha demanat com pot ser que, si es vol convertir en alcalde, titlli la ciutat 'd'islamista'. En resposta a això, Anglada ha dit que, quan ell es converteixi en alcalde, “Vic només tindrà un 5% d'immigració il•legal”i ha afegit que “només em queden nou mesos”per convertir-se en alcalde.

Tant el regidor de la CUP, Quim Soler, com el regidor d'ICV, Xavier Tornafoch, han tret valor a les dades de la Confederació Espanyola de Policia perquè “es tracta d'un sindicat policial”. Segons Tornafoch, la moció presentada aquest matí “només respon al nas polític d'Anglada”. I l'ha acusat de “donar resposta a allò que la gent vol escoltar”.EL 9 NOU, 10/09/2010; PÀG. 11 JOSEP ANGLADA AUGURA QUE VIC POT SER "NIU DE TERRORISME ISLAMISTA RADICAL"

L’Ajuntament fa publiques les dades per desmentir la rumorología que fa córrer la PxC

Vic.- Josep Comajoan.-
Un 17% dels beneficiaris d’ajuts socials que atorga
l’Ajuntament de Vic són immigrants. La xifra la va donar dimecres al ple de Vic el regidor d’Acció Social i Ciutadania, Joan López (ERC), després d’anys de reticències per part de l’Ajuntament a donar aquesta dada. I, pel que es va dir, no serà l’última vegada, ja que el mateix López va insistir que les donava “perquè serveixi de precedent”.

La despesa social destinada a la immigració, doncs, és igual, o fins i tot inferior, al que aquesta representa percentualment sobre la població de Vic. En l’últim exercici tancat i auditat, va explicar López, els serveis socials de Vic van atendre 6.964 persones, de les quals 1.216 no tenien la nacionalitat espanyola; o sigui, un 17% del total.

El mateix López va especificar que ell no estava del tot d’acord amb aquesta diferenciació, però “si no ho fem així, amb vostès no ens posarem pas mai d’acord sobre qui és i qui no és immigrant”, va dir referint-se al grup de PxC, que és qui havia demanat les dades. López va recordar unes paraules de Josep Anglada (PxC) en un ple anterior, en el sentit que fins i tot en la segona, tercera i quarta generació, ell continuaria considerant immigrants els descendents dels nouvinguts.

“La societat vigatana té dret a saber aquestes xifres”, va insistir López. Amb les dades, va afegir, ha quedat “desmentit” el “globus que vostès han anat inflant durant anys”, referint-se als regidors de PxC. Aquests van tornar a polemitzar una i altra vegada en el ple de dimecres amb l’equip de govern.

El punt més crispat va ser quan Joan Carles Fuentes va negar-se a retirar, davant l’exigència de l’alcalde, el qualificatiu d’“impresentable” adreçat al president de l’Associació de Veïns de la Serra-de-senferm.

Abans, Josep Anglada havia dibuixat un panorama catastrofista en presentar la ciutat de Vic com un “niu de terrorisme islamista radical” i un paradís d’aquest tipus de terrorisme, “no a Catalunya o a Espanya, sinó de tota l’Europa occidental”. Ho va fer defensant una moció demanant més agents a la comissaria de la Policia Nacional per controlar aquestes cèl•lules islamistes i facilitar-ne l’expulsió. La moció se sustentava en la tergiversació d’un comunicat de fa unes setmanes d’un sindicat, al qual només va fer cas un sol mitjà, que alertava d’aquests perills que Anglada ja va presentar com a reals. Tots els grups van votar en contra de la moció. L’alcalde va retreure a Anglada que presentés sempre una visió tan negativa de Vic.

La filla de l’alcalde ja no treballa a l’Ajuntament Vic. Josep Anglada, va demanar com havia estat el cessament de la filla de l’Alcalde.

Maria Vila d’Abadal, filla de l’alcalde de Vic, que li havia fet de secretària personal des de principi de la legislatura, ja no treballa a l’Ajuntament. Al ple de dimecres el mateix Vila d’Abadal va reconèixer que havia plegat per motius personals: “Estava molt tensionada; feia una feina de molta responsabilitat, i per la seva vinculació amb l’alcalde se li feia difícil de mantenir”, va dir. Vila d’Abadal havia defensat sempre, davant les crítiques de l’oposició, que no tenia per què qüestionar- se que una feina de confiança, com portar la secretaria personal de l’alcalde, anés a càrrec d’un familiar directe a través d’un contracte eventual que s’havia d’extingir a final de mandat

Xavier Solà defensa les voreres “provisionals” del Portalet Vic

Xavier Solà va defensar les voreres “provisionals” del Portalet, a preguntes dels tres grups de l’oposició. Solà va dir que la reforma del Portalet forma part de les obres del Pla de barris del Centre. A l’espera d’aquesta re urbanització, el tinent d’alcalde d’Urbanisme va defensar haver-hi fet una obra provisional abans que deixar-ho com estava, amb les voreres molt estretes que feien molt difícil o impossible passar-hi a la gent gran o que va amb cadira de rodes o cotxet. A París, va recordar, la majoria de voreres són de quitrà.WWW.OSONA.COM, 08/09/2010; PLE: VIC DÓNA UNA EMBRANZIDA A L'ILLA CÀRNIA DEL BRUGUER

Aprovada una modificació de crèdit que facilitarà les gestions del polígon industrial. L’equip de govern presenta les xifres d’ajuts socials adreçades als immigrants, molt per sota de les destinades a la població local.
Redacció.-
L’Ajuntament de Vic ha celebrat avui una sessió ordinària del ple municipal, el primer després de vacances. La decisió més important ha estat l’aprovació d’una modificació de crèdit de 9.500.000 euros que es destinaran a comprar parcel•les del Bruguer, a on està previst que s’hi ubiqui l'illa càrnia. Un altre dels temes destacats ha estat la xifra de despesa en ajuts socials destinats a la immigració que ha presentat Joan López (ERC) a instàncies de PxC. López ha explicat que només es destina un 17% a ciutadans estrangers, la resta és per a ciutadans amb la nacionalitat espanyola.

Els de fora no reben més que els de casa

En l’apartat de precs i preguntes, el regidor d'Acció Social Joan López ha contestat unes dades referents a la distribució dels ajuts, prestacions i serveis socials adreçades a immigrants, qüestió que havia plantejat PxC. López ha iniciat la seva intervenció dient que li era complicat discernir qui era un immigrant i qui no, i que, en tot cas, la distinció es feia en base a les persones de nacionalitat espanyola i les que no la tenien. També ha assegurat que les dades que donava estaven totes auditades.
Així, l’Àrea d’Afers Socials va atendre l’any 2009 un total de 6.964 persones de les quals 1.216 no tenien la nacionalitat espanyola, el que suposa només un 17% del total. Es va atorgar 1.333.000 euros en ajuts, prestacions i serveis, dels quals 369.806 euros van anar a parar a persones que no tenen la nacionalitat espanyola el que suposa un 28,36% del total.

Segons el regidor, “aquestes dades demostren quin és el percentatge real d’ajuts” que van a parar a persones immigrants i que no es correspon, en absolut, “amb determinades afirmacions d’algun partit polític”, en clara referència a PxC. “Ara ja no es podrà tornar a dir això de que les persones de fora reben més que els de casa”, ha conclòs el republicà.
El suport a la vaga general, rebutjat

El ple ha rebutjat una moció presentada per la CUP on es demanava el suport del consistori a la vaga general del 29 de setembre convocada pels sindicats CCOO i UGT. El document també instava al govern espanyol a fer un canvi de model econòmic per fer front a la crisi i li reclamava que derogués la reforma laboral.

La moció ha estat rebutjada per totes les formacions de l’equip de govern (PSC, CiU i ERC) i PxC. Hi han votat a favor la CUP i ICV-EUiA.

El portaveu del PXC ha minimitzat l’actuació del govern estatal en la crisi i ha dit que s’havia trobat amb una “situació donada” contra la que poca cosa hi havia pogut fer. “La nostra societat ha apostat per l’economia de mercat, i aquesta té defectes”, ha reconegut.

Vic no vol ni necessita més policia nacional per lluitar contra la immigració

L'Ajuntament de Vic ha votat en contra de la moció presentada per PxC per demanar més policia estatal per a l'expulsió dels immigrants il•legals. La moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de tot l'equip de govern i els vots a favor dels quatre regidors de PxC. La moció sorgeix de les queixes que va fer públiques fa uns dies un sindicat policial.
“La ciutat de Vic té un 25% d'immigració i s'està convertint en un paradís islamista”. Segons Josep Anglada, portaveu de PxC, aquest és el principal motiu que fa “necessari” exigir al govern espanyol “més policia nacional perquè ajudi a expulsar als immigrants il•legals”. Segons Anglada, “la connexió de Vic amb el terrorisme islamista” és una dada de la Confederació Espanyola de Policia i, per tant, “és una realitat molt seria".

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha dit que la moció d'Anglada respon al seu “discurs racista que relaciona immigració i islamisme”. A més, ha afegit que la moció “no té cap sentit”.
Tant el regidor de la CUP, Quim Soler, com el regidor d'ICV, Xavier Tornafoch, han tret valor a les dades de la Confederació Espanyola de Policia perquè “es tracta d'un sindicat policial”. El regidor eco socialista ha reptat el sindicat policial a demostrar les proves de les seves acusacions. Segons Tornafoch, la moció presentada aquest matí “només respon al nas polític d'Anglada”. I l'ha acusat de “donar resposta a allò que la gent vol escoltar”.
Per la seva banda, López ha assegurat que hi ha una relació molt fluïda entre l’Ajuntament i l’oficina de la policia de Vic i mai ningú s’ha queixat per manca d’efectius.

La darrera moció de PxC, per commemorar el centenari Balmes amb la creació d’una rèplica dels fanals de Vic Gaudí també ha estat rebutjada.

EN BREU

Josep Anglada, líder de l’oposició vigatana, va demanar sobre els motius per el cessament de Maria Vila d’Abadal. La filla de l’alcalde plega Josep Maria Vila d’Abadal diu que ha deixat el seu càrrec a l’Ajuntament per motius personals.

Josep Anglada, també va preguntar perquè una furgoneta de Reagrupament marxa corrents de la plaça Major de Vic. La formació va instal•lar una paradeta al mercat però no tenia permís per fer-ho. Avisats per la Guàrdia Urbana, van haver de tancar el xiringuito.

Joan Carles Fuentes i Vila d’Abadal, gat i gos. El regidor de PxC volia fer una pregunta. En el seu anunciat ha qualificat el president de l’associació de veïns de la Serra-de-sanferm d’”impresentable”. Davant les queixes d’alguns regidors, l’alcalde, visiblement enfadat, ha instat Fuentes a retirar l’insult. Si no ho feia, no li deixava fer la pregunta. Després d’un estira-i-arronsa amb Vila d’Abadal, Fuentes ho ha consultat al seu cap, Josep Anglada. Al final, no ha retirat la desqualificació i s’ha quedat sense pregunta.WWW.ELTER.NET, 08/09/2010; L'AJUNTAMENT DE VIC NO DEMANARÀ MÉS POLICIA ESTATAL PER EXPULSAR ALS IMMIGRANTS IL•LEGALS

la moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de tot l'equip de govern
Vic.-
L’Ajuntament de Vic ha votat en contra de la moció presentada per Plataforma per Catalunya per demanar més policia estatal per a l’expulsió dels immigrants il•legals. La moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de tot l’equip de govern i els vots a favor dels quatre regidors de PxC. L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha dit que la moció d’Anglada respon al seu ‘discurs racista que relaciona immigració i islamisme’.

Segons el regidor de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, “Osona i, en concret, la ciutat de Vic s’estan convertint en un autèntic paradís islamista” i per això, ha dit, “és necessari demanar més policia estatal”. Tant el regidor de la CUP, Quim Soler, com el regidor d’ICV, Xavier Tornafoch, han tret valor a les dades de la Confederació Espanyola de Policia perquè ‘es tracta d’un sindicat policial’.

Ple que fa a les mocions, s’ha rebutjat la presentada per PxC que demanava commemorar el centenari Balmes amb la creació d’una rèplica dels fanals de Vic Gaudí i també la presentada per la CUP referent a la vaga general del 29 de setembre.

En l’apartat de precs i preguntes, el regidor Joan López ha contestat unes dades referents a la distribució dels ajuts, prestacions i serveis socials entre les persones de nacionalitat espanyola i les que no la tenen. Segons López, l’Àrea d’Afers Socials va atendre l’any 2009 un total de 6.964 persones de les quals 1.216 no tenien la nacionalitat espanyola, el que suposa un 17% del total. Es va atorgar 1.333.000€ en ajuts, prestacions i serveis, dels quals 369.806€ va anar a parar a persones que no tenen la nacionalitat espanyola el que suposa un 28,36% del total. Segons el regidor “aquestes dades demostren quin és el percentatge real d’ajuts” que van a parar a persones immigrants i que no es correspon, en absolut, “amb determinades afirmacions d’algun partit polític”.DIARI DE VIC, 15/09/2010; PÀG. 5 JOSEP ANGLADA, DEMANA AL PLE MES POLICIA ESTATAL PER EXPULSAR ALS IMMIGRANTS IL•LEGALS

El regidor de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, diu que vic es podria haver convertit en un dels paradisos de la immigració irregular i amb un dels assentaments islamistes més importants de tota Europa occidental.


Redacció.- Vic.- L’Ajuntament de Vic ha votat en contra de la moció presentada per Plataforma per Catalunya per demanar més policia estatal per a l’expulsió dels immigrants il•legals. La moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de tot l’equip de govern i els vots a favor dels quatre regidors de PxC.

Segons el regidor de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, “Osona i, en concret, la ciutat de Vic s’estan convertint en un autèntic paradís islamista” i per això, ha dit, “es necessari demanar més policia estatal”.
L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha dit que la moció d’Anglada respon al seu “discurs racista que relaciona immigració i islamisme”.

“La ciutat de Vic té un 25% d’immigració i s’està convertint en un paradís islamista”. Segons Josep Anglada, aquest és el principal motiu que fa “necessari” exigir al govern espanyol “més policia nacional perquè ajudi a expulsar als immigrants il•legals”. Segons Anglada, “la connexió de Vic amb terrorisme islamista” és una dada de la Confederació Espanyola de Policia i, per tant, “es una realitat molt seria”.

L’alcalde de Vic, ha retret Anglada que relacioni Vic amb islamisme i li ha demanat com pot ser que, si es vol convertir en alcalde, titlli la ciutat “d’islamista”.

En resposta això, Anglada ha dit que quan ell es converteixi en alcalde, “Vic només tindrà un 5% d’immigració” i ha afegit que “només em queden nou mesos” per convertint-se en Alcalde.

Segons Tornafoch, la moció “només respon al nas polític d’Anglada” i l’ha acusat de “donar resposta a al “que la gent vol escoltar”

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube