Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Vic, 07/07/2012; Anglada interposa una denúncia contra el blocaire i autor del llibre “Xenofòbia a Catalunya”, Xavier Rius Sant

Vic, 07/07/2012; Anglada interposa una denúncia contra el blocaire i autor del llibre “Xenofòbia a Catalunya”, Xavier Rius Sant

06/07/2012

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Vic, 07/07/2012; Anglada interposa una denúncia contra el blocaire i autor del llibre “Xenofòbia a Catalunya”, Xavier Rius Sant

Josep Anglada, ha interposat una denúncia avui dissabte, 7 de juliol, davant el Jutjat de Guàrdia de Vic contra el blocaire i autor del llibre “Xenofòbia a Catalunya” Xavier Rius Sant, com a presumpte autor d’un delicte d'injúries tipificat en l'article 208 i següents del codi penal i d'un delicte de calúmnies tipificat en l'article 205 i següents del codi penal.

Vic | Redacció.-
El blocaire i autor del llibre “Xenofòbia a Catalunya”, Xavier Rius Sant, ha acusat en el seu blog al president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, d'haver creat un twitter fals amb la seva fotografia. “Crec que Josep Anglada, en comptes de dedicar-se a fer un twitter fals amb la meva foto, cosa que és un delicte, ple de comentaris que serien, també, susceptibles d'un altre delicte, hauria d'afrontar aquests fets “, referint-se a la celebració de la victòria de la selecció espanyola a la plaça d'Espanya de Barcelona el passat 1 de juliol.

Segons Anglada, els comentaris de Xavier Rius Sant són “Injuriosos contra la meva persona, amb l'agreujant que provenen d’algú que és periodista i que obvia un dels supòsits deontològics de la seva professió: la responsabilitat i rigor de les seves manifestacions. Així ho estableix l'article 3 del codi deontològic periodístic”. Per a Anglada això és “un clar intent de danyar la imatge del partit i del seu president, amb l'agreujant que aquest senyor és periodista i escriptor pel que compta amb la credibilitat i la presumpció de veracitat de molta gent que el segueix i compra les obres que aquest senyor publica; per si no fos prou remarcar que aboca aquestes manifestacions en les quals pretén incriminar-me a mi en un mitjà digital pel que el nivell de difusió podria ser altíssim i els perjudicis electorals per PxC podrien ser brutals en culpar al líder identitari de twittejar  en Twitter comentaris homòfobs i masclistes”.

En abandonar el jutjat de guàrdia el líder identitari ha declarat que “m'he vist obligat a denunciar al Sr. Xavier Rius Sant, autor del llibre “Xenofòbia a Catalunya” per falses acusacions, ja que m'acusa de quelcom que jo no he fet, ell com a periodista hauria de saber que les informacions s'han de contrastar abans de publicar-les”.

Sobre els comentaris que van aparèixer en Twitter com si els hagués realitzat el Sr. Rius, Anglada ha manifestat que “personalment no puc assegurar que sigui homosexual, de fet poc m'importa, tinc amics homosexuals i no tinc cap problema amb aquest col·lectiu”, afegint “el que m’estranya del Sr. Rius és perquè em segueix a tot arreu, no para de tirar-me fotos, amb la qual cosa he arribat a la conclusió que té una obsessió malaltissa amb la meva persona”.

Així mateix Anglada ha reconegut que “ja estem una mica farts de que tothom es cregui amb el dret de dir de PxC tot allò que li vingui de gust amb total impunitat, en alguns casos com en els del blocaire Xavier Rius Sant”.

Per acabar, Anglada ha recalcat que “les critiques les acceptem i fins a som capaços de rebatre-les sempre que estiguin fetes amb serietat i rigor, però a diferència del professor Xavier Casals que sí sap del que parla i ho fa amb diligència i veracitat, el blocaire Xavier Rius es nota que és una espècie de friki obsessionat que no sap ni el que escriu, mai ha donat ni una sola informació veraç del nostre partit, ni del món identitari, és un aprenent etern i dels dolents”.

PxC

Vic, 7 de juliol de 2012

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 08/0/7/2012; Anglada interpone una denuncia por injurias contra un bloguero “friki” obsesionado con el líder identitario

Redacción.- El presidente de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, interpuso una denuncia ayer sábado ante el Juzgado de Guardia de Vic contra el bloguero y autor del libro “Xenofobia en Catalunya” Xavier Rius Sant, como presunto autor de un delito de injurias tipificado en el artículo 208 y siguientes del código penal y de un delito de calumnias tipificado en el artículo 205 y siguientes del código penal.

El bloguero y autor del libro “Xenofobia en Catalunya”, Xavier Rius Sant, acusó en su blog al presidente de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, de haber creado un twitter falso con su fotografía. “Creo que Josep Anglada, en vez de dedicarse a hacer un twitter falso con mi foto, cosa que es un delito, lleno de comentarios que serían, también, susceptibles de otro delito, tendría que afrontar estos hechos”, refiriéndose a la celebración de la victoria de la selección española en la Plaza de España de Barcelona el pasado 1 de julio.

Según Anglada, los comentarios de Xavier Rius Sant son “injuriosos contra mi persona, con el agravante de que provienen de una persona que es periodista y que obvia uno de los presupuestos deontológicos de su profesión: la responsabilidad y rigor de sus manifestaciones. Así lo establece el artículo 3 del código deontológico periodístico”.

Para Anglada, este caso constituye “un claro intento de dañar la imagen del partido y de su presidente, con el agravante de que vierte esas manifestaciones en las que pretende incriminarme a mí en un medio digital, por lo que el nivel de difusión podría ser altísimo y los perjuicios electorales para PxC podrían ser brutales al culpar al líder identitario de postear en Twitter comentarios homófobos y machistas”.

Al abandonar el juzgado de guardia, el líder identitario declaró que “me he visto obligado a denunciar al señor Xavier Rius Sant, por falsas acusaciones, ya que me acusa de algo que yo no he realizado” y añadió que “él como periodista debería saber que las informaciones se han de contrastar antes de publicarlas”.

Sobre los comentarios atribuidos a Rius en Twitter, Anglada manifestó que “personalmente no puedo asegurar que sea homosexual, de hecho poco me importa, tengo amigos homosexuales y no tengo ningún problema con este colectivo”. “Lo que me extraña del señor Rius”, apostillo, “es por qué me sigue a todas partes y no para de hacerme fotos, con la que he llegado a la conclusión de que tiene una obsesión enfermiza con mi persona”.

Asimismo Anglada subayó que “ya estamos un poco hartos de que todo el mundo se crea con el derecho de hablar lo que se le antoje de PxC con total impunidad, en algunos casos como el bloguero Xavier Rius Sant”.

Para terminar, Anglada recalcó que “las criticas las aceptamos y hasta somos capaces de rebatirlas siempre que estén hechas con seriedad y rigor, pero a diferencia del profesor Xavier Casals, que sí sabe de lo que habla y lo hace con diligencia y veracidad, el bloguero Xavier Rius se nota que es una especie de friki obsesionado, que no sabe ni lo que escribe y que jamás ha dado ni una sola información veraz de nuestro partido, ni del mundo identitario”.

“Es un aprendiz eterno y de los malos”, remachó el vicense.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube