Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL9NOU, 23/06/2011; PÀG. 5  NOMÉS L’ABSTENCIÓ D’ICV I SI VA PERMETRE APROVAR ELS SOUS; PxC, CUP I PSC HI VAN VOTAR EN CONTRA

EL9NOU, 23/06/2011; PÀG. 5 NOMÉS L’ABSTENCIÓ D’ICV I SI VA PERMETRE APROVAR ELS SOUS; PxC, CUP I PSC HI VAN VOTAR EN CONTRA

24/06/2011 - Vic

El 9 Informatiu.

L’Ajuntament de Vic va aprovar dilluns el nou cartipàs, format per cinc àrees de govern que ja avançava divendres EL 9 NOU. També els sous dels regidors, només amb els vots de l’equip de govern. PxC, CUP i PSC hi van votar en contra, i ICV i SI es van abstenir. L’Ajuntament de Vic estalviarà respecte a l’anterior mandat 826.000 euros en sous de regidors i càrrecs de confiança. Manlleu també va aprovar dimarts el cartipàs.

Vic.- Josep Comajoan.-
El ple de Vic de dilluns va aprovar el nou cartipàs municipal, amb la delegació de responsabilitats en els regidors, les retribucions dels mateixos i el nomenament de càrrecs eventuals, els dits càrrecs de confiança.

El sou dels regidors va ser el que va passar per una majoria més justa, ja que va tenir els vots a favor dels deu regidors del govern, de CiU i ERC-Som Vic, el vot en contra de PxC, CUP i PSC, i l’abstenció d’ICV-EUiA i SI.

L’abstenció d’aquests dos grups va possibilitar l’aprovació dels sous. Josep Anglada (PxC) els ho va retreure: “No n’hi ha prou de dir que no estan d’acord amb els càrrecs de confiança i els sous i després abstenirse, ja que la seva abstenció és un sí a l’equip de govern”. Des de CUP i PSC també els ho van retreure després des de xarxes socials d’internet.

Josep Anglada (PxC) va ser molt crític: “No han sabut llegir els resultats; són sous elevats i excessius”. Georgina Rieradevall (CUP), tot i defensant que s’hagi de retribuir els regidors, va demanar un sostre màxim de 2.000 euros al mes per una jornada completa. Jacint Raurell (PSC) va comparar la situació actual, de crisi, amb la de fa quatre anys, quan el PSC era al govern. Va proposar reduir entre un 25% i un 30% els sous. Xavier Tornafoch (ICV) i Iban Lapeira (SI) van valorar la reducció de costos i van donar un marge de confiança al govern abstenint-se.

El ‘fair play’ i el “senyor Vila”

L’alcalde va demanar que, en la línia de l’última sessió de l’anterior mandat, el fair play torni al ple de Vic. Es referia, bàsicament, a Josep Anglada, que dilluns va mantenir el to de correcció de l’anterior ple. L’única llicència que es va permetre és referir-se a l’alcalde com a “senyor Vila”. Anna Erra (CiU) li va demanar que s’hi referís amb el cognom sencer. Anglada va dir que li continuarà dient “senyor Vila”.EL 9 NOU, 23/06/2011; PÀG. 23 ANGLADA PUNTUALITZA

|ARTICLE OPINIÓ|

Josep Anglada, regidor de PxC a l’Ajuntament Vic


Primer round de la legislatura i ja s’ha vist clar qui marcarà el full de ruta en aquest nou mandat. Cal ser precís i si convé consistent amb l’equip de govern, i per tant, cal una oposició ferma, clara i contundent.

El nou equip de govern format per CiU i el convidat de pedra d’ERC han donat en tot moment en el primer ple una imatge d’inseguretat i de preocupació que de ben segur serà la tònica d’aquests propers quatre anys.

El nostre grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) va votar en contra de la majoria de les propostes de l’equip de govern per estar en contradicció amb els interessos dels ciutadans.

Vam reclamar que els plens se celebressin als vespres per afavorir la feina dels regidors de l’oposició que s’han de guanyar la vida i per facilitar la presencia dels ciutadans. Ens vam oposar també que l’Ajuntament de Vic continués tenint tants enxufats i en especial a l’àrea d’alcaldia, i, per descomptat, vam votar en contra de les retribucions de l’equip de govern.

Unes retribucions que no tenen res d’austeritat, que són exagerades, d’escàndol i excessives. És inadmissible que en temps de crisi regidors de l’equip de govern amb dedicacions parcials, que els permet fer altres feines i tenir altres ingressos privats, ens costin 63.000 euros cada mes i alguns, com és el cas del republicà Joan López, encara se l’hagin apujat.

Però si això ha estat possible ha estat gràcies a la complicitat del Sr. Xavier Tornafoch, d’ICV, i del Sr. Iban Lapeira, de SI, que amb les seves abstencions han permès que l’equip de govern continuï cobrant uns sous d’escàndol.WWW.OSONA.COM, 20/06/2011; PLE: CIU I ERC ES MOSTREN AUSTERS DAVANT UNA OPOSICIÓ MOLT REFORÇADA

L’Ajuntament de Vic celebra el ple de constitució del cartipàs. La nova aritmètica del consistori marca el desenvolupament de la sessió.

Vic.- Redacció.-
L’Ajuntament de Vic ha celebrat aquest matí el ple de la constitució del cartipàs, en una sessió extraordinària. L’acte ha transcorregut en un ambient plàcid, sense la tensió que s’havia viscut a finals de la legislatura passada. La sessió ha servit per visualitzar el pes més important que tindrà l’oposició, que fins ara havia estat gairebé monopolitzada per PxC.

Han entrat al consistori un total de nou regidors nous. Són els següents: Xavier Farrés, Josep M. Arimany i Jordi i Jordi Sala (CiU); Maria Pilar Catalán i Cristina Gayoso (PxC); Joan Ballana (ERC); Georgina Rieradevall (CUP), Iban Lapeira (SI) i Maria Luisa Moyano (PSC).

Josep Anglada (PxC) considera que els sous encara són “exagerats, d’escàndol i excessius”, per la qual cosa reclama més austeritat. En la mateixa línia s’ha expressat la CUP, que ha dit que si no es fixava un topall de 2.000 euros mensuals, no donaria suport al punt.

Finalment, els sous s’han aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern; el vot en contra de PxC, PSC i CUP; i abstenció d’ICV i SI.
Noves amistats, noves visibilitats

Pel que fa a la correlació de forces, el consistori vigatà ha patit una forta transformació en relació als quatre anys anteriors. En el període 2007-2011, l’Ajuntament de Vic tenia un equip de govern amb 14 dels 21 regidors, amb tres partits (PSC, ERC i CiU) i una oposició que, en molts moments, va estar monopolitzada per PxC, amb quatre regidors.

Ara les coses han canviat. L’equip de govern d’ERC i CiU no té la majoria absoluta (10 regidors), per tant, ha de buscar aliances i afluixar en alguns punts per tal de rebre, al menys, el suport d’algun regidor de l’oposició. Les diferents formacions ja han deixat entreveure avui les seves cartes, en algunes de les votacions. ICV-EUiA, PSC i SI sembla que seran més condescendents i deixaran respirar l’equip de govern, amb abstencions i algun suport directe puntual. Més durs seran PxC i la CUP que no han mostrat cap tipus de contemplació i han votat en contra de moltes de les propostes.
En aquest marc, i tal com ja ha quedat demostrat avui, els cinc regidors de PxC quedaran més diluïts, en una oposició molt més reforçada.

EN BREU

Ja des de fa uns dies, Josep Anglada es dirigeix a l’alcalde com a “Vila”, en comptes de “Vila d’Abadal” . Anna Erra li ha demanat que no fes servir aquest to pejoratiu. Anglada se l’ha tret de sobre dient que “amb tot el respecte i l’educació del món” anomenarà a l’alcalde com li doni la gana.


Nova disposició de les cadires del consistori. A la part central, ERC i CiU, amb Joan Ballana barrejat al mig dels regidors convergents. A la taula presidencial, Josep M. Vila d’Abadal. A la seva dreta, Anna Erra, a la seva esquerra, Joan López. PxC ocupa l’ala dreta de la sala i la resta de l’oposició l’ala esquerra. Com ha de ser.WWW.EL9.CAT, 20/06/2011; L'OPOSICIÓ DE VIC CONSIDERA INSUFICIENT LA REDUCCIÓ DE SOUS D'ALCALDE I REGIDORS

Vic.- Laura Busquets (ACN).-
Aquest dilluns s'ha fet el ple per aprovar el nou cartipàs. PxC, CUP i PSC hi han votat en contra i ICV i SI s'han abstingut.

L'oposició a l'Ajuntament de Vic, formada per PxC, CUP, PSC, ICV i SI, ha coincidit a assenyalar que tot i que hi ha hagut una reducció de sous i càrrecs de confiança, la mesura és "insuficient". PxC, CUP i PSC hi han votat en contra, mentre que ICV i SI s'han abstingut.

El nou cartipàs preveu que l'Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) acabi per desaparèixer i les activitats que fins ara gestionava l'ens es distribuiran en diferents regidories.

Tot i les xifres presentades per l'equip de govern municipal, el líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, s'ha preguntat on era l'austeritat en els sous. Anglada ha qualificat els sous dels regidors amb retribució d'"exagerats" i "abusius". D'altra banda, també ha qualificat d'"exagerat" que per primera vegada es remuneri l'assistència a les Juntes de Govern. I ha afegit que si els regidors cobren un sou, no cal pagar per assistir-hi. L'alcalde li ha replicat que aquesta remuneració només era vàlida per aquells regidors que no tenen remunerada la seva tasca.

Anglada ha criticat l'abstenció d'ICV i SI perquè, ha dit, "abstenir-se és votar a favor de l'equip de govern". Tornafoch li ha contestat que la interpretació de l'abstenció és "subjectiva" i, per tant, que deixi actuar a cada grup com cregui més convenient. SI i PSC s'han afegit a la rèplica a Anglada.WWW.ELTER.NET, 20/06/2011; PXC I CUP VOTEN EN CONTRA I ICV, PSC I SI S'ABSTENEN

L'oposició al consistori vigatà creu que la reducció de sous i càrrecs de confiança és "insuficient"

Vic.- ACN.-
L’oposició a l’Ajuntament de Vic, formada per PxC, CUP, PSC, ICV i SI, ha coincidit a assenyalar que tot i que hi ha hagut una reducció de sous i càrrecs de confiança, la mesura és “insuficient”. PxC i CUP hi ha votat en contra, mentre que ICV, PSC i SI s’han abstingut.

Tot i les xifres presentades per l’equip de govern municipal, el líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, s’ha preguntat on era l’austeritat en els sous. Anglada ha qualificat els sous dels regidors amb retribució d’“exagerats” i “abusius”. D’altra banda, també ha qualificat d’“exagerat” que per primera vegada es remuneri l’assistència a les Juntes de Govern. I ha afegit que si els regidors cobren un sou, no cal pagar per assistir-hi. L’alcalde li ha replicat que aquesta remuneració només era vàlida per aquells regidors que no tenen remunerada la seva tasca.

La CUP ha valorat la “retallada” dels sous dels regidors amb retribució tot i que la portaveu, Georgina Rieradevall, ha assenyalat que són “massa elevats i abusius”. La seva formació ha proposat un salari màxim de 2000 euros mensuals per una jornada complerta.

Pel que fa al PSC, Jacint Raurell ha assenyalat que els sous que han de percebre els regidors en un escenari expansiu ha de ser diferent al sou que han de rebre en èpoques de crisi. A més, el socialista ha afegit que hi ha força regidors que “repeteixen” i, per tant, són “més experts”, cosa que els hauria de facilitar fer la seva feina. Raurell ha afegit que aquests no són uns sous “austers”, tal i com manifesten des de l’equip de govern, “sinó que són uns sous continuistes”. El socialista ha proposat reduir els sous en un 25 o 30%.

Des d’ICV, Xavier Tornafoch ha valorat positivament “la voluntat” de l’equip de govern de ser “més austers“amb els sous dels regidors amb retribució, però ha justificat la seva abstenció perquè creu que la rebaixa és “insuficient”. Des de SI, Ivan Lapeira ha afegit que si la situació de crisi continua, no es pot descartar “reduir” el cost dels càrrecs electes.

Crítiques entre l’oposició i el compromís de l’alcalde

Anglada ha criticat l’abstenció de PSC, ICV i SI perquè, ha dit, “abstenir-se és votar a favor de l’equip de govern”.
Tornafoch li ha contestat que la interpretació de l’abstenció és “subjectiva” i, per tant, que deixi actuar a cada grup com cregui més convenient. SI i PSC s’han afegit a la rèplica a Anglada.

El nou cartipàs municipal

La primera tinent d’alcalde ha destacat la “concentració” de les tasques al consistori i ha explicat que a partir d’ara el nou cartipàs municipal s’estructura en cinc grans àrees que són: Alcaldia, Social, Economia i Serveis, Urbanisme i Activitats i Cultura i Ciutadania. D’Alcaldia, amb Josep Maria Vila d’Abadal al capdavant, dependran les regidories de Fires i Mercats i Esports, dirigides per Montse Rovira, Convivència i Seguretat amb el republicà Joan Ballana i Ciutat del Coneixement, Promoció Econòmica i Inserció i Ocupació Laboral, regidories que assumeix Josep M. Arimany.

Anna Erra continuarà amb la regidoria d’Educació, mentre que el regidor Xavier Farrés assumeix la regidoria de Benestar i Família, Salut i Joves. En l‘àrea Social dirigida per Erra, Toni Serrat s’encarregarà de Formació Laboral. Josep Rafús dirigirà l‘àrea d’Urbanisme i Activitats. Mentre que el regidor s’encarregarà d’Urbanisme, Activitats, Món Rural, Medi Ambient, Habitatge i Mobilitat, el seu company de partit, Xavier Farrés, dirigirà Inspeccions Sanitàries i d’Activitats.

El regidor Toni Serrat encapçalarà l‘àrea d’Economia i Serveis. Mentre que el mateix Serrat es farà càrrec d’Economia i Serveis, Bústia Ciutadana, Polígons, Central de Compres i Empreses Mixtes, David Sala encapçalarà Hisenda i Recursos Humans. Anna Erra passarà a gestionar també Comerç, Consum, Turisme i Museus, Montse Rovira assumeix Via Pública i Serrat passarà a gestionar i coordinar la regidoria de Barris. Per últim, el republicà Joan López Carol dirigirà l‘àrea de Cultura i Ciutadania on també s’inclouen les tasques relacionades amb Cooperació i Igualtat.

Retribucions

L’Ajuntament de Vic té cinc regidors amb un percentatge de dedicació del 90%. Els convergents Anna Erra, Antoni Serrat, Josep Rafús, Monsterrat Rovira i el republicà Joan López cobraran entre 44.000 euros bruts anuals i els 50.000. Xavier Farrés i David Sala, de CiU, tindran una dedicació del 50% i cobraran 26.000 euros bruts anuals. El republicà Joan Ballana tindrà una dedicació del 60% amb una retribució de 31.000 euros bruts a l’any.DIARI DE VIC, 22/06/2011; PORTADA i PÀG. 4 L’OPOSICIÓ QUALIFICA ELS SOUS DE L’EQUIP DE GOVERN COM A “MASSA ELEVATS, EXAGERATS I ABUSIUS”

PxC i CUP hi ha votat en contra.

Redacció.- Vic.-
L’oposició a l’Ajuntament de Vic, formada per PxC, CUP, PSC, ICV i SI, ha coincidit a assenyalar que tot i que hi ha hagut una reducció de sous i càrrecs de confiança, la mesura és “insuficient”. PxC i CUP hi ha votat en contra, mentre que ICV, PSC i Si s’han abstingut.

El líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, s’ha preguntat on era l’austeritat en els sous. Anglada ha qualificat els sous dels regidors amb retribució d’”exagerats” i “abusius”.

CRÍTIQUES ENTRE L’OPOSICIÓ

Anglada ha criticat l’abstenció de PSC, ICV i SI perquè, ha dit, “abstenir-se és votar a favor de l’equip de govern”.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube