Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL9 NOU, 05/11/2010; PÀG. 23 PXC FA MOFA DEMANANT UNA REBAIXA DE TRIBUTS A CANVI DE CREAR-NE PER L’ÚS DEL BURCA I EL VEL

EL9 NOU, 05/11/2010; PÀG. 23 PXC FA MOFA DEMANANT UNA REBAIXA DE TRIBUTS A CANVI DE CREAR-NE PER L’ÚS DEL BURCA I EL VEL

05/11/2010 - Vic

>Vídeo ple de Vic del 9 TV.

Vic congela els imposto i ja avança una rebaixa del 6% del pressupost

Vic.- Josep Comajoan.-
L’Ajuntament de Vic ha congelat els impostos per al 2011 i ha aplicat una puja moderada a les taxes, bàsicament deguda al major cost per l’increment de l’IVA des del juliol passat, segons va explicar Josep Burgaya (PSC), tinent d’alcalde d’Hisenda, al ple de dimecres. Les ordenances fiscals es van aprovar amb el vot a favor de CiU, PSC i ERC; en contra de PxC i CUP, i l’abstenció d’ICV-EUiA.

En una situació de l’IPC per sobre del 2%, segons Burgaya, “congelar els impostos vol dir reduir la pressió tributària”. Amb tot, el regidor d’Hisenda va dir que la previsió de recaptació en concepte d’impostos directes passaria dels 17,6 milions d’euros d’aquest any a 17,9. Això és degut al fet que si bé es congela el tipus, la base impositiva s’apuja, ja que s’hi aplica la puja gradual derivada de la revisió cadastral que es va fer el 2005.

Aquest punt va ser el principal desacord amb Josep Anglada (PxC), que va demanar una rebaixa d’impostos i també una revisió, però a la baixa, del valor cadastral. Burgaya li va rebatre que el valor cadastral el fixa Hisenda, i no pas l’Ajuntament. Pel que fa als impostos indirectes, la previsió és d’una disminució de la recaptació de 750.000 a 500.000. En total, sumats impostos, taxes i altres conceptes, com les multes, l’ ingrés procedent dels contribuents s’espera incrementar de 26,5 milions a 26,9.

Des de PxC es van presentar alternatives a l’ ingrés. Al més pur estil Anglada, va proposar, entre altres, un nou tribut per l’ús en espais públics del burca i del vel.WWW.EL9NOU.CAT, 03/11/2010; VIC CONGELA ELS IMPOSTOS I APROVA UN INCREMENT MODERAT DE LES TAXES

Les ordenances fiscals s'han aprovat amb el vot de CiU, PSC i ERC; el vot en contra de PxC i CUP, i l'abstenció d'ICV.


Vic.- Josep Comajoan.- L'Ajuntament de Vic ha aprovat al ple d'aquest dimecres les ordenances fiscals. Els impostos es congelen i a les taxes se'ls aplica una puja moderada, provocada bàsicament per l'increment de l'IVA el juliol passat.

Josep Burgaya (PSC), regidor d'Hisenda, ha dit que es congelen els impostos, malgrat que la previsió és que a final d'any l'IPC superi el 2%. "Ho fem en base a la situació econòmica general i de moltes famílies vigatanes en particular", ha dit.

Josep Anglada (PxC) ha desqualificat els números de Burgaya, ha insistit que l'IBI sí que s'apuja en aplicar-se la revisió cadastral i ha demanat que l'Ajuntament apliqués aquesta revisió a la baixa, extrem que el regidor d'Hisenda li ha rebatut al•legant que la revisió la determina Hisenda i no pas l'Ajuntament. Anglada ha fet un seguit de propostes, algunes d'elles ratllant la burla, com l'aplicació de nous impostos per l'ús en espais públics de la burca i del vel islàmic.

Quim Soler (CUP) ha recordat que el seu grup no havia votat encara mai contra les ordenances, però que aquesta vegada sí que ho farien en considerar que no els havien deixat fer aportacions.

Xavier Tornafoch, tot i mostrant-se comprensiu amb la dificultat en la situació econòmica actual, de fer unes ordenances i un pressupost equilibrats, ha fet un seguit de propostes, bàsicament encaminades a introduir bonificacions per a sectors necessitats, com els aturats de llarga durada o els discapacitats amb dificultats econòmiques.

Al torn de mocions, hi ha tornat a haver crispació per alguna intervenció fora de lloc de Josep Anglada, a qui l'alcalde ha hagut de retirar la paraula en més d'una ocasió. Sense gaire èxit, tot sigui dit.WWW.OSONA.COM, 03/11/2010; PLE: VIC CONGELA ELS IMPOSTOS I MODERA L’AUGMENT DE LES TAXES

Les ordenances fiscals, tema estrella d’una sessió amb molts punts de tràmit.
Vic.- Redacció.-
L’Ajuntament de Vic ha celebrat aquest migdia una sessió ordinària del ple municipal. El tema més important de l’ordre del dia ha estat l’aprovació de les ordenances fiscals per a l’exercici del 2011. L’equip de govern ha optat per congelar els impostos i moderar la pujada de les taxes (amb una mitjana del 2,1%). Les ordenances fiscals han estat aprovades amb el vot de l’equip de govern (PSC, CiU i ERC). ICV-EUiA s’ha abstès i la CUP i PxC hi han votat en contra.

Les tres mocions presentades per PxC s’han desestimat sense discutir-les. En un sistema que ja sembla que es va consolidant, tots els grups del consistori han optat per no entrar en els debats de PxC i anar directament a la votació, que sempre és negativa. Les mocions anaven al voltant de l’actuació dels piquets a la passada vaga general, la devolució del cànon digital a l’Ajuntament i l’eliminació de les ajudes als immigrants.
La darrera moció, que també ha estat rebutjada amb els vots en contra de CiU i PxC, ha estat presentada per ICV-EUiA. Els eco socialistes buscaven l’adhesió a un pacte nacional per a la laïcitat.

El torn de preguntes no s'ha allargat gaire perquè PxC ha optat per no fer-ne cap, ja que els seus regidors estan "massa involucrats" en la campanya autonòmica i "no estan per preguntes", segons ha explicat a Osona.com el propi Josep Anglada.

Unes ordenances fiscals sense suport de l’oposició
El ple de Vic ha donat llum ver a les ordenances fiscals per a l’exercici 2011 que estan marcades “per la congelació dels impostos” i per un “un augment moderat en les taxes que se situarà en una mitjana del 2,1%”, segons ha explicat el regidor-president de l’Àrea Econòmica, Josep Burgaya (PSC). Aquest lleuger increment “reflecteix la repercussió de l’augment de dos punts de l’IVA i la necessitat i obligació que té la corporació de cobrir els costos dels serveis”, ha afegit el regidor socialista.

EN BREU

ENÈSSIMA PICABARALLA VILA D’ABADAL-ANGLADA

En un dels seus parlaments, el portaveu de PxC ha deixat anar uns quants insults dirigits a Xavier Tornafoch. L’alcalde l’ha avisat i li ha retirat la paraula, tot i que Anglada ha continuat parlant. Vila d’Abadal li ha dit que era un “mal educat”.WWW.ELTER.NET, 03/11/2010; EL PLE DE L'AJUNTAMENT DE VIC REBUTJA UNA MOCIÓ D'ICV A FAVOR D'UN PACTE NACIONAL PER A LA LAÏCITAT

El ple de l'Ajuntament de Vic vota en bloc contra la proposta de PxC d'eliminar les ajudes als immigrants

Vic, | ACN –
Aquest dimecres s’ha celebrat a l’Ajuntament de Vic el ple municipal del mes de novembre on s’ha rebutjat, per 12 vots en contra, 5 a favor i 4 abstencions, la moció presentada pel grup municipal d’ICV a favor d’establir un pacte nacional per a la laïcitat.

Segons el regidor d’ICV, Xavier Tornafoch, la nostra societat té la necessitat ‘d’encetar’ un debat públic amb l’objectiu d’arribar a un pacte nacional per a la laïcitat ‘fomentant els valors de la llibertat, la consciència de religió, el pluralisme, la igualtat, el respecte i la cohesió’ com a ‘pilars fonamentals’ de convivència al País. També s’ha rebutjat una proposta de Plataforma per Catalunya sobre l’eliminació d’ajudes als immigrants.

Els grups de CiU i PxC han votat en contra, els grups d’ICV, ERC i la CUP han votat a favor i el grup del PSC s’ha abstingut.

Plataforma per Catalunya ha proposat una moció per eliminar les ajudes als immigrants que ha estat rebutjada en bloc per tots els grups municipals. El president de PxC, Josep Anglada, ha proposat una política de ‘prioritat cap als autòctons’ i tot i que ha reconegut que no és competència municipal establir la política d’immigració, ha assenyalat que sí que ho és ‘decidir com distribuïm els recursos’.
Ordenances fiscals

Pel que fa a les ordenances fiscals per a l’exercici del 2011, l’equip de Govern ha proposat congelar els impostos i fer una pujada de taxes del 2% de mitjana. CiU, PSC i ERC han votat a favor, ICV s’ha abstingut i la CUP i PxC han votat en contra.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube