Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Vic, 07/09/2012; Anglada anuncia que interposarà dues querelles i tres denuncies contra l'autor del llibre “Xenofòbia a Catalunya” Xavier Rius Sant

Vic, 07/09/2012; Anglada anuncia que interposarà dues querelles i tres denuncies contra l'autor del llibre “Xenofòbia a Catalunya” Xavier Rius Sant

08/09/2012

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA  (PxC)

Anglada que posarà dos querelles i tres denuncies al blocaire Xavier Rius, ha manifestat que “el dret a la llibertat d´expressió i d´informació no és un dret diàfan, sinó que té el límit en les injúries, les calúmnies i qualsevol informació que pugui provocar un descrèdit cap a la persona o grups que representa”.

Vic  I Redacció.-  El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha assistit a l´acte de conciliació celebrat al municipi de Moià previ a la interposició de querella criminal per injúries i calúmnies enfront el blocaire Xavier Rius Sant.

El líder identitari ha assistit a l’acte de conciliació acompanyat del seu advocat Francesc Bueno Celdrán que estava previst a les 13 hores a la ciutat de Moià enfront el blocaire Xavier Rius Sant, on finalment l´acte ha acabat “sense avinença” i, per tant, Anglada ha confirmat que “interposaran la querella per injúries i calúmnies enfront aquest personatge que a còpia de distorsions deliberades impròpies d´un periodista professional ha buscat degradar la imatge de Plataforma per Catalunya enfront l´electorat”.

En aquest sentit, Anglada ha manifestat que “a més d´interposar aquesta querella criminal per injúries i calúmnies contra aquest personatge, també interposarem una altra querella segons allò preceptuat als articles 510.1 i .2 del codi penal per incitació a la discriminació per motius ideològics contra Plataforma per Catalunya, al entendre que el seu modus operandi han estat les injúries col·lectives provocadores.

Per continuar afirmant Anglada que “a més d´interposar aquestes dues querelles, interposarem dues denúncies més juntament amb la que recentment ha interposat el secretari d´organització de PxC, David Parada, per amenaces i coaccions per evitar que aquesta acció continués endavant”

Anglada, per altra banda, ha volgut recordar a les institucions que donen suport a Xavier Rius Sant que “el dret a la llibertat d´expressió i d´informació no és un dret diàfan, sinó que té el límit en les injúries, les calúmnies i qualsevol informació que pugui provocar un descrèdit cap a la persona o grups que representa”, afegint que “confia en la justícia perquè Rius sigui condemnat ja que segons el líder de PxC la llibertat d´expressió i d´informació té com a límit l´alteració de l´ordre públic”.

Per acabar, Anglada ha recordat una vegada més al blocaire Xavier Rius que “aquesta querella no inclou cinc fragments sinó que inclou pràcticament una quarantena de fragments”.

PxC

Vic, 7 de setembre de 2012

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.REGIO/.CAT, 07/09/2012; Anglada anuncia querelles i denúncies contra Rius

L'acte de conciliació entre el líder de PxC i el periodista moianès ha acabat sense cap acord

ACN El president de PxC, Josep Anglada, i l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya', Xavier Rius, han acudit aquest divendres a l'acte de conciliació al Jutjat de Pau de Moià (Bages), que ha acabat sense cap acord entre les parts. Anglada havia fet la sol·licitud de l'acte de conciliació previ a la interposició d'una querella criminal per injúries i calúmnies contra el periodista, al qual li demanava 100.000 euros. Rius no s'ha retractat de cap dels cinc fragments del llibre, tal com li demanava el líder de PxC, ni tampoc ha abonat la quantitat de diners requerida. Davant d'aquest fet, Anglada ha anunciat que interposarà dues querelles i tres denuncies contra l'autor del llibre.

El president de PxC, Josep Anglada, ha anunciat que interposarà a finals d'aquest mes de setembre dues querelles i tres denuncies contra el periodista Xavier Rius, autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya', publicat fa mes d'un any. Anglada i Rius han estat citats aquest divendres al Jutjat de Pau de Moià per un acte de conciliació sol·licitat pel líder de PxC, que ha acabat sense cap acord. Anglada demanava a Rius que es retractés de cinc fragments del llibre que considerava que eren "injuriosos i calumniosos" i li reclamava 100.000 euros d'indemnització.

Rius no ha abonat la quantitat de diners sol·licitada ni tampoc s'ha retractat de cap dels fragments del seu llibre. En aquest sentit, el periodista ha anunciat que "no penso callar, continuaré escrivint d'aquest i d'altres temes a diaris, revistes i al meu bloc". Es dóna la circumstància, que aquestes darreres setmanes diverses entitats han emès comunicats de suport a Rius com ara el Sindicat de Periodistes, el Grup Barnils o diverses entitats de Moià.

Pel que fa a les denuncies i querelles que vol presentar Anglada, ell mateix ha explicat que es tracta de les següents: una querella per injúries i calúmnies per diferents fragments del llibre 'Xenofòbia a Catalunya'; una querella per incitació i discriminació social per motius ideològics; una denuncia per intrusisme professional en l'exercici del periodisme; una denuncia per plagi en diversos fragments del llibre; i una denuncia per amenaces a un regidor de Plataforma per Catalunya.

Segons Anglada, "el Xavier Rius m'ha estat assetjant durant molt temps" i "he arribat a la conclusió que aquesta persecució que té amb mi s'ha de tallar". Anglada ha afegit que confia en la justícia perquè "Rius sigui condemnat", ja que, segons el líder de PxC "la llibertat d'expressió no significa injuriar i calumniar".

WWW.3.24.CAT, 07/09/2012; Anglada anuncia que interposarà dues querelles i tres denuncies contra l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya'

Moià (ACN).- El president de PxC, Josep Anglada, i l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya', Xavier Rius, han acudit aquest divendres a l'acte de conciliació al Jutjat de Pau de Moià (Bages), que ha acabat sense cap acord entre les parts. Anglada havia fet la sol·licitud de l'acte de conciliació previ a la interposició d'una querella criminal per injúries i calúmnies contra el periodista, al qual li demanava 100.000 euros. Rius no s'ha retractat de cap dels cinc fragments del llibre, tal com li demanava el líder de PxC, ni tampoc ha abonat la quantitat de diners requerida. Davant d'aquest fet, Anglada ha anunciat que interposarà dues querelles i tres denuncies contra l'autor del llibre.

WWW.MEDIA.CAT, 07/09/2012; ‘La querella no prosperarà però Anglada aconseguirà el seu objectiu de sortir als mitjans’

Redacció.-  Xavier Rius Sant és un periodista especialitzat en el fenomen migratori i les relacions internacionals i un dels màxims experts en l’extrema dreta a casa nostra, tema sobre el que ha escrit molts articles i  diferents llibres. A pesar de trobar-se personalment a les antípodes d’aquesta ideologia, el seu rigor i seriositat al tractar el tema li ha obert les portes de la majoria de grups ultres arreu de l’Estat espanyol, que li han concedit entrevistes i l’hi han permès l’accés als seus actes.

Per això, el primer sorprès amb les amenaces de querellar-se contra ell per part del dirigent de Plataforma per Catalunya (PxC) Josep Anglada va ser el mateix Rius Sant. “Anglada fa mesos que ha llegit el llibre i fins i tot ha vingut a diferents presentacions i en cap moment va semblar ofès pel que jo hi havia escrit –explica el periodista- i fins i tot he mantingut durant força temps una relació cordial amb la cap de premsa de la PxC”.

La situació va canviar, però, poc després de dos fets sense cap relació amb el llibre. El primer va ser l’incident ocorregut durant la Festa de PxC a Vic el 23 d’abril, després de la qual es va denunciar a Anglada per haver agredit dues noies que passaven per la zona. L’intent de la formació de camuflar l’incident denunciant que el mateix Anglada havia patit un intent d’agressió per part de dos magribins va ser desmuntat per Rius Sant, que afirma que hores abans havia rebut un comunicat oficial de la PxC felicitant-se per l’èxit de l’acte i on es remarcava l’absència d’incidents.

Però el trencament definitiu d’Anglada amb Rius Sant va venir poc després, el 30 de juny, quan el periodista va cobrir una concentració contra una mesquita a la localitat madrilenya de Torrejón de Ardoz convocat per la Plataforma por la Libertad, versió espanyola de la PxC. Allí, Rius Sant va documentar la presència de nombrosos militants i dirigents neonazis, el que dificultava els intents d’Anglada per presentar-se com una proposta allunyada de l’extrema dreta.

És a partir d’aquí, segons explica el mateix periodista, que Anglada va començar a anunciar públicament la presentació d’una querella contra Rius Sant per “injúries i calúmnies” que després va assegurar que ampliaria a l’article 510 del Codi Penal per regula els crims d’odi i d’incitació a la violència –delictes pels quals van ser imputats i absolts el mateix Anglada i un altre regidor de la seva formació per haver publicat unes octavetes falses durant la darrera campanya electoral-.

L’anunci d’aquesta denuncia ve acompanyada d’una forta agitació a les xarxes socials, encapçalada per Anglada però seguida per altres comptes propers a PxC, en les que s’insulta Riu Sant de “mentider” i “cap de burro”, se l’amenaça de “carregar-se’l” per “diversió” i que després “altres seguiran el seu camí”. Una campanya que el periodista no dubta a definir com a “mobbing” i que ha inclòs la creació d’un perfil fals a Twitter.

“La querella no prosperarà però Anglada aconseguirà el seu objectiu de sortir als mitjans”, assegura Rius Sant, qui està “completament tranquil” sobre la legalitat del que ha escrit però reconeix que aquest tema l’obligarà a una despesa econòmica i de temps enutjosa.

Xavier Rius Sant ha obtingut el suport i la solidaritat de bona part de la professió periodística, inclòs el Sindicat de Periodistes de Catalunya i el Grup de Periodistes Ramon Barnils –editor de Mèdia.cat- qui en un comunicat considera que “que la via judicial empresa pel polític osonenc és una amenaça directa a la llibertat d’informació i d’expressió i un intent de fer callar les veus periodístiques valentes”. Precisament la piulada d’Anglada assegurant Rius Sant només seria el primer fa témer que Anglada hagi decidit provar sort intimidant un professional freelance i que no compta amb cap empresa de comunicació al darrere. També ha rebut el suport de mitjans de comunicació com els setmanaris Directa o El Triangle i de l’Ajuntament de Moià, el ple del qual va aprovar una moció proposada per una desena d’entitats del poble.

 

WWW.DIRECTE.CAT, 07/09/2012; Anglada anuncia que interposarà dues querelles i tres denuncies contra l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya'

Moià (ACN).- El president de PxC, Josep Anglada, i l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya', Xavier Rius, han acudit aquest divendres a l'acte de conciliació al Jutjat de Pau de Moià (Bages), que ha acabat sense cap acord entre les parts. Anglada havia fet la sol·licitud de l'acte de conciliació previ a la interposició d'una querella criminal per injúries i calúmnies contra el periodista, al qual li demanava 100.000 euros. Rius no s'ha retractat de cap dels cinc fragments del llibre, tal com li demanava el líder de PxC, ni tampoc ha abonat la quantitat de diners requerida. Davant d'aquest fet, Anglada ha anunciat que interposarà dues querelles i tres denuncies contra l'autor del llibre.

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 08/09/2012; Anglada anuncia que interpondrá dos querellas y tres denuncias contra el bloguero Xavier Rius Sant

Redacción.-  El presidente de Plataforma por Cataluña (PxC), Josep Anglada, ha asistido al acto de conciliación celebrado en el municipio de Moià previo a la interposición de querella criminal por injurias y calumnias frente el bloguero Xavier Rius Sant.

El líder identitario ha asistido al acto de conciliación acompañado de su abogado Francesc Bueno Celdrán, que estaba previsto a las 13 horas del sábado en el municipio de Moià frente al bloguero Xavier Rius Sant, donde finalmente el acto ha acabado “sin avenencia” y, por lo tanto, Anglada ha confirmado que “interpondrán la querella por injurias y calumnias frente este personaje que a copia de distorsiones deliberadas impropias de un periodista profesional ha buscado degradar la imagen de Plataforma per Catalunya frente el electorado”.

En este sentido, Anglada ha manifestado que “además de interponer esta querella criminal por injurias y calumnias contra este personaje, también interpondremos otra querella según aquello preceptuado en los artículos 510.1 y .2 del código penal por incitación a la discriminación por motivos ideológicos contra Plataforma per Catalunya, al entender que su modus operandi han sido las injurias colectivas provocadoras”.

Anglada indicó también que “además de interponer estas dos querellas, interpondremos dos denuncias más junto con la que recientemente ha interpuesto el secretario de organización de PxC, David Parada, por amenazas y coacciones para evitar que esta acción continuara adelante”.

Anglada, por otro lado, ha querido recordar a las instituciones que dan soporte a Xavier Rius Sant que “el derecho a la libertad de expresión y de información no es un derecho diáfano, sino que tiene el límite en las injurias, las calumnias y cualquier información que pueda provocar un descrédito hacia la persona o grupos que representa”, añadiendo que “confía en la justicia porque Rius sea condenado puesto que según el líder de PxC la libertado de expresión y de información tiene como límite la alteración del orden público”.

Para acabar, Anglada ha recordado una vez más al bloguero Xavier Rius que “esta querella no incluye cinco fragmentos sino que incluye prácticamente una cuarenta de fragmentos”.

WWW.EL9NOU.CAT, 10/09/2012; Anglada anuncia que interposarà dues querelles i tres denúncies contra l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya'

L'acte de conciliació entre el líder de PxC i el periodista Xavier Rius ha acabat sense cap acord.
 
Redacció.- El president de PxC, Josep Anglada, i l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya', Xavier Rius, han acudit aquest divendres a l'acte de conciliació al Jutjat de Pau de Moià, que ha acabat sense cap acord entre les parts. Anglada havia fet la sol·licitud de l'acte de conciliació previ a la interposició d'una querella criminal per injúries i calúmnies contra el periodista, al qual li demanava 100.000 euros. Rius no s'ha retractat de cap dels cinc fragments del llibre, tal com li demanava el líder de PxC, ni tampoc ha abonat la quantitat de diners requerida. Davant d'aquest fet, Anglada ha anunciat que interposarà dues querelles i tres denuncies contra l'autor del llibre.

El president de PxC, Josep Anglada, ha anunciat que interposarà a finals d'aquest mes de setembre dues querelles i tres denuncies contra el periodista Xavier Rius, autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya', publicat fa mes d'un any. Anglada i Rius han estat citats aquest divendres al Jutjat de Pau de Moià per un acte de conciliació sol·licitat pel líder de PxC, que ha acabat sense cap acord. Anglada demanava a Rius que es retractés de cinc fragments del llibre que considerava que eren "injuriosos i calumniosos" i li reclamava 100.000 euros d'indemnització.

Rius no ha abonat la quantitat de diners sol·licitada ni tampoc s'ha retractat de cap dels fragments del seu llibre. En aquest sentit, el periodista ha anunciat que "no penso callar, continuaré escrivint d'aquest i d'altres temes a diaris, revistes i al meu bloc". Es dóna la circumstància, que aquestes darreres setmanes diverses entitats han emès comunicats de suport a Rius com ara el Sindicat de Periodistes, el Grup Barnils o diverses entitats de Moià.

Pel que fa a les denuncies i querelles que vol presentar Anglada, ell mateix ha explicat que es tracta de les següents: una querella per injúries i calúmnies per diferents fragments del llibre 'Xenofòbia a Catalunya'; una querella per incitació i discriminació social per motius ideològics; una denuncia per intrusisme professional en l'exercici del periodisme; una denuncia per plagi en diversos fragments del llibre; i una denuncia per amenaces a un regidor de Plataforma per Catalunya.

A la sortida del jutjat de pau, Anglada va ser molt expeditiu sobre Rius: “Me’l trobava a tot arreu, i havia arribat el moment que me l’havia de treure de sobre”.
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube