Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Vic, 20/07/2012; Josep Anglada: “Ni les amenaces ni la violència dialèctica dels marginals de la CUP i ICV m'impedirà estar el divendres a les festes de Mataró”

Vic, 20/07/2012; Josep Anglada: “Ni les amenaces ni la violència dialèctica dels marginals de la CUP i ICV m'impedirà estar el divendres a les festes de Mataró”

20/07/2012

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Jospe Anglada ha confirmat la seva assistència divendres que ve a l'acte d'Ofici de les Santes típic de les festes de Mataró, a les quals ha estat convidat per la regidora de Plataforma per Catalunya, Mónica Lora, qui s'ha destacat per la seva valenta labor en el Consistori de la capital del Maresme, malgrat les contínues pressions de l'extrema esquerra antidemocràtica.

Vic | Redacció.-
El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha assenyalat que “aquests intolerants i marginals han pensat que amb la seva violència permanent es faran el amus dels carrers de Catalunya. Els dic que s'equivoquen totalment amb mi i amb Plataforma per Catalunya, no anem a cedir ni un mil·límetre davant les seves fatxenderies i les seves provocacions” per a Anglada “aquests talibans del marxisme, antisocials -mixt provocadors, mig rodamóns- s'han acostumat a realitzar actes de violència i sabotatge com van fer l'any passat davant la presència del Conseller d'Interior, Felipe Puig. El que mereixen és que la policia actuï amb total contundència contra les seves estupideses infantils i els seus intolerables excessos i que la fiscalia investigui si la seva permanent hostilitat és delictiva i respon als delictes de persecució i odi ideològic”, afegint “la CUP i ICV somien que gestionen un camp de concentració a Sibèria, però en realitat són només un partit diminut i residual que ha d'acostumar-se a viure i respectar les idees dels altres, encara que sigui alguna cosa pel que no estan preparats”.

El líder identitari ha volgut deixar clar també que “la proposta de la CUP i ICV de convocar un ple extraordinari per evitar la meva presència demostra que aquesta gentussa solament té serradures en el cap i que en lloc de preocupar-se de solucionar els problemes d'una ciutat que la casta ha maltractat durant anys, es preocupen d'intentar parar a la desesperada la presència en unes festes del president d'un partit que té més regidors que ells a la ciutat”, afegint “el que haurien de fer aquests irresponsables és proposar persona non grata a l'ex alcalde Joan Antoni Baró que ha convertit Mataró a la capital de comarca catalana amb més taxa d'atur, amb un deute de 250 milions d'euros i que a més ha fet negocis durant el seu mandat amb l'empresa de Urdangarin, ells són els veritables enemics de Mataró” i no ha passat per alt el fet que “la CUP l'any passat convidés a la festa a una diputada d'ETA o el que és el mateix BILDU, encara que una altra cosa no es pot esperar d'un partit que té com a conseller comarcal en el Maresme un detingut per desordres públics i lesions i dirigents que es dedica a amenaçar amb un tir en el clatell als regidors del nostre partit”.

El líder identitari va acabar convidat “a tots els veïns de Mataró a participar pacíficament i en un clima de convivència a les festes locals i mostrar així el seu rebuig a l'ús lamentables de personatges que s'estan guanyant el menyspreu i el rebuig de tots els catalans”.

En aquest sentit Anglada va voler donar les gràcies a l'alcalde de Mataró “per no doblegar-se davant el xantatge dels antisocials i evitar d'aquesta forma que la festa gran de la ciutat segueixi sent lliure i democràtica”.

PxC

Vic, 20 de juliol de 2012

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.E-NOTICIES.CAT, 20/07/2012; Anglada tracta ICV i la CUP de

"Somien que gestionen un camp de concentració a Sibèria, però són només un partit diminut i residual"

Redacció.-  El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha assenyalat que “aquests intolerants i marginals han pensat que amb la seva violència permanent es faran el amos dels carrers de Catalunya. Els dic que s'equivoquen totalment amb mi i amb Plataforma per Catalunya, no cedirem ni un mil·límetre davant les seves fatxenderies i les seves provocacions”.

Per a Anglada “aquests talibans del marxisme, antisocials -mixt provocadors, mig rodamons- s'han acostumat a realitzar actes de violència i sabotatge com van fer l'any passat davant la presència del Conseller d'Interior, Felip Puig".

"El que mereixen és que la policia actuï amb total contundència contra les seves estupideses infantils i els seus intolerables excessos i que la fiscalia investigui si la seva permanent hostilitat és delictiva i respon als delictes de persecució i odi ideològic”.

També ha afegit que “la CUP i ICV somien que gestionen un camp de concentració a Sibèria, però en realitat són només un partit diminut i residual que ha d'acostumar-se a viure i respectar les idees dels altres, encara que sigui alguna cosa per a la qual no estan preparats”.

El líder identitari ha volgut deixar clar també que “la proposta de la CUP i ICV de convocar un ple extraordinari per evitar la meva presència demostra que aquesta gentussa solament té serradures al cap i que en lloc de preocupar-se de solucionar els problemes d'una ciutat que la casta ha maltractat durant anys, es preocupen d'intentar parar a la desesperada la presència en unes festes del president d'un partit que té més regidors que ells a la ciutat”.

"El que haurien de fer aquests irresponsables és proposar persona non grata l'exalcalde Joan Antoni Baró que ha convertit Mataró en la capital de comarca catalana amb més taxa d'atur, amb un deute de 250 milions d'euros i que a més ha fet negocis durant el seu mandat amb l'empresa de Urdangarin. Ells són els veritables enemics de Mataró”, ha indicat.

Anglada no ha passat per alt el fet que “la CUP l'any passat convidés a la festa una diputada d'ETA o el que és el mateix, Bildu, encara que una altra cosa no es pot esperar d'un partit que té com a conseller comarcal del Maresme un detingut per desordres públics i lesions i dirigents que es dedica a amenaçar amb un tret al clatell els regidors del nostre partit”.

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 20/07/2012; Josep Anglada: “La gentuza de la CUP y de ICV sólo tiene serrín en la cabeza”

El presidente de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha salido al paso de la declaración conjunta de algunos representantes de la extrema izquierda catalana y en la que se insta al boicot contra la presencia del líder identitario en acontecimientos públicos. (Pinche aquí para ver noticia).

-¿Cómo valora esta nueva campaña de la izquierda radical catalana para criminalizar a su formación política?

Estos intolerantes y marginales han pensado que con su violencia permanente van a adueñarse de las calles de Cataluña. Les digo que se equivocan totalmente conmigo y con Plataforma per Cataluña. No vamos a ceder ni un milímetro ante sus chulerías y sus provocaciones. Estos talibanes del marxismo, antisociales -medio provocadores, medio vagabundos- se han acostumbrado a realizar actos de violencia y sabotaje como hicieron el año pasado ante la presencia del conseller de Interior, Felipe Puig.

-¿Qué respuesta merecerían por parte de las instituciones democráticas?

Lo que merecen es que la policía actúe con total contundencia contra sus estupideces infantiles y sus intolerables desmanes y que la fiscalía investigue si su permanente hostilidad es delictiva y responde a los delitos de persecución y odio ideológico.

-¿A qué atribuye esa beligerancia de la CUP y de ICV contra cualquiera que se aleje de sus postulados para Cataluña?

La CUP e ICV sueñan que gestionan un campo de concentración en Siberia, pero en realidad son sólo un partido diminuto y residual que debe acostumbrarse a vivir y respetar las ideas de los demás, aunque sea algo para lo que no están preparados

-Sendas formaciones han convocado un pleno para evitar nada menos que su presencia en las fiestas de Mataró…

La propuesta de la CUP y ICV de convocar un pleno extraordinario para evitar mi presencia demuestra que esta gentuza sólo tiene serrín en la cabeza y que en lugar de preocuparse de solucionar los problemas de una ciudad que la casta ha maltratado durante años, intentan parar a la desesperada la presencia en unas fiestas del presidente de un partido que tiene más regidores que ellos en la ciudad. Lo que deberían hacer estos irresponsables es proponer persona non grata al ex alcalde Joan Antoni Barón, que ha convertido Mataró en la capital de comarca catalana con más tasa de paro, con una deuda de 250 millones de euros y que además ha hecho negocios durante su mandato con la empresa de Urdangarin. Ellos son los verdaderos enemigos de Mataró.

-Nos llama la atención que una de las formaciones que quiere dar lecciones de legitimidad democrática -la CUP- invitara a las fiestas de Mataró el pasado año a una diputada de ETA.

En efecto, invitaron a una diputada de ETA, o lo que es lo mismo, de Bildu,  aunque otra cosa no se puede esperar de un partido que tiene como consejero comarcal en el Maresme a un detenido por desórdenes públicos y lesiones, así como a dirigentes que se dedican a amenazar con un tiro en la nuca a los regidores de nuestro partido.

-¿Qué mensaje transmitiría a los vecinos de Mataró?

Invito a todos los vecinos de Mataró a participar pacíficamente y en un clima de convivencia en las fiestas locales y mostrar así su rechazo al uso lamentables de personajes que se están ganando el desprecio y el rechazo de todos los catalanes. Quiero también dar las gracias al alcalde de Mataró por no doblegarse ante el chantaje de los antisociales y evitar de esta forma que la fiesta grande de la ciudad siga siendo libre y democrática.

 

WWW.ACN.CAT, 20/07/2012; Anglada confirma que serà a Mataró per la festa major

El líder de PxC intenta ridiculitzar la proposta de la CUP i ICV-EUiA per declarar-lo persona “non grata”

Mataró.- ACN.- El president de PxC, Josep Anglada, ha confirmat que el pròxim 27 de juliol serà a Mataró per participar en l’acte institucional de l’Anada a Ofici, acompanyant la regidora Mònica Lora. Es compleixen, doncs els temors de CUP i ICV-EUiA que han demanat a l’alcalde de la Ciutat, Joan Mora (CiU), que convoqui un ple extraordinari per declarar Anglada persona “non grata” a Mataró. També el PSC ha mostrat el seu rebuig perquè el líder de PxC sigui a la Ciutat per Santes. Anglada ha titllat aquests partits d’”intolerables” i ha intentat ridiculitzar la seva proposta:”Són un partit diminut i residual que es preocupen d’intentar parar la presencia d’un partit que té més regidors que ells”.

WWW.DIRECTE.CAT, 20/07/2012; Anglada confirma que serà a Mataró per la festa major

Mataró (ACN).- El president de PxC, Josep Anglada, ha confirmat que el pròxim 27 de juliol serà a Mataró per participar en l'acte institucional de l'Anada a Ofici, acompanyant la regidora Mònica Lora. Es compleixen, doncs, els temors de CUP i ICV-EUiA que han demanat a l'alcalde de la ciutat, Joan Mora (CiU), que convoqui un ple extraordinari per declarar Anglada persona 'non grata' a Mataró. També el PSC ha mostrat el seu rebuig perquè el líder de PxC sigui a la ciutat per Santes. Anglada ha titllat aquests partits d'"intolerables" i ha intentat ridiculitzar la seva proposta: "Són un partit diminut i residual que es preocupen d'intentar parar la presència del president d'un partit que té més regidors que ells".

 

WWW.MATARÓRADIO.CAT, 20/07/2012; Anglada confirma que serà a Mataró per Santes

Redacció.- “Ni les amenaces, ni la violència dialèctica dels marginals de la CUP i ICV m'impedirà estar el divendres a les festes de Mataró”. Amb aquestes paraules ha confirmat el líder de Plataforma de Catalunya, Josep Anglada, la seva presència a la ciutat a l’anada a ofici. En un comunicat en el que Anglada reparteix llenya a tort i a dret, el líder de Plataforma qualifica als polítics mataronins com a “talibans del marxisme, antisocials mixt provocadors, mig rodamons- s'han acostumat a realitzar actes de violència i sabotatge com van fer l'any passat davant la presència del Conseller d'Interior, Felip Puig”.

En aquest mateix document, el president de Plataforma per Catalunya ha assenyala que “aquests intolerants i marginals han pensat que amb la seva violència permanent es faran el amos dels carrers de Catalunya. Els diu que s'equivoquen i assegura que no cediran ni un mil•límetre davant del que qualifica com a fatxenderies i provocacions”. Anglada continua afirmant que, a parer seu, “caldria una actuació contundent de la policia” contra, el que Anglada diu “són estupideses infantils i intolerables excessos i que la fiscalia investigui si la seva permanent hostilitat és delictiva i respon als delictes de persecució i odi ideològic”. Josep Anglada afegeix que “la CUP i ICV somien que gestionen un camp de concentració a Sibèria, però en realitat són només un partit diminut i residual que ha d'acostumar-se a viure i respectar les idees dels altres, encara que sigui alguna cosa pel que no estan preparats”.

D’altra banda, el president de Plataforma afegeix que la proposta de la CUP i ICV de convocar un ple extraordinari per evitar la seva presència demostra que “només tenen serradures al cap i que en lloc de preocupar-se de solucionar els problemes d'una ciutat que la casta ha maltractat durant anys, es preocupen d'intentar parar a la desesperada la presència en unes festes del president d'un partit que té més regidors que ells a la ciutat”.

Anglada continua repartint despropòsits que també dirigeix a l’exalcalde Joan Antoni Baron de qui diu que “haurien convertir-lo en ‘persona non grata’ per haver convertit Mataró en la capital de comarca catalana amb més taxa d'atur”, entre moltes altres acusacions. A més, Anglada continua descarregant paraules contra la CUP i els retreu que “l'any passat convidessin a la festa a una diputada BILDU”.

El líder de Plataforma acaba el comunicat agraint a l’alcalde, Joan Mora, “que no s’hagi doblegat davant el xantatge dels antisocials” .

 

LAVANGUARDIA, 21/07/2012; Una argucia legal permite vetar a Anglada en la fiesta mayor

La modificación del protocolo institucional restringe la presencia de invitados y elude la visita

Mataró. (Redacción/Agencias).- El gobierno municipal de CiU en Mataró ha anunciado este viernes uncambio en el protocolo de la "Anada a Ofici" y "Desfilada de Les Santes", el acto más institucional de la fiesta mayor, que se celebra el 27 de julio al mediodía. La modificación implica que este año el acto quedará restringido a las autoridades, invitados oficiales y comparsas de la ciudad, a diferencia de otros años, que se permitía que cada concejal fuera acompañado de una segunda persona.

El cambio ha venido motivado por el anuncio del líder de PxC, Josep Anglada, de asistir al acto pese a ser considerado "non grato" por la oposición.

Con este cambio en el protocolo se veta, de manera indirecta, la presencia en el Ajuntament del presidente de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, que había anunciado su intención de asistir al acto como acompañante de la concejal Mónica Lora. Desde el gobierno municipal, el concejal de Cultura, Joaquim Fernandez reconoce que este hecho es lo ha impulsado el cambio.

Los invitados institucionales de este año serán el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; los diputados en el Parlament, Joan Morell, Consol Prados, Roger Montañola y Juan Milián, y los alcaldes de Premià de Mar, Miquel Buch; Sant Andreu de Llavaneres, Bernat Graupera, y Dosrius, Josep Jo.

Por su parte, Josep Anglada, ha anunciado que vendrá a Mataró y ha acusado a los partidos mataronenses de "intolerantes". Al mismo tiempo ha lanzado una provocación al ridiculizar al promotor de la protesta, la CUP, de quien ha dicho "son un partido diminuto y residual que quiere parar la presencia del presidente de un partido que tiene más concejales que ellos".

 

WWW.CAPGROS.COM, 21/07/2012; Modifiquen el protocol de l'Anada a l'Ofici per vetar Josep Anglada

L'Ajuntament suprimeix la figura de 'l'acompanyant' i només contempla els convidats institucionals

Mataró. V.B.- L'Ajuntament s'ha empescat una manera per intentar evitar la presència del president de Plataforma x Catalunya, Josep Anglada, a l'Anada a l'Ofici. Ha modificat el protocol de l'acte de cara a prohibir la figura de “l'acompanyant”. Aquesta figura en principi està prevista per acollir les esposes, marits o parelles dels regidors mataronins, però sovint s'ha fet servir perque els partits sumessin convidats no institucionals a la cercavila protocolaria i a la Missa de Santes. Aquesta era probablement l'opció prevista per la delegació mataronina de PxC per convidar Anglada a l'acte. Però el consistori, a iniciativa del govern de CiU, l'ha suprimit i tan sols es contemplarà la figura del convidat institucional, que arriba a proposta de l'alcalde i que obligatòriament ha de ser un càrrec electe.

La CUP i ICV van exigir ahir dijous que el consistori mataroní declarés 'persona non grata' a Josep Anglada per evitar la seva assistència a l'Ofici, després d'assabentar-se de les intencions de PxC de convidar-lo. PSC també es va mostrar en contra de la seva presència a Mataró. Les formacions van coincidir en argumentar que la visita d'Anglada seria injustificable i que tan sols respondria a la voluntat de provocar i crear confrontació. L'Anada a l'Ofici del dia 27 de juliol és un moment susceptible de protestes i reivindicacions ciutadanes, tal i com es va viure l'any passat quan el convidat, en aquest cas l'institucional. va ser el Conseller d'Interior, Felip Puig. Enguany s'espera la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

La solució que ha trobat el govern de CiU ha estat la supressió de 'l'acompanyant', tal i com ha explicat aquest divendres al migdia en roda de premsa el primer Tinent d'Alcalde, Joaquim Fernàndez. CiU ha rebut el suport dels grups del PSC i PP, segons Fernàndez, tot i que no ha especificat quina postura han mantingut la resta de grups. “No podem amagar que ha estat aquest fet -la possible visita d'Anglada- el que ens ha fet repensar el protocol”, ha dit el regidor, malgrat que ha afegit que ja fa temps que s'estava pensant en revisar-lo.

Abans que s'anunciés aquesta mesura, PxC ha enviat un comunicat aquest divendres en el qual Josep Anglada assegurava que seria a Mataró el dia 27. “Ni les amenaces, ni la violència dialèctica dels marginals de la CUP i ICV m'ho impedirà”, constata. 

WWW.E-NOTICIES.CAT, 21/07/2012; Mataró canvia el protocol per evitar Angalda

Plataforma havia convidat el líder del partit

Redacció.-  El primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de Mataró, Joaquim Fernàndez, ha ofert una roda de premsa per explicar el canvi en el protocol de convidats i assistents a l’Anada a l’Ofici de Les Santes, que tradicionalment se celebra el 27 de juliol a la Basílica de Santa Maria en honor a les patrones de la ciutat, Juliana i Semproniana.
 
Joaquim Fernàndez ha explicat que a l’Anada a Ofici només hi participaran l’alcalde, els regidors de l’Ajuntament i els convidats institucionals, que enguany són: el Conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, els diputats al Parlament de Catalunya, Joan Morell, Consol Prados, Roger Montañola, Juan Milián; i els alcaldes de Premià de Mar, Miquel Buch; Sant Andreu de Llavaneres, Bernat Graupera; i Dosrius, Josep Jo.
 
Fernàndez ha dit també que als acompanyants dels electes (marits i esposes) no se’ls convocarà a l’Ajuntament, sinó que podran anar pel seu compte a la Basílicia, on se’ls reservarà uns bancs perquè puguin assistir a la Missa de Mossèn Blanch.
 
La mateixa norma de separació d’electes i acompanyants servirà per la tornada des de la Basílica fins a l’Ajuntament, coneguda com la Desfilada, i s’aplicarà també per accedir a l’Ajuntament, on posteriorment se celebra la tradicional convidada a les comparses amb motiu de la Festa Major. L’accés a l’Ajuntament quedarà restringit únicament a les autoritats, els convidats oficials, les comparses, i al personal municipal que aquell dia estigui de servei.

 

 

WWW.ELPUNTAVUI.CAT, 20/07/2012; Mataró canvia el protocol de l'Anada a Ofici per vetar Anglada

El govern de CiU, amb el suport del PSC i el PP, anul·la la figura de l'acompanyat a l'acte i només permetrà la del convidat institucional

El govern de CiU, amb el suport del PSC i el PP, anul·la la figura de l'acompanyat a l'acte i només permetrà la del convidat institucional

El líder de PxC confirma en un comunicat que anirà a la festa major

MATARÓ .-Teresa Márquez.- Josep Anglada, president de Plataforma per Catalunya (PxC) anunciava aquest matí en un comunicat: “Ni les amenaces ni la violència dialèctica dels marginals de la CUP i ICV m'impedirà estar el divendres a les festes de Mataró”. Era la resposta a la polèmica generada aquesta setmana a la ciutat després de fer-se públic que els tres regidors del consistori mataroní de Plataforma volien que el seu líder participés en un dels actes oficials amb més pes de la festa major de Les Santes, l'Anada a Ofici. L'anunci va provocar el rebuig de la CUP, que va demanar a l'Ajuntament que declarés Anglada “persona non grata” i d'ICV-EUiA que assegurava que la presència del representant de PxC “trencaria la convivència”. La resta de partits de l'oposició, PSC i PP, es van posar a disposició del govern de CiU per prendre mesures que minimitzessin l'enfrontament. I les mesures han arribat. Aquest migdia el primer tinent d'alcalde, Joaquim Fernández (CiU), ha anunciat canvis importants en el protocol de l'Anada a Ofici sent el més destacat la desaparició de la figura de l'acompanyant de les autoritats, un convidat a títol particular dels regidors. A la cercavila des de l'Ajuntament fins a la basílica de Santa Maria per participar de la Missa només hi prendran part aquest any els representants del consistori i els convidats institucionals. Les parelles dels regidors tampoc participaran en el trajecte i podran anar directament a la basílica, on tindran un lloc reservat. Darrera de la mesura s'interpreta la intenció de vetar la presència de Josep Anglada en l'acte perquè teòricament els regidors de PxC volien que hi prengués part com a convidat. La nova normativa més restrictiva es mantindrà a la tornada de l'Ofici “i s'aplicarà també per accedir a l'Ajuntament, on posteriorment se celebra la tradicional convidada a les comparses amb motiu de la Festa Major”.

L'Anada a Ofici ha estat escenari d'altres enfrontaments i jornades tenses. La més recent es va produir l'any passat quan es va convidar el conseller d'Interior Felip Puig i el centre de Mataró va ser pràcticament “ocupat” per desenes de Mossos antiavalots davant l'amenaça de disturbis de grups contraris al sistema

EL MUNDO, 21/07/2012; PÀG.16 Mataró veta a Anglada en el acto central de Les Santes

J.R./Badalona.- Josep Anglada siembra recelo allí donde va. Sin embargo, el líder de Plataforma per Catalunya (PxC) aún no ha puesto un pie en Mataró y el Ayuntamiento ya se ha blindado ante la posible asistencia del político xenófobo al acto solemne de las fiestas de Les Santes.
 
La concejal Mónica Lora ha invitado a la misa del 27 de julio a su jefe de filas, que ha prometido sumarse a la comitiva antes de acudir a la basílica. Los partidos opinan que la visita puede caldear el ambiente en una jornada en la que la calle suele expresar sus quejas al paso del cortejo.
 
Después de que ICV y CUP sugirieran que se nombrara persona non grata al edil de Vic, el gobierno local de CiU autorizó sólo a las parejas de los concejales a participar en el pasacalles. “Estaban en peligro los acompañantes, porque van sin custodiar. Si se arrojase una botella contra Anglada, ¿quién nos dice que no vaya a golpear a la madre de un concejal?”, se preguntaba un edil. En todo caso, nada impide que el dirigente de PxC intente acceder al templo como un vecino más.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube