Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Vic, 26/09/2012; PxC ha interposat en el dia d'avui la querella criminal contra el blocaire Xavier Rius Sant

Vic, 26/09/2012; PxC ha interposat en el dia d'avui la querella criminal contra el blocaire Xavier Rius Sant

26/09/2012

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya ha interposat en el dia d'avui la querella criminal contra el blocaire Xavier Rius Sant per presumptes delictes d'injúries i calúmnies propagats a través del seu llibre.

Vic I Redacció.- Plataforma per Catalunya (PxC) informa que ha interposat, en el dia avui, una querella criminal en els Jutjats d'Instrucció de Barcelona contra el blocaire Xavier Rius Sant, autor de “Xenofòbia a Catalunya”, per presumptes delictes d'injúries i calúmnies contra aquest grup polític i contra el seu president, Josep Anglada Rius.

Josep Anglada i Plataforma per Catalunya s'han vist obligats a interposar una querella criminal contra el Sr. Xavier Rius Sant pels seus reiterats atacs denigradors contra PxC, el seu president i tot el que tingui relació amb aquests. On s'ha arribat a la conclusió que tot respon a una amarga campanya denigradora en contra de PxC, perpetrada pel Sr. Rius, per provocar la marginació d'aquests en la vida pública i en les institucions.

En aquest sentit, s'ha manifestat  Anglada qui ha afirmat que: “no podíem tolerar que aquest senyor fos campant al seu plaer llançant (suposadament) infàmies, descrèdits falsos, atacs denigradors i calúmnies contra mi i contra Plataforma per Catalunya” per seguir afirmant que: “som els primers a defensar la llibertat d'informació i la llibertat d'expressió, però el que s'està denunciant és la finalitat torta amb la qual actua aquest senyor en imputar-me a mi i al partit del qual sóc president fets falsos sense cap fonamentació, amb la pretensió deliberada de buscar el rebuig social de l'electorat cap a mi i cap a  PxC” on el que la finalitat del Sr. Rius hauria estat “acoquinar al lector insinuant i assegurant la certesa de fets falsos com per exemple acusar-nos de perpetrar atacs de profanació religiosa, tractar-me de malalt mental, de demagògic, de corrupte, de tinença il·lícita d'armes entre moltes altres coses” i no content amb això, segons Anglada perquè la seva amarga campanya denigradora prengui la forma que li vol donar: “per posar la cirereta al pastís m'acusa d'anar més enllà del racisme” en algunes declaracions que he fet. Per recordar novament que des de “Plataforma per Catalunya no s'està en contra de les migracions, que l'oposició va en contra de la pèrdua identitaria del que conforma una cultura d'acolliment que no es pot degradar per costums nous t’endentes a desviar els recursos reservats per a tots”.

D'altra banda, Anglada ha lamentat la informació difosa per part dels querellats i del seu entorn on s'intenta condicionar a l'entorn social presentant-ho com una campanya en contra de la llibertat d'expressió, per “començar l'acte de judici fora dels tribunals”. Per seguir afirmant el líder identitari que “si la llibertat d'informació i d'expressió fora absoluta i inclogués els menyspreus, insults i descrèdits falsos no existirien els delictes d'injúries i calúmnies, entre uns altres; i acabaria sent la perversió dels valors democràtics”. On a apreciació del líder identitari dóna la sensació que “si Plataforma per Catalunya alça la veu per denunciar informació presumptament injuriosa i calumniosa s'activa el mecanisme de control social ràpidament en contra de nosaltres; com es va poder veure el dia de la conciliació a Moià. En canvi si s'haguessin querellat contra nosaltres potser haurien avisat fins a al FBI” per acabar afirmant que “espera que la justícia no es deixi acoquinar pels quals, sembla ser, volen pervertir els valors democràtics com la llibertat d'expressió i d'informació”.

Plataforma per Catalunya informa que es va creure necessari que tant Josep Anglada com Marta Riera acudissin a la presentació del llibre del Sr. Xavier Rius para així poder tenir una millor referència de l'obra d'aquest senyor, al que una vegada llegit el seu contingut segons Anglada: “se li va demanar verbalment en reiterades ocasions que rectifiqués la informació que contenia el seu llibre en entendre que atemptava el nostre honor, però en cap moment va mostrar interès algun, és més, em va replicar en to desafiador que no em queixés que ens feia publicitat gratuïta” pel que, veient com la seva finalitat de descrèdit anava in crescendo al final no va quedar un altre remei que interposar la querella. Va ser llavors quan es va creure necessari que els serveis jurídics de Plataforma per Catalunya analitzessin el contingut d'aquesta obra. De fet segons Anglada: “se li va donar l'oportunitat en un acte de conciliació de retractar-se honrosament, però el Sr. Rius no va mostrar la més mínima voluntat de conciliar; no sense abans posar-se en contacte via correu electrònic amb el Secretari d'Organització de PxC per acabar sent denunciat per aquest  per amenaces tipificades en l'article 171 del Codi Penal” pel que segons el líder identitari: “veient la informació enverinada del seu llibre en contra de nosaltres ja determinarà el jutge, indirectament, si és ell la serp que surt de l'ou” en al·lusió a la portada del llibre on s'aprecia a una serp sortint d'un ou.

Per concloure Anglada ha manifestat que: “en breu se li interposarà una altra querella per provocació a la discriminació per motius ideològics en contra de Plataforma per Catalunya” on el modus operandi del Sr. Rius haurien estat les injúries col·lectives provocadores i segons el líder identitari: “ell mateix reconeix en el seu llibre que mentir no és delicte però que pot arribar a ser-ho si amb aquestes mentides es pretendre crear un clima d'hostilitat; així que igualment li tocarà determinar al Jutge si el Sr. Rius va ser autobiogràfic en aquest fragment”.

PxC

Vic, 26 de setembre de 2012

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.REGIO 7.CAT, 26/09/2012; PxC interposa querella per injúries a l´escriptor moianès

El partit fa aquest pas després que l'acte de conciliació celebrat a Moià amb Xavier Rius acabés sense acord

ACN.- Plataforma per Catalunya ha anunciat a través d'un comunicat que aquest dimecres ha interposat una querella criminal al Jutjat d'Instrucció de Barcelona contra l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya', Xavier Rius. Segons el partit polític, la querella és per presumptes injúries i calúmnies contra PxC i el seu president, Josep Anglada, a través de diversos fragments del llibre. El líder de PxC i el periodista van citar-se a principis de setembre al Jutjat de Moià en un acte de conciliació en què Anglada demanava a Rius 100.000 euros i que va acabar sense cap acord. A més, Anglada ha anunciat que li interposarà una altra querella "per provocació a la discriminació per motius ideològics contra PxC".

El president de Plataforma per Catalunya, Josep Angalda, ha anunciat aquest dimecres que ja han interposat la querella criminal contra l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya', després que l'acte de conciliació celebrat a Moià a principis de setembre acabés sense cap acord. Anglada demanava a Rius que es retractés de cinc fragments del llibre que considerava que eren "injuriosos i calumniosos" i li reclamava 100.000 euros d'indemnització.

Pel partit, la querella criminal ha vingut motivada "pels reiterats atacs denigradors contra PxC, el seu president i tot el que tingui en relació amb aquests perpetrada per Rius". De la seva banda, el periodista ha reiterat la seva voluntat de continuar escrivint "sobre aquest i d'altres temes" i ha explicat que des que va anar a l'acte de Plataforma por la Libertad contra una mesquita a Torrejón de Ardoz "he rebut tota mena de pressions de PxC".

WWW.ACN.CAT, 26/09/2012; PxC interposa querella per injúries a l´escriptor moianès

El partit fa aquest pas després que l'acte de conciliació celebrat a Moià amb Xavier Rius acabés sense acord

ACN.-  Plataforma per Catalunya ha anunciat a través d'un comunicat que aquest dimecres ha interposat una querella criminal al Jutjat d'Instrucció de Barcelona contra l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya', Xavier Rius. Segons el partit polític, la querella és per presumptes injúries i calúmnies contra PxC i el seu president, Josep Anglada, a través de diversos fragments del llibre. El líder de PxC i el periodista van citar-se a principis de setembre al Jutjat de Moià en un acte de conciliació en què Anglada demanava a Rius 100.000 euros i que va acabar sense cap acord. A més, Anglada ha anunciat que li interposarà una altra querella "per provocació a la discriminació per motius ideològics contra PxC".

WWW.CATALUNYAINFORMACIO.COM, 26/09/2012; PxC interposa la querella criminal per injúries i calúmnies contra l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya'

Vic (ACN).- Plataforma per Catalunya ha anunciat a través d'un comunicat que aquest dimecres ha interposat una querella criminal al Jutjat d'Instrucció de Barcelona contra l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya', Xavier Rius. Segons el partit polític, la querella és per presumptes injúries i calúmnies contra PxC i el seu president, Josep Anglada, a través de diversos fragments del llibre. El líder de PxC i el periodista van citar-se a principis de setembre al Jutjat de Moià en un acte de conciliació en què Anglada demanava a Rius 100.000 euros i que va acabar sense cap acord. A més, Anglada ha anunciat que li interposarà una altra querella "per provocació a la discriminació per motius ideològics contra PxC".

 

EL 9 NOU, 28/09/2012; PÀG. 12 PxC presenta la querella contra el periodista Xavier Rius

Moià.- Redacció.-  PxC va presentar difinitivament dimecres la querella contra el periodista Xavier Rius Sant, autor del llibre "Xenofòbia a Catalunya". Ho fan després que a principis de mes no arribessin a cap acord en l'acte de conciliació al jutjat de pau de Moià, on viu Rius. Li demanaven 100.000 euros per les presumptes injúries u calúmnies cap a Josep Anglada al llibre. Col·lectius de periodistes han donat suport a Rius i a la seva tasca periodística.

WWW.ELTER.NET, 29/09/2012; PxC interposa la querella criminal per injúries i calúmnies contra l'autor del llibre 'Xenofòbia a Catalunya'

El partit fa aquest pas després que l'acte de conciliació celebrat a Moià a principis de setembre acabés sense acord

Vic, | ACN – Plataforma per Catalunya ha anunciat a través d’un comunicat que aquest dimecres ha interposat una querella criminal al Jutjat d’Instrucció de Barcelona contra l’autor del llibreXenofòbia a Catalunya’, Xavier Rius. Segons el partit polític, la querella és per presumptes injúries i calúmnies contra PxC i el seu president, Josep Anglada, a través de diversos fragments del llibre.

El líder de PxC i el periodista van citar-se a principis de setembre al Jutjat de Moià en un acte de conciliació en què Anglada demanava a Rius 100.000 euros i que va acabar sense cap acord. A més, Anglada ha anunciat que li interposarà una altra querella “per provocació a la discriminació per motius ideològics contra PxC”.

El president de Plataforma per Catalunya, Josep Angalda, ha anunciat aquest dimecres que ja han interposat la querella criminal contra l’autor del llibre ‘Xenofòbia a Catalunya’, després que l’acte de conciliació celebrat a Moià a principis de setembre acabés sense cap acord. Anglada demanava a Rius que es retractés de cinc fragments del llibre que considerava que eren “injuriosos i calumniosos” i li reclamava 100.000 euros d’indemnització.

Pel partit, la querella criminal ha vingut motivada “pels reiterats atacs denigradors contra PxC, el seu president i tot el que tingui en relació amb aquests perpetrada per Rius”. De la seva banda, el periodista ha reiterat la seva voluntat de continuar escrivint “sobre aquest i d’altres temes” i ha explicat que des que va anar a l’acte de Plataforma por la Libertad contra una mesquita a Torrejón de Ardoz “he rebut tota mena de pressions de PxC”.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube