Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Vic, 24/07/2012; Plataforma per Catalunya demana que s'endureixi el Codi Penal per delictes ecològics

Vic, 24/07/2012; Plataforma per Catalunya demana que s'endureixi el Codi Penal per delictes ecològics

24/07/2012

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Josep Anglada ha assenyalat que “les retallades de CiU en prevenció d'incendis han provocat un desastres ecològic irreparable. Els ajustos té conseqüències”.

Vic | Redacció.- Josep Anglada
s'ha referit avui amb gran inquietud als gravíssims incendis ocorreguts en l'Alt Empordà que ja han costat la vida a 4 persones mentre es comptabilitzen més de 25 ferits. “És necessari introduir el delicte ecològic en el nostre Codi Penal i que es tipifiquin dures penes pels que comenten infraccions que tinguin com a conseqüència la destrucció del nostre patrimoni ecològic. Encara en cas d'imprudències, s'han de contemplar sancions importants. El nostre entorn pertany també a les futures generacions i s'ha d'exigir la màxima responsabilitat i compromís en la seva defensa i conservació”, ha declarat el president de Plataforma per Catalunya (PxC) qui ha afegit “cal assenyalar també de forma molt clara als culpables de la tragèdia que està ocorrent en l'Alt Empordà: el senyor Mes i el seu govern, els qui malgrat els advertiments negatius dels experts han retallat un 25% el pressupost per a la prevenció d'incendis d'aquest any 2012. La política de retallades té les seves conseqüències, el Govern de Mas ha preferit retallar en prevenció d'incendis que en els seus sous i prebendes. Aquestes són les conseqüències del seu egoista i irresponsable decisió”.

Per Angalda “la defensa del nostre entorn, el nostre paisatge i la nostra terra és alguna cosa bàsic per als identitaris, que defensem les nocions d'arrelament . El nostre país i el nostre sòl és alguna cosa profundament unit a la nostra identitat i a la nostra continuïtat com a poble català, per això ens revoltem davant aquests atemptats al nostre patrimoni natural, el defensa del qual és per a Plataforma per Catalunya un objectiu primordial”.

El líder identitari va voler donar les gràcies “a tots els que amb el seu esforç i la seva valentia estan fent front a les terribles flames de la destrucció que assolen l'Empordà” afegint “és el moment que la població presidiaria redimeixi el dany que ha fet a la comunitat, mobilitzant-la perquè ajudi a atallar l'incendi de forma urgent, el temps és ara un factor bàsic, i els presos han d'estar en primera fila en lloc de romandre és les seves cel·les de luxe pagades amb els nostres diners”.

Josep Angalda va acabar les seves declaracions manifestant que “estic seguint molt d'a prop aquests esdeveniments. Vull fer arribar el meu suport i el meu alè a totes les persones i a totes les famílies que s'han vist afectades per aquest evitable desastre”.

PxC

Vic, 24 de juliol de 2012

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 24/07/2012; Anglada responsabiliza al Gobierno catalán del incendio en el Alto Ampurdán y pide que los presos trabajen en su extinción

Redacción.- Josep Anglada se ha referido hoy con gran inquietud a los gravísimos incendios ocurridos en el Alto Ampurdán y que ya han costado la vida a 4 personas y provocado más de 25 heridos. “Es necesario introducir el delito ecológico en nuestro Código Penal y que se tipifiquen duras penas para los que comentan infracciones que tengan como consecuencia la destrucción de nuestro patrimonio ecológico. Aún en caso de imprudencias, se deben contemplar sanciones importantes. Nuestro entorno pertenece también a las futuras generaciones y se debe exigir la máxima responsabilidad y compromiso en su defensa y conservación”, ha declarado el presidente de Plataforma per Catalunya (PxC).

El lídfer identitario responsabilizó de la tragedia en el Alto Ampurdán al presidente Artur Mas y su gobierno. “A pesar de las advertencias negativas de los expertos han recortado un 25% el presupuesto para la prevención de incendios de este año 2012. La política de recortes tiene sus consecuencias, el Gobierno de Mas ha preferido recortar en prevención de incendios que en sus sueldos y prebendas. Éstas son las consecuencias de su egoísta e irresponsable decisión”, señaló.

Para el vicense, “la defensa de nuestro entorno, nuestro paisaje y nuestra tierra es algo básico para los identitarios, que defendemos las nociones de arraigo”. “Nuestro país y nuestro suelo es algo profundamente unido a nuestra identidad y a nuestra continuidad como pueblo catalán, por eso nos sublevamos ante estos atentados a nuestro patrimonio natural, cuya defensa es para Plataforma per Catalunya un objetivo primordial”, dijo.

El dirigente plataformista agradeció “a todos los que con su esfuerzo y su valentía están haciendo frente a las terribles llamas de la destrucción que asolan el Ampurdán” y opinó que ”es el momento de que la población presidiaria redima el daño que ha hecho a la comunidad, movilizándola para que ayude a atajar el incendio de forma urgente”. “El tiempo es ahora un factor básico, y los presos deben estar en primera fila en lugar de permanecer es sus celdas de lujo pagadas con nuestro dinero”, apostilló.

Por último, Anglada expresó su solidaridad ”a todas las personas y a todas las familias que se han visto afectadas por este evitable desastre”.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube