Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Balcells:

Balcells: "la llei ha de ser igual per a tots, I la mesquita funciona sense cap tipus de llicència com a centre de culte, només compta amb una autorització expressa de l'alcalde. D’això se'n diu prevaricar"

18/02/2013 - Vilanova del Camí

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya presentarà una moció al pròxim ple demanant el tancament immediat de la mesquita il·legal de la localitat

Balcells: "la llei ha de ser igual per a tots, I la mesquita funciona sense cap tipus de llicència com a centre de culte, només compta amb una autorització expressa de l'alcalde. D’això se'n diu prevaricar"

Vilanova del Camí | Redacció. - El grup municipal de Plataforma per Catalunya presentarà al pròxim ple, que tindrà lloc dilluns 25 de febrer, una moció demanant el tancament immediat de la mesquita de la població i que es sancioni als responsables de la mateixa per incomplir la llei reguladora de centres de culte.

Aquesta mesquita ubicada al carrer Goya núm. 70, que apareix fins i tot registrada com a centre de culte a la web del Ministeri de Justícia (www.observatorioreligion.es), no compta amb els permisos reglamentaris que ha de disposar un oratori segons exigeix ​​la llei de centres de culte.

Plataforma per Catalunya ha pogut comprovar que només compta amb una autorització explícita de l'alcalde socialista de Vilanova del Camí, cosa que per al regidor identitari Sergi Balcells "és prevaricar, ja que permetre que es faci una activitat en un local sense els permisos contradiu la llei”.

Qualsevol persona que vulgui obrir un comerç –ha afegit– ha de complir la llei, doncs  el mateix passa amb els centres de culte. La de Vilanova no només no ho fa, sinó que a més a la inauguració es va poder  veure l'alcalde i algun regidor més del consistori ballant música àrab i celebrant l’obertura amb molta alegria i felicitat".

Balcells també ha advertit que "si la moció no prospera perquè els altres grups i el govern la voten  en contra ens veurem obligats a anar al jutjat a denunciar per prevaricació. No oblidem els riscos que comporta que un local operi sense les mesures de seguretat legals. Només cal veure el que va passar recentment al Madrid Arena, i nosaltres no en volem ser responsables".

Cal recordar també que l’imam de la mesquita es va negar per dues vegades a condemnar l'actuació del seu homòleg de Terrassa que, segons un informe dels Mossos d'Esquadra, adoctrinava els seus fidels sobre com s'ha de maltractar les dones. El consistori vilanoví va aprovar una moció presentada per Plataforma per Catalunya perquè ho fes.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube