Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Anglada: “Mentre s’exigeix un esforç col·lectiu a la ciutadania d’altres no contribueixen a sortir de la crisi”

Anglada: “Mentre s’exigeix un esforç col·lectiu a la ciutadania d’altres no contribueixen a sortir de la crisi”

29/05/2012

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya demanarà que el pagament de l’impost de béns i immobles s’estengui a mesquites, fundacions de partits polítics i sindicats

Redacció | Vic.– Plataforma per Catalunya presentarà una proposta de resolució conjunta als quaranta ajuntaments en els que té representació per instar el govern central a eliminar l’aplicació del conveni signat amb la comissió islàmica que li concedeix l’exempció del pagament de l’IBI pels immobles destinats a usos religiosos.

La proposta arriba després de la petició per part del PSOE d’ampliar el pagament d’aquest gravamen a l’Església Catòlica, cosa que Anglada ha qualificat d’ “incongruent”.

El líder identitari ha recordat que les institucions religioses han de perseguir fins altruistes amb la filantropia com a eix de les seves accions, però “existeixen nombrosos estudis policials que alerten de que moltes de les mesquites que hi ha al nostre país són focus d’integrisme on es difon la llei islàmica com un codi irrefutable que regeix la vida dels seus fidels i que xoca frontalment amb els objectius d’una institució religiosa dintre de la democràcia”.

La proposta de la formació identitària també contempla ampliar el pagament del citat  tribut a les fundacions de partits polítics i sindicats perquè “mentre es demana un esforç col·lectiu a la ciutadania no tothom contribueix de la mateixa manera a sortir de la crisi”.

Amb aquesta iniciativa Plataforma per Catalunya reclama el compromís de partits polítics i sindicats perquè “no s’entén que no col·laborin com la resta de famílies i empreses, principals perjudicats per la crisi”.

El president de PxC ha assegurat que és “una mesura de justícia social front a l’augment d’impostos i les retallades de serveis públics de serveis públics que estan patint els ciutadans que permetrà a més reduir el dèficit”.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EL PUNT AVUI, 29/5/2012; PxC reclama a Mataró que només les mesquites paguin l'IBI

La formació liderada per Josep Anglada reclama que el pagament de l'IBI també es faci extensiu a fundacions de partits polítics i sindicats

Per tant, els populars presentaran un prec al ple en resposta a les peticions que s'han fet darrerament des de partits de l'esquerra per eliminar l'excepció de l'IBI de l'església catòlica: “No entenen com es pot demanar el pagament de l'IBI a l'església catòlica mentre es fan ulls grossos a uns lloguers que estan molt per sota del preu de mercat i que al llarg dels gairebé deu anys que fa que es tenen cedits aquests locals han suposat una important suma d'euros que la ciutat ha deixat de percebre”.

Així, la reivindicació dels populars en aquest assumpte és triple. D'una banda, mantenir l'excepció per a l'església catòlica per la seva “funció social”; de l'altre, fer pagar l'IBI a les comunitats islàmiques i, a nivell local, pujar-los el lloguer dels locals que tenen llogats a l'Ajuntament. “En aquests moments on tants mataronins tenen problemes molt greus per arribar a fi de mes no ens poden permetre aquests luxes”, afirmen.

PxC, per la seva banda, defensa el pagament de l'IBI per part de les comunitats islàmiques perquè no entenen que tinguin aquests “privilegis” unes entitats que, segons ells, “són focus d'integrisme que difonen la llei islàmica com una llei total per regir als seus fidels i que xoca frontalment amb els objectius d'una institució religiosa dins de la democràcia”.

La formació liderada per Josep Anglada també reclama que aquesta supressió de l'exempció en el pagament de l'IBI també es faci extensiu a fundacions de partits polítics i sindicats.

ACN, 29/05/2012; PxC reclama a Mataró que només les mesquites paguin l'IBI

Mataró (ACN).- El grup municipals de PxC a l'Ajuntament de Mataró presentarà en el pròxim ple dues iniciatives per reclamar a les administracions que deixin de subvencionar l'impost de béns immobles (IBI) a les mesquites que hi ha a la ciutat. Segons la formació de Josep Anglada, aquesta mesura té sentit perquè "les mesquites son focus d'integrisme".

WWW.324.CAT, 29/05/2012; El PP i PxC reclamen a Mataró que només les mesquites paguin l'IBI i defensen la

Mataró (ACN).- Els grups municipals del PP i de PxC a l'Ajuntament de Mataró presentaran en el pròxim ple dues iniciatives per reclamar a les administracions que deixin de subvencionar l'impost de béns immobles (IBI) a les mesquites que hi ha a la ciutat.

Segons la formació de Josep Anglada, aquesta mesura té sentit perquè "les mesquites son focus d'integrisme". El PP, a més, també demana a l'Ajuntament que actualitzi el preu dels locals que té llogats a dues comunitats islàmiques instal·lades a la ciutat perquè "estan molt per sota del preu de mercat". En canvi, entén que l'església catòlica ha de mantenir l'excepció de l'IBI. perquè "realitza una funció social i no té ànim de lucre".

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 30/05/2012; PxC pedirá que el pago del IBI se extienda a mezquitas, fundaciones de partidos políticos y sindicatos

Redacción.- Plataforma per Catalunya (PxC) presentará una propuesta de resolución conjunta en los cuarenta ayuntamientos en los que tiene representación para instar al gobierno central a eliminar la aplicación del convenio firmado con la comisión islámica que le concede la exención del pago del IBI por los inmuebles destinados a usos religiosos.

La propuesta llega tras la petición por parte del PSOE de que sólo la Iglesia Católica pague el IBI, que Anglada ha calificado de “incongruente”.

El líder identitario ha recordado que las instituciones religiosas deben perseguir fines altruistas con la filantropía como eje de sus acciones, pero “existen numerosos estudios policiales que alertan de que muchas de las mezquitas que hay en nuestro país son focos de integrismo en los que se difunde la ley islámica como un código irrefutable que rige la vida de sus fieles y que choca frontalmente con los objetivos de una institución religiosa dentro de la democracia”.

La propuesta de la formación identitaria también contempla ampliar el pago de dicho tributo a las fundaciones de partidos políticos y sindicatos porque “mientras se pide un esfuerzo colectivo a la ciudadanía no todos contribuyen de la misma manera a salir de la crisis”.

Con esta iniciativa Plataforma per Catalunya reclama el compromiso de partidos políticos y sindicatos porque no se entiende que no colaboren como el resto de familias y empresas, principales perjudicados por la crisis. El presidente de PxC ha señalado que se trata de “una medida de justicia social ante el aumento de impuestos y los recortes de servicios públicos que están sufriendo los ciudadanos que permitirá además reducir el déficit”.

WWW.ELTRIANGLE.EU, 29/05/2012; PP i PxC comparteixen doctrina: les mesquites han de pagar IBI, les esglésies catòliques, no

Presentaran dues iniciatives a l'Ajuntament de Mataró reclamant que s'apugin els lloguers dels locals arrendats per la comunitat islàmica, a banda de reivindicar-ne el pagament de l'impost

Redacció.- La polèmica al voltant de l’exempció de l’impost de béns immobles (IBI) per part de l’Església continua. L’endemà que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, subratllés que no pensa revisar les lleis que atorguen aquest privilegi, s’ha sabut que tant el PP com Plataforma per Catalunya (PxC) preparen iniciatives a Mataró perquè les mesquites de la ciutat comencin a pagar aquest impost. En canvi, les dues formacions defensen que l’Església catòlica n’ha d’estar exempta perquè “realitza una funció social i no té ànim de lucre”. El PP suma cinc regidors al Consistori, mentre que la PxC en té tres.   

En concret, el PP demana a l’Ajuntament [a la imatge] de la capital del Maresme que actualitzi el preu dels locals que té llogats a dues comunitats islàmiques instal·lades a la ciutat perquè "estan molt per sota del preu de mercat" i "han suposat una important suma d'euros que la ciutat ha deixat de percebre". Resumint, el PP defensa mantenir l'excepció per a l'Església catòlica per la seva "funció social"; fer pagar l'IBI a les comunitats islàmiques i, a nivell local, apujar-los el lloguer dels locals que tenen arrendats a l'Ajuntament."En aquests moments on tants mataronins tenen problemes molt greus per arribar a fi de mes no ens poden permetre aquests luxes", afirmen.

PxC, de la seva banda, defensa el pagament de l'IBI per part de les comunitats islàmiques perquè no entenen que tinguin aquets "privilegis" unes entitats que, segons ells, "són focus d'integrisme que difonen la llei islàmica com una llei total per regir als seus fidels i que xoca frontalment amb els objectius d'una institució religiosa dins de la democràcia". La formació liderada per Josep Anglada també reclama que aquesta supressió de l'exempció en el pagament de l'IBI també es faci extensiu a fundacions de partits polítics i sindicats. Segons sembla, però, els ajuntaments no tenen potestat per suprimir les exempcions en el pagament de l’IBI que queden recollides en les lleis d’hisendes locals i la de mecenatge.
 

WWW.ARA.CAT, 29/05/2012; El PP i PxC reclamen a Mataró que només les mesquites paguin l'IBI i defensen la

Mataró (ACN).- Els grups municipals del PP i de PxC a l'Ajuntament de Mataró presentaran en el pròxim ple dues iniciatives per reclamar a les administracions que deixin de subvencionar l'impost de béns immobles (IBI) a les mesquites que hi ha a la ciutat.

Segons la formació de Josep Anglada, aquesta mesura té sentit perquè "les mesquites son focus d'integrisme". El PP, a més, també demana a l'Ajuntament que actualitzi el preu dels locals que té llogats a dues comunitats islàmiques instal·lades a la ciutat perquè "estan molt per sota del preu de mercat". En canvi, entén que l'església catòlica ha de mantenir l'excepció de l'IBI. perquè "realitza una funció social i no té ànim de lucre".

WWW.ELMUNDO.ES, 30/05/2012; PP y PxC exigen a los musulmanes de Mataró que paguen más por sus locales

PxC pide que sus templos sean los únicos que paguen IBI

Eluden mencionar a la Iglesia católica y lo justifica por el 'integrismo'

Los 'populares' piden que se suba el alquiler a los oratorios musulmanes

Jordi Ribalaygue.- Mataró.- Al calor del debate suscitado sobre si los ayuntamientos deben gravar con el Impuesto de Bienes Inmuebles (IBI) las propiedades de la Iglesia y otras organizaciones exentas de costear el impuesto, el próximo pleno de Mataró se sumará a la discusión, aunque el acento se pondrá sobre las mezquitas abiertas en la capital del Maresme.

Aunque con argumentos y sugerencias distintas, PP y Plataforma per Catalunya (PxC) han interpuesto dos resoluciones que sitúan el punto de mira sobre los centros de culto musulmanes para reclamar que, de una forma u otra, los feligreses paguen más por disponer de locales.

Los tres concejales de PxC plantearán que el Ayuntamiento de Mataró apoye que los oratorios islámicos sean los únicos templos a los que se exija el tributo. Acorde a los postulados habituales de la formación, la fuerza xenófoba arguye en la moción que los musulmanes deben abonar el IBI porque "muchas de las mezquitas que tenemos en nuestro país son foco de integrismo que difunden la 'sharia' o ley islámica como una ley total para regir a sus fieles y choca frontalmente con los objetivos de una institución religiosa dentro de la democracia".

PxC califica a los fieles islámicos de comunidades "privilegiadas" apelando a un acuerdo entre el Gobierno con la Comisión Islámica de 2002. Por contra, los ultraderechistas obvian en el texto el Concordato de España con el Vaticano y no aluden a ningún otro credo. Casi de relleno y sin abundar en razones, Plataforma también pide que se derogue las excepciones que benefician a fundaciones de partidos políticos y sindicatos.

Por su parte, el PP defenderá que se actualice al alza el alquiler que dos organizaciones musulmanas abonan por sendos inmuebles de propiedad municipal. Ambos contratos se firmaron en 2002 y expiran este año. Según apuntan los populares y el Consistorio refrenda, las cuotas mensuales ascienden a 453,56 euros en el centro de culto de la calle Energia y a 542,15 euros en la parroquia de la calle Carrasco i Formiguera. Los conservadores opinan que el importe está por debajo de los precios que pueden hallarse por arrendar unos locales en los polígonos industriales de Mata-Rocafonda y Pla d'en Boet.

En todo caso, el portavoz del PP en Mataró, José Manuel López, niega que apoye la idea de PxC de exigir el IBI a los musulmanes. "Si no estamos de acuerdo con que la Iglesia pague, actuaremos igual con el resto de confesiones", aclara el concejal, que critica que el Consistorio concediera ayudas a las dos entidades religiosas por valor de 7.380 euros.

"Era un alquiler subvencionado y, antes de ponernos con el IBI, deberíamos hablar de esto", tercia López. En ese sentido, el Ayuntamiento de Mataró puntualiza que el convenio con las asociaciones islámicas concluyó en 2011 y que los impulsores de los dos templos no han presentado la solicitud para acceder a las subvenciones municipales, por lo que dejarán de percibir la cuantía que ingresaron el año pasado.

WWW.TOTMATARÓ.CAT, 30/05/2012; El PP i PxC reclamen que només les mesquites paguin l'IBI

Els populars també demanen que pugi el preu dels locals que té llogats a les comunitats islàmiques

Redacció.- Els grups municipals del PP i de PxC presentaran en el pròxim ple dues iniciatives per reclamar a les administracions que deixin de subvencionar l'impost de béns immobles (IBI) a les mesquites que hi ha a la ciutat. Els populars presentaran un prec al ple en resposta a les peticions que s'han fet darrerament des de partits de l'esquerra per eliminar l'excepció de l'IBI de l'església catòlica: "No entenen com es pot demanar el pagament de l'IBI a l'església catòlica mentre es fan ulls grossos a uns lloguers que estan molt per sota del preu de mercat i que al llarg dels gairebé deu anys que fa que es tenen cedits aquests locals han suposat una important suma d'euros que la ciutat ha deixat de percebre".

Així, la reivindicació dels populars en aquest assumpte és triple. D'una banda, mantenir l'excepció per a l'església catòlica per la seva "funció social"; de l'altre, fer pagar l'IBI a les comunitats islàmiques i, a nivell local, pujar-los el lloguer dels locals que tenen llogats a l'Ajuntament."En aquests moments on tants mataronins tenen problemes molt greus per arribar a fi de mes no ens poden permetre aquests luxes", afirmen.

Focus d'integrisme PxC, per la seva banda, defensa el pagament de l'IBI per part de les comunitats islàmiques perquè no entenen que tinguin aquests "privilegis" unes entitats que, segons ells, "són focus d'integrisme que difonen la llei islàmica com una llei total per regir als seus fidels i que xoca frontalment amb els objectius d'una institució religiosa dins de la democràcia". La formació liderada per Josep Anglada també reclama que aquesta supressió de l'exempció en el pagament de l'IBI també es faci extensiu a fundacions de partits polítics i sindicats.

WWW.CAPGROS.COM, 30/05/2012; El PP i PxC volen que només les mesquites paguin l'IBI

Les dues formacions creuen que l'església catòlica no ha de pagar l'impost i defensen la seva "funció social"

ACN.- Mataró.- Els grups municipals del PP i de PxC a l'Ajuntament de Mataró presentaran en el pròxim ple dues iniciatives per reclamar a les administracions que deixin de subvencionar l'impost de béns immobles (IBI) a les mesquites que hi ha a la ciutat. El PP, a més, també demana a l'Ajuntament que actualitzi el preu dels locals que té llogats a dues comunitats islàmiques instal·lades a la ciutat perquè "estan molt per sota del preu de mercat". En canvi, entén que l'església catòlica ha de mantenir l'excepció de l'IBI. perquè "realitza una funció social i no té ànim de lucre".

Els populars presentaran un prec al ple en resposta a les peticions que s'han fet darrerament des de partits de l'esquerra per eliminar l'excepció de l'IBI de l'església catòlica: "No entenen com es pot demanar el pagament de l'IBI a l'església catòlica mentre es fan ulls grossos a uns lloguers que estan molt per sota del preu de mercat i que al llarg dels gairebé deu anys que fa que es tenen cedits aquests locals han suposat una important suma d'euros que la ciutat ha deixat de percebre".

Així, la reivindicació dels populars en aquest assumpte és triple. D'una banda, mantenir l'excepció per a l'església catòlica per la seva "funció social"; de l'altre, fer pagar l'IBI a les comunitats islàmiques i, a nivell local, pujar-los el lloguer dels locals que tenen llogats a l'Ajuntament."En aquests moments on tants mataronins tenen problemes molt greus per arribar a fi de mes no ens poden permetre aquests luxes", afirmen.

PxC, per la seva banda, defensa el pagament de l'IBI per part de les comunitats islàmiques perquè no entenen que tinguin aquets "privilegis" unes entitats que, segons ells, "són focus d'integrisme". La formació també reclama que aquesta supressió de l'exempció en el pagament de l'IBI també es faci extensiu a fundacions de partits polítics i sindicats. 

WWW.LAVANGUARDIA.COM, 30/05/2012; Reclaman que sólo las mezquitas tributen IBI

Ambas formaciones solicitan en Mataró que se dejen de subvencionar los templos musulmanes de la ciudad

Mataró.- (Redacción).- Los grupos municipales del Partido Popular (PP) y de Plataforma x Catalunya en el Ayuntamiento de Mataró presentarán en el próximo pleno dos iniciativas para reclamar a las administraciones que dejen de subvencionar el impuesto de bienes inmuebles (IBI) de las mezquitas que hay en la ciudad.

Según la formación de Josep Anglada, esta medida tiene sentido porque "las mezquitas son un foco de integrismo". El PP, además, también pide que se actualice el precio de los locales que tiene alquilados a dos comunidades islámicas instaladas en la ciudad porque "están muy por debajo del precio de mercado". En cambio, entiende que la iglesia católica tiene que mantener la excepción del IBI porque "realiza una función social y no tiene ánimo de lucro".

Los populares presentarán un ruego al pleno en respuesta a las peticiones que se han hecho últimamente desde partidos de la izquierda para eliminar la excepción del IBI de la iglesia católica: "No entienden como se puede pedir el pago del IBI a la iglesia católica mientras se hace la vista gorda a unos alquileres que están muy por debajo del precio de mercado y que a lo largo de los casi diez años que hace que se tienen cedidos estos locales han supuesto una importante suma de euros que la ciudad ha dejado de percibir".

Así, la reivindicación de los populares en este asunto es triple. Por un lado, mantener la excepción para la iglesia católica por su "función social" y del otro, hacer pagar el IBI a las comunidades islámicas que, a nivel local piden subirles el alquiler de los locales que tienen alquilados en el Ayuntamiento."En estos momentos cuando tantos mataroneses tienen problemas muy graves para llegar a final de mes no nos podemos permitir estos lujos", afirman.

PxC, por su parte, defiende el pago del IBI por parte de las comunidades islámicas porque no entienden que tengan estos "privilegios" unas entidades que, según ellos, "son focos de integrismo que difunden la ley islámica como una ley total para regir a sus fieles y que choca frontalmente con los objetivos de una institución religiosa dentro de la democracia". La formación liderada por Josep Anglada también reclama que esta supresión de la exención en el pago del IBI también se haga extensiva a fundaciones de partidos políticos y sindicatos.

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube