Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Barcelona, 09/10/2012; Anglada es desmarca de l'anticatalanisme del PP i Ciutadans

Barcelona, 09/10/2012; Anglada es desmarca de l'anticatalanisme del PP i Ciutadans

09/10/2012

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Les declaracions del president de Plataforma per Catalunya (PxC) referent el proper dia 12 d’octubre aconsegueixen un gran ressò mediàtic.

Barcelona | Redacció.- “Diversos mitjans de comunicació han recollit el meu comunicat sobre la manifestació del proper dia 12 d'Octubre. Aquest ressò mediàtic demostra que Plataforma per Catalunya (PxC) és permanent notícia d'actualitat i que la nostra aportació al debat polític català és cada vegada més important” ha declarat Anglada a la sortida d'una reunió de dirigents del partit a Barcelona, afegint a continuació “insisteixo que Plataforma per Catalunya està aportant seny i sensatesa a tot aquest debat, que molts estan usant irresponsablement com a argument electoralista, demostrant no tenir visió de futur, ni la responsabilitat exigible per governar”.

Anglada ha comentat que “em resulta esperpèntic que Alicia Sánchez Camacho només hagi parlat de la manifestació, després de llegir el nostre comunicat. Això demostra una vegada més que el PP ens té pànic electoral i que està arraconat i a la defensiva davant qualsevol moviment de Plataforma per Catalunya”, el líder de Plataforma per Catalunya ha volgut tornar a insistir en les diferències que li separen del PPC “nosaltres defensem una Catalunya gran, orgullosa de la seva identitat i de la seva llengua i amb una situació fiscal justa, i insisteixo que això no passa per cap ruptura amb Espanya. La Catalunya d'Alicia Sánchez Camacho, és petita acomplexada i permanentment submisa a Madrid; Plataforma per Catalunya no té res a veure amb això” i també de Cs “les declaracions d'Albert Ribera apel·lant a un front unionista i la segregar Barcelona de la resta de Catalunya són d'una gran irresponsabilitat, ja sabem que Ribera i la seva formació es basen en un constant menyspreu a tot el que és català, per això aprofiten qualsevol ocasió per crear crispació i enfrontament al país”.

El líder identitari ha tornat a insistir a “animar a assistir a la manifestació del 12 d'Octubre a qui vulgui fer-ho, torno a recalcar la necessitat d'un comportament democràtic en aquesta concentració i el rebuig a qualsevol simbologia i lemes que puguin tenir la menor connotació anticatalana. D'altra banda no permetre que es menyspreï als catalans que acudeixin a Plaza Catalunya divendres que ve, ni que se'ls consideri menys catalans que els que es van manifestar l'11 de setembre. Catalunya som tots”.

Reprenent l'expressat en el seu comunicat anterior, Anglada ha afirmat “aquí no sobre cap català, ni cap sensibilitat, el que sobren –ho repeteixo una vegada més– són els immigrants extraeuropeus que estan envaint el nostre país. Aquests immigrants al que CiU crida “nous catalans” i subvenciona milers i milers d'euros de subvencions, aquests immigrants als quals el PP va obrir les portes de l'Estat espanyol important-los com a mà d'obra barata i als quals el PSOE-PSC ha atorgat tot tipus de prebendes i tracte de favoritisme”

Anglada ha finalitzat les seves declaracions referint-se a la nefasta política social que ha desenvolupat l'executiu de CiU des de la seva arribada la Govern de la Generalitat “sobren aquests immigrants, la casta política que els ha portat i les polítiques brutals de retallades i desmantellament del nostre estat social del benestar que ha decretat Mas durant la seva gestió al capdavant del Govern, aprovats sempre amb el suport del PP Això sí que és un veritable espoli als ciutadans de Catalunya, a tots ells, tant als del 11-S com als del 12-O”.

PxC

Barcelona, 9 d'octubre de 2012

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 09/10/2012; Anglada rechaza el anticatalanismo de PP y C’s y defiende el derecho de los catalanes a manifestarse por la unidad de España

Redacción.-  “Diversos medios de comunicación han recogido mi comunicado sobre la manifestación del próximo día 12 de Octubre. Este eco mediático demuestra que Plataforma per Catalunya (PxC) es permanente noticia de actualidad y que nuestra aportación al debate político catalán es cada vez más importante”, ha declarado Josep Anglada a la salida de una reunión de dirigentes del partido en Barcelona.

El líder identitario añadió que Plataforma per Catalunya “está aportando seny y sensatez a este debate, que muchos están usando irresponsablemente como argumento electoralista, demostrando no tener visión de futuro, ni la responsabilidad exigible para gobernar”.

-¿Cómo valora la actitid de la presidenta de los populares catalanes, Alicia Sánchez Camacho de cara al 12de octubre?

Me resulta esperpéntico que Alicia Sánchez Camacho sólo haya hablado de la manifestación, después de leer nuestro comunicado. Esto demuestra una vez más que el PP nos tiene pánico electoral y que está arrinconado y a la defensiva ante cualquier movimiento de Plataforma per Cataluña.

-¿Qué separa hoy a PxC del PP catalán?

Nosotros defendemos una Cataluña grande, orgullosa de su identidad y de su lengua y con una situación fiscal justa, e insisto en que eso no pasa por ninguna ruptura con España. La Cataluña de Alicia Sánchez Camacho, es pequeña acomplejada y permanentemente sumisa a Madrid. Plataforma per Catalunya no tiene nada que ver con eso.

-¿Y qué opina de las manifestaciones de Albert Rivera apelando a un frente unionista?

Las declaraciones de Albert Ribera apelando a un frente unionista y la segregar Barcelona del resto de Cataluña son de una gran irresponsabilidad. Ya sabemos que Ribera y su formación se basan en un constante desprecio a todo lo que es catalán, por eso aprovechan cualquier ocasión para crear crispación y enfrentamiento en el país.

-¿Cuál es su postura respecto a la concentración del viernes en la plaza de Cataluña?

Animo a asistir a la manifestación del 12 de Octubre a quien quiera hacerlo. Vuelvo a recalcar la necesidad de un comportamiento democrático en esa concentración y el rechazo a cualquier simbología y lemas que puedan tener la menor connotación anticatalana. Por otro lado no voy a permitir que se menosprecie a los catalanes que acudan a Plaza Cataluña el próximo viernes, ni que se les considere menos catalanes que los que se manifestaron el 11 de septiembre. Catalunya somos todos.

-Dijo usted ayer que aquí no sobrana ningún catalán, fuese independentista o españolista…

Y lo vuelvo a suscribir. Aquí no sobra ningún catalán, ni ninguna sensibilidad, lo que sobran –lo repito una vez más– son los inmigrantes extraeuropeos que están invadiendo nuestro país. Esos inmigrantes a lo que CiU llama “nous catalans” y subvenciona miles y miles de euros de subvenciones; esos inmigrantes a los que el PP abrió las puertas del Estado español importándolos como mano de obra barata y a los que el PSOE-PSC ha otorgado todo tipo de prebendas y trato de favoritismo.

Anglada concluyó refiriéndose a la nefasta política social que ha desarrollado el ejecutivo de CiU desde su llegada la Govern de la Generalitat. “Sobran esos inmigrantes, así como la casta política que los ha traído y las políticas brutales de recortes y desmantelamiento de nuestro estado social del bienestar que ha decretado Mas durante su gestión al frente del Govern, aprobados siempre con el apoyo del PP. Eso sí que es un verdadero expolio a los ciudadanos de Cataluña, a todos ellos, tanto a los del 11S como a los del 12 de octubre”.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube