Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Vic, 25/05/2012; Josep Anglada: “l’impacte del creixement polític de Plataforma per Catalunya arriba fins als Estats Units”

Vic, 25/05/2012; Josep Anglada: “l’impacte del creixement polític de Plataforma per Catalunya arriba fins als Estats Units”

25/05/2012

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Josep Anglada ha assenyalat que “el Departament d'Estats Units no és ningú per “advertir” del creixent suport dels catalans a PxC, ni de cap altra circumstància política que el poble català determini.

Redacció | Vic.- El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha volgut comentar la notícia apareguda avui en els més importants mitjans de premsa del nostre país en la qual s'informa de l'atenció prestada al creixement polític de PxC per part del Departament d'Estat dels Estats Units. “Plataforma per Catalunya era i és un partit coneguda en tota Europa, les nostres activitats i progressos electorals són freqüentment recollits per mitjans de comunicació francesos, alemanys, belgues o britànics, avui podem afirmar que nostra formació ha saltat l'Atlàntic i ha arribat fins als Estats Units” afegint “això reafirma alguna cosa ja sabut, Plataforma per Catalunya és un partit identitari de referència a Europa i a tot el món”. Anglada ha afegit “el creixement de la nostra formació anirà en augment en els propers mesos i estem segurs que nostra propera entrada en el Parlament serà la notícia d'obertura de molts telenotícies a tot el món. És la primera vegada que una força identitària té presència real en la vida pública catalana i això té implicacions importants en la correlació de forces polítiques de tota Europa occidental. El que està fent PxC és d'una gran transcendència”.

Entrant en el contès de l'aquest informe, el líder identitari ha assenyalat que “el Departament d'Estats Units no és ningú per “advertir” del creixent suport dels catalans a PxC, ni de cap altra circumstància política que el poble català determini. En aquest sentit el líder identitari ha assenyalat que “els Estats Units s'han acostumat a ser la policia del món i també volen convertir-se en els censors universals. Ens importa molt poc que a Washington no li agrada el creixement de la nostra formació, és lògic, nosaltres apostem clarament per un Europa forta i independent, i això alerta als que es creuen amb l'etern dret de decidir el que pensa i fan els altres.

Anglada ha acabat afirmant que “els catalans no fem el menor cas dels “advertiments” que puguin venir de l'administració dels Estats Units. Nosaltres anem a triar la nostra destinació i cada vegada són més els ciutadans de Catalunya que volen que en aquesta destinació participi activament Plataforma per Catalunya”.

PxC

Vic, 25 de maig de 2012

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.OSONA.COM, 2505/2012; Els Estats Units citen Fuentes i Anglada en el seu informe anual sobre drets humans

El Departament d’Estat nord-americà alerta del creixement de PxC.

Redacció.- El Departament d’Estat dels Estats Units, en el seu informe anual sobre drets humans, alerta del creixement de la formació “d’ultradreta i antiimmigrant” PxC, que ha augmentat el seu nombre de regidors a tot Catalunya de 17 a 67. Tot i això, el document explica que el partit no va aconseguir ni una sola alcaldia i tampoc va poder entrar al Parlament.

L’informe també cita Joan Carles Fuentes, exsecretari general de PxC i actual regidor de PxC a l’Ajuntament de Vic, que va ser sentenciat a un any i mig de presó per incitar a l’odi, en distribuir un pamflets amb connotacions racistes. “En el mateix judici, es va absoldre el fundador i president Josep Anglada, que estava acusat dels mateixos càrrecs, per manca de proves”, diu el document.

WWW.E-NOTICIES.CAT, 25/05/2012; Els EUA alerten del creixement de PxC

L'informe sobre els drets humans remarca que l'"extrema dreta, anti-immigrant ha augmentat el seu nombre de representants"

Redacció.-  El Departament d'Estat dels Estats Units ha alertat del creixement de la formació ultradretana Plataforma per Catalunya (PxC) i dels "polítics coneguts per les seves postures de línia dura contra la immigració" .

En l'informe sobre drets humans que s'ha presentat a Washington, remarca que "en les eleccions de maig, l'extrema dreta, anti-immigrant de la Plataforma per Catalunya (PxC) ha augmentat el seu nombre de regidors a Catalunya de 17 a 67, però el partit no va guanyar alcaldies, ni va guanyar un seient al parlament regional".

Sobre la formació que presideix Josep Anglada també destaca que "al novembre Juan Carlos Fuentes Linares, exsecretari general de PxC i regidor a la ciutat de Vic, va ser condemnat a un any i mig de presó per incitar l'odi" per distribuir "pamflets anti-musulmans" durant la campanya electoral de 2007.

En aquest sentit, l'informe recull que "en el mateix judici, el tribunal va absoldre el fundador i president de PxC Josep Anglada d'aquests càrrecs, citant proves suficients per demostrar que Anglada tenia coneixement dels fulletons".

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 25/05/2012; El rechazo de Anglada al Eurovegas despierta al ‘marrano’: EEUU alerta del crecimiento de Plataforma per Catalunya (PxC)

Redacción.- El Departamento de Estado de Estados Unidos ha alertado del crecimiento de la formación identitaria Plataforma per Catalunya (PxC) y de los “políticos conocidos por sus posturas de línea dura contra la inmigración”

En el informe sobre derechos humanos que se ha presentado en Washington, remarca que “en las elecciones de mayo, la extrema derecha, anti-inmigrante de la Plataforma per Catalunya (PxC) ha aumentado su número de concejales en Catalunya de 17 a 67, pero el partido no ganó alcaldías, ni ganó un asiento en el parlamento regional”.

Sobre la formación que preside Josep Anglada también destaca que “en noviembre Juan Carlos Fuentes Linares, ex secretario general de PxC y concejal en la ciudad de Vic, fue condenado a un año y medio de cárcel por incitar al odio” por distribuir “panfletos anti-musulmanes” durante la campaña electoral de 2007.

En este sentido, el informe recoge que “en el mismo juicio, el tribunal absolvió al fundador y presidente de PxC Josep Anglada de estos cargos, citando pruebas suficientes para demostrar que Anglada tenía conocimiento de los folletos”.

WWW.INTERECONOMIA.COM, 25/05/2012; Crece la Plataforma per Catalunya

Redacción.- Un informe elavorado en EUA  apunta que la extrema derecha y antiinmigrante de Plataforma por Cataluña (PxC), dirigido por Josep Anglada, ha aumentado su número de representantes del consejo de la Comunidad Autónoma de Cataluña 17 a 67, pero el partido no ganó las alcaldías, ni ganó un asiento en el parlamento regional.

En noviembre de Juan Carlos Fuentes Linares, concejal de PxC en Vic, fue condenado a un año y medio de cárcel por incitar al odio. Los cargos provienen de panfletos antimusulmanes que Fuentes Linares distribuyó en la campaña electoral de 2007. No obstante, apunta que Anglada fue absuelto de los mismos cargos.

WWW.LAVANGUARDIA.COM, 24/05/2012; El Departamento de Estado de los EE.UU. involucra a los Mossos en 52 casos de tortura

El informe sobre los derechos humanos cita que Xavier García Albiol ganó la alcaldía de Badalona "en parte" con un discurso antiinmigración

Washington / Barcelona. (Redacción y agencias).- El informe anual sobre derechos humanos elaborado por el departamento de Estado de los EE.UU. cita hasta 52 denuncias por torturas o tratos crueles o degradantes de los Mossos d'Esquadra y se muestra crítico con el uso excesivo de la fuerza en la actuación de la policía catalana en el desalojo de la acampada del 15M que tuvo lugar el 27 de mayo del pasado 2011 en plaza Catalunya. El informe pone de relieve la demanda que presentaron 56 manifestantes del movimiento contra el departamento de Interior del Govern tras una protesta en la que se registraron 121 heridos, incluidos 37 policías.

Estas son algunas de las conclusiones a las que llega el informe en el que, en términos generales para toda España, indica que se registraron 552 quejas de abuso de autoridad por parte de todas las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado, 85 de las cuales contra las distintas policías locales, 79 contra la Guardia Civil, 222 contra la Policía Nacional, 52 contra los Mossos y 17 contra la Ertzaintza. Estos datos se basan en el informe que ha hecho la organización Coordinator for the Prevention of Torture.

Estados Unidos afirma además que en España se practicaron detenciones de inmigrantes con criterios racistas en 2011. Ese departamento señala que hay "informes creíbles" de que se pidieron a las fuerzas de seguridad unas "cuotas" de detención de inmigrantes y que se utilizaron criterios raciales y étnicos para lograr este objetivo.

También critica a las autoridades españolas por haber dado asilo limitado a inmigrantes indocumentados y no haber investigado el tratamiento a extranjeros en los centros de detenciones, donde pueden estar incomunicados hasta trece días si son sospechosos de terrorismo.

En el capítulo de la intolerancia hacia los inmigrantes, el informe llega a citar cómo algunos políticos utilizaron el discurso antiinmigración para lograr votos, y se refiere al actual alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que logró la alcaldía, según el informe, "en parte" a partir de este tipo de discursos. El informe también se refiere, en este sentido, a Plataforma per Catalunya y su incremento de concejales en los ayuntamientos catalanes en las mismas elecciones municipales.

Además, menciona la existencia de discriminación social contra los marroquíes y otros grupos minoritarios, mientras que los judíos, cuya comunidad alcanza los 48.000 miembros, denuncian violencia antisemita y pintadas contra ellos.

En otro apartado, el informe se refiere a la polémica por la inmersión lingüística en Catalunya y la resolución del TSJC que obliga a la Generalitat a que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela pública catalana. A modo simplemente descriptivo -aunque bajo un apartado titulado como Otros tipos de discriminación-, el informe especifica que el Govern no ha cumplido con dicha resolución y que el presidente de la Generalitat, Artur Mas, ha defendido el actual modelo como una de las "líneas rojas -cita textualmente- que no pueden cruzarse". El informe también cita que los defensores del modelo de inmersión aseguran que los resultados en castellano de los alumnos catalanes son equiparables al del resto de España.

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube