Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL 9NOU, 05/08/2011; PORTADA i PÀG. 6 i 7 VIC PENJARÀ L’ESTELADA AL BALCÓ DE L’AJUNTAMENT PER LA DIADA

EL 9NOU, 05/08/2011; PORTADA i PÀG. 6 i 7 VIC PENJARÀ L’ESTELADA AL BALCÓ DE L’AJUNTAMENT PER LA DIADA

05/08/2011 - Vic

L’Ajuntament de Vic penjarà la senyera estelada durant la Diada. Una moció presentada al ple de dilluns per CiU, CUP, ERC, SI i ICV va ser aprovada amb l’abstenció de PSC i els vots en contra de PxC. La intenció és que pengi cada 11 de Setembre, segons va dir l’alcalde.

Vic aprova una moció en defensa de la sanitat pública

Vic.- J. E.-
El ple de Vic va aprovar per unanimitat una moció per demanar a la Generalitat la màxima cura en la retallada a la sanitat pública. La moció, alternativa a una altra de PxC, va ser defensada pel tinent d’alcalde Josep Arimany, i posa de manifest que Osona té un greuge respecte altres comarques de Catalunya en el tema sanitari, ja que la inversió per habitant és inferior. Per tant, es demana un correcte finançament per part de l’Estat que permeti “mantenir un sistema sanitari amb la qualitat assistencial i el nivell de professionalitat demostrat fins ara”. Els portaveus es van mostrar satisfets perquè tots els grups municipals havien arribat a un acord. “En aquest cas”, va dir el regidor de ICV, Xavier Tornafoch, “ha quedat clar que l’Ajuntament mira per la ciutat”.

VIC PENJARÀ L’ESTELADA AL BALCÓ DE L’AJUNTAMENT PER LA DIADA

CiU, CUP, ICV i SI hi van votar a favor, el PSC es va abstenir i PxC va votar-hi en contra

Vic.- Jaume Espuny.-
Els aires independentistes de l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, es comencen a notar a l’Ajuntament. Al ple de dilluns CiU, juntament amb la CUP, ERC, ICV i SI van presentar i aprovar una moció conjunta perquè els dies 10 i 11 de setembre, vigília i Diada Nacional, es pengi la senyera estelada al balcó de l’Ajuntament. El PSC es va abstenir i PxC va votar-hi en contra. L’última vegada que es va penjar l’estelada al balcó va ser el 30 de juny de 1931, durant una visita del president Francesc Macià. Exactament 80 anys després, l’estelada tornarà a onejar cada Diada en un lloc oficial de la ciutat.

El portaveu d’ERC, Joan López, va ser l’encarregat de defensar la moció i va recordar que Vic, com en el cas de la consulta popular del 13 de desembre de 2009, ha esdevingut un referent independentista: “Vic no vol ser l’últim reducte del catalanisme”, va dir, “sinó l’avantguarda del futur Estat català”. També va remarcar que l’independentisme català és “essencialment democràtic”. Sense venir gaire a compte, Marta Riera, de PxC li va etzibar que “no li permetré que dubti de la meva catalanitat. En canvi, una persona que es digui López de cognom sí que fa dubtar”. Tot seguit li va dir que era un traïdor i un fals. L’alcalde li va exigir que retirés els insults o, si no, li retirava la paraula, cosa que Riera al final va fer. Per a Riera, l’estelada “no és la bandera de tots els catalans. També podríem penjar la de la mitja lluna o la tricolor...”. Laia Jurado, de la CUP, va dir que estava segura que “poble a poble anem cap a la independència” i va agrair a CiU, ERC i ICV la bona predisposició per presentar una moció com aquesta. Xavier Tornafoch, d’ICV, va Laia Jurado, de la CUP, va dir que estava segura que “poble a poble anem cap a la independència” i va agrair a CiU, ERC i ICV la bona predisposició per presentar una moció com aquesta. Xavier Tornafoch, d’ICV, va reconèixer que l’estelada no representa tothom i “a qui no li agradi no per això deixa de ser català”. I Iban Lapeira, de SI, va afirmar que “Vic és un referent dins del món independentista”. Jacint Raurell, del PSC, grup que es va abstenir, va dir que als socialistes de Vic “no ens ofèn que l’11 de Setembre onegi l’estelada a l’Ajuntament: preferim els separatistes que no pas els separadors”. L’alcalde va cloure el debat assegurant que el sentiment independentista va prosperant, perquè “Espanya no té ganes que Catalunya prosperi. L’única opció és un estat propi”. L’estelada, va recordar, es penjarà al balcó i no al pal –“que seria la solució idònia”–, perquè és il·legal. “Al pal, com sempre”, va dir, “hi haurà la bandera de Vic”.

CONSTI EN ACTA

CANVIS DE CIRCULACIÓ Durant el debat d’una moció presentada per PxC en què es demanava posar bandes rugoses en alguns carrers, l’alcalde va anunciar que s’està estudiant alguns canvis de circulació en la zona dels carrers Verdaguer i Bisbe Morgades.

FORA UNA PANCARTA La pancarta electoral de la CUP que està penjada al carrer de la Ramada té els dies comptats. L’alcalde va dir que la faria treure després que PxC se’n queixés.WWW.OSONA.COM, 01/08/2011; EL PLE DE VIC DIU SÍ A L'ESTELADA I NO A LA RETALLADA EN SALUT

El plenari del consistori aprova penjar la bandera independentista per l'11 de setembre i "exhortar al Govern a què aturi els ajustos de la sanitat a Osona i la seva capital"

Vic.- Quico Sellés.-
Un ordre del dia amb set punts, 4 mocions i un bon grapat de precs i preguntes han donat per tres hores de plenari aquest matí a l'Ajuntament de Vic. Un ple marcat per la discussió dues mocions que van una mica més enllà del simbolisme atàvic d'aquest tipus de document.

Per una banda, una moció que critica obertament les retallades en salut programades per la Generalitat a la comarca i a la ciutat; per altra part, que l'Estelada onegi al balcó de l'Ajuntament per la Diada Nacional de Catalunya. La primera moció ha estat aprovada per unanimitat en base un text consensuat per CiU, ERC, PSC, CUP, ICV i SI. La segona ha tingut l'oposició de PxC i l'abstenció del PSC. Debat intens, amb poesia inclosa, i alguns moments de tensió entre l'alcalde i el grup de PxC que ha hagut d'amenaçar dos cops amb retirar la paraula als seus regidors.

Contra les retallades en salut

Estratègia d'aclaparament és la que han utilitzat CiU, ERC, PSC, CUP, ICV i SI davant el parany posat per PxC amb una moció contra les retallades en salut per part del Govern a l'estructura sanitària d'Osona. Hàbilment tots els grups del consistori han articulat una moció alternativa que completava la primera i furgava més en les demandes. De fet, la moció "exhorta" la Generalitat a evitar acomiadaments i a eliminar el dèficit d'inversió en salut per càpita que pateix Osona i la seva capital. Josep Anglada ha acceptat la contraproposta i d'aquesta manera el plenari per unanimitat ha aprovat un document que "rebutja" els ajustaments en serveis assistencials.

Per la Diada, l'Estelada al balcó

Així mateix, l’Ajuntament de Vic ha aprovat una moció a través de la qual s’acorda penjar la senyera estelada en un lloc destacat i preferent de la façana del consistori perquè onegi cada 10 i 11 de setembre, vigília i Diada Nacional de Catalunya. En certa manera, aquesta moció consensuada entre CiU, ERC, CUP, ICV, i SI tenia les de guanyar gràcies a què el pacte de govern entre CiU i ERC ja contemplava aquesta decisió. De fet, la senyera ja rau a les dependències municipals i és més gran que no pas la senyera habitual.
La moció defensada pel portaveu dels republicans Joan López -que fins i tot ha recitat Ventura i Gasol- ha provocat un debat distret entre les diferents forces polítiques fins que Marta Riera de PxC, s'ha passat de la ratlla en titllar López de "fals i traïdor". Vila d'Abadal ha obligat la regidora a retirar els "insults" al cap de colla republicà. Finalment Riera s'ha retractat de les seves desqualificacions. Minuts més tard, en torn de precs i preguntes, Vila d'Abadal ha tornat a ensenyar la targeta vermella a la regidora Riera i li ha retirat la paraula.WWW.OSONA.COM, 03/08/2011; BANCS A PLAÇA?
L'Ajuntament de Vic demana a Patrimoni de la Generalitat poder instal•lar mobiliari urbà mòbil

Vic.- Quicó Sellés.-
Una reclamació històrica podria veure la llum en els propers mesos. Així ho va avançar l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, en el plenari celebrat el passat dilluns, a preguntes del grup de Plataforma per Catalunya. Segons l'alcalde, la intenció de l'Ajuntament és poder instal•lar bancs a la plaça Major, però això sí, "mòbils i traslladables": treure'ls i posar-los amb facilitat els dies de mercat, dimarts i dissabte, i conservar el seu caràcter de "Mercadal".

Ara bé, la paraula definitiva no la té l'Ajuntament, sinó la Direcció General de Patrimoni Cultural, ja que la plaça de Vic és un bé patrimonial protegit, i haurà de ser aquest organisme qui atorgui el permís definitiu.WWW.OSONA.COM, 02/08/2011; ANGLADA LLOA BURGAYA

El líder de PxC elogia la feina del socialista a l’ImpeVic

Vic.- Quicó Sellés.-
Sorpresa en la junta de l'Institut de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vic, (IMPEVIC), celebrada dilluns a la tarda. Diversos assistents han assegurat a Osona.com, que el líder de Plataforma per Catalunya i representant del seu grup municipal en la junta, Josep Anglada, va lloar la feina feta pel socialista Josep Burgaya al capdavant de l’ImpeVic, així com dels seus predecessors. Unes alabances diametralment oposades a les crítiques acarnissades que Anglada havia dedicat a la seva gestió durant els mandats de Burgaya i Ignasi Puig com a presidents d’ImpeVic.

La Junta celebrada tenia l'objectiu de procedir formalment al desmantellament de l'actual estructura de l'Institut municipal i nomenar l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal i la regidora Montse Rovira, com a màxims responsables polítics de la seva reconstrucció que s'enllestirà en els propers mesos i es repartiran les seves competències en tres regidories.

En el to de les intervencions, Anglada va articular una defensa de la gestió de Burgaya que, segons les mateixes fonts, "posaven pels núvols" la tasca del socialista com a màxim responsable de la promoció econòmica de la ciutat. En aquest sentit, també va "glorificar" la feina d'Ignasi Puig - responsable d’ImpeVic durant el darrer mandat de l'alcalde Jacint Codina-. Anglada, que fins el darrer dia del passat mandat va carregar contra l'orientació i la tasca d’ImpeVic, va titllar "d'exemple de competència i feina ben feta" la tasca de Burgaya i Puig davant la estupefacció dels membres de la junta formada per regidors de l'Ajuntament vigatà i externs.WWW.EL TER.NET, 02/08/2011; EL PLE DE VIC REBUTJA LES RETALLADES A LA SANITAT PER UNANIMITAT

Vic.- ACN.-
El Ple Municipal de Vic ha aprovat, per unanimitat, una moció en defensa de la sanitat pública. El text, també recolzat per l’alcalde convergent Vila d’Abadal, posa de manifest que Osona té un greuge comparatiu en inversió sanitària respecte les altres comarques. Per això, tot i la manca de competències en sanitat, totes les forces del consistori també s’han compromès a vetllar per impedir acomiadaments i mantenir la qualitat assistencial.

El consistori vigatà també ha acordat, per majoria absoluta, penjar la bandera estelada al balcó de l’Ajuntament durant la diada nacional de l’11 de setembre i a la vigília del 10. CiU, ERC, CUP, ICV i SI han defensat, així, la capitalitat de Vic com a focus sobiranista. Davant l’aprovació, la número 2 de Plataforma per Catalunya, Marta Riera, ha hagut de rectificar els seus insults dirigits al líder d’ERC, Joan López, per defensar la proposta de penjar l’estelada. Josep Maria Vila d’Abadal, per la seva banda, ha fet una defensa fèrria de la independència com a “l‘única opció que ens queda”

A banda de les mocions, el consistori també ha aprovat la constitució del Consorci d’Acció Social d’Osona. L’organisme integra els serveis dels Ajuntaments de Vic i de Manlleu per a la prestació de serveis socials d’Atenció Primària, serveis especialitzats i altres programes socials conjunts. De fet, el ple ja ha nomenat els membres de l’Ajuntament vigatà de la Junta General del Consorci. Seran el regidor de benestar i família, Xavier Farrés i, en representació de l’oposició, Jacint Raurell.WWW.9NOU.CAT, 01/08/2011; L'AJUNTAMENT DE VIC PENJARÀ L'ESTELADA AL BALCÓ PER LA DIADA NACIONAL

El ple d'aquest dilluns ha aprovat una moció conjunta presentada per CiU, CUP, ERC, ICV i Solidaritat. El PSC s'ha abstingut i PxC hi ha votat en contra. L'acord implica que la mesura es repetirà cada any els dies 10 i 11 de setembre, tot i que no onejarà en un màstil per evitar una il•legalitat.

Vic.- Redacció.-
A través de la moció, s’acorda penjar la senyera estelada en un lloc destacat i preferent de la façana d’aquest ajuntament perquè onegi cada 10 i 11 de setembre, vigília i Diada Nacional de Catalunya.

En la moció es recorda que la ciutat de Vic va expressar la seva voluntat d’emancipació en la consulta popular del 13 de desembre de 2009 i ha esdevingut un dels municipis referents independentistes per excel•lència.

El Ple vol reivindicar aquesta realitat fent onejar la senyera estelada al balcó del consistori perquè aquest símbol nacional tingui el reconeixement que es mereix.

Els caps de la Vella i el Nen també tindran escultura

Moció de la CUP per a la construcció de les escultures dels caps de Llúpia de la Vella i el Nen. Aprovada amb determinades esmenes.

MOCIONS
De PXC per col•locar bandes reductores de velocitat en algun tram de la ciutat. Rebutjada.

S’ha presentat una moció alternativa de tots els grups polítics en defensa de la sanitat pública. Aquesta moció s’ha aprovat per unanimitat i per tant ha quedat desestimada la de PxC. La moció posa de relleu que la comarca d’Osona ‘té un greuge respecte altres comarques de Catalunya’ en el tema sanitari ja que ‘la inversió per càpita és inferior’ i per tant es demana ‘un correcte finançament per part de l’Estat’ que permeti ‘mantenir un sistema sanitari amb la qualitat assistencial i el nivell de professionalitat’ mostrat fins ara. La moció ha estat defensada pel cinquè tinent d’alcalde, Josep Arimany, que explicat que es demanarà ‘al govern de la Generalitat que la retallada sanitària realitzada en relació al finançament dels centre hospitalaris de Vic i centres d’Atenció Primària de l’ICS i EBA del CAP del Remei, no faci disminuir la qualitat assistencial als malalts aconseguida amb l’esforç i el treball d’uns professionals abnegats’. També es demana que les mesures de restricció s’apliquin ‘de forma majoritària a aquells Departaments i a tots aquells serveis que s’observen menys necessaris’ així com que ‘s’evitin acomiadaments’.Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube