Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Anglada:

Anglada: "l'euro per recepta és un primer pas vers la privatització d'un pilar fonamental de l'Estat del benestar"

07/08/2012

 COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya demana la retirada de la taxa de l’euro per recepta

Vic | Redacció.- El president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha reclamat a CiU que deixi sense efecte el cobrament de l’euro per recepta que va entrar en vigor el passat mes de juny.

El líder identitari ha advertit que el principal perjudicat per aquesta mesura serà la gent d’edat avançada, amb un poder adquisitiu limitat i amb tendència a requerir especial atenció en ser més vulnerables davant les malalties, i per tant els qui han de recórrer a l’ús de fàrmacs amb més assiduïtat.

En aquesta línia Plataforma per Catalunya està presentant mocions als municipis on té representació per tal que els Ajuntaments expressin el seu rebuig a l’aplicació de la taxa de l’euro per recepta implantada pel govern d’Artur Mas.

La proposta també contempla instar el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a derogar la taxa aprovada el passat mes de març, ja que tal i com ha advertit Anglada  “el cobrament d’un euro per cada recepta emesa pot posar en perill la continuïtat d’alguns tractaments en persones especialment vulnerables, i exposar-les a un risc sanitari per haver d’interrompre temporalment o fins i tot prescindir de la seva medicació davant la impossibilitat de poder fer front al seu pagament”.

El president de Plataforma per Catalunya ha assegurat que “establir el pagament per l’adquisició de fàrmacs és un primer pas envers la privatització d’un pilar fonamental de l’Estat del benestar com és la sanitat pública, i implica ignorar els més elementals principis de justícia social i d’accés al sistema de salut pública”.

Anglada considera que “l’euro per recepta, el copagament farmacèutic aprovat pel Partit Popular i la fi de l’exempció del pagament d’altres 425 medicaments que fins ara eren gratuïts són mesures totes elles que agreujaran la situació de moltes economies domèstiques colpejades per la crisi, i especialment la dels qui precisen tractaments crònics i la gent gran”.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube