Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Anglada:

Anglada: "és una mostra de fanatisme pròpia de cultures alienes a Europa"

30/10/2012

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya vol prohibir la crueltat del sacrifici halal

Vic | Redacció. El president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha denunciat la laxitud de la legislació vigent que permet el sacrifici sense atordiment dels animals destinats al consum humà.

Aquesta permissivitat empara el sacrifici segons el ritual musulmà, que consisteix en tallar el coll a l’animal i deixar que es desagni. Per al líder identitari constitueix “una mostra de crueltat i fanatisme propi de cultures alienes a Europa”.

En aquest sentit ha reclamat eliminar els articles 5.2 del Reial Decret 54/95 “sobre protecció dels animals en el moment del seu sacrifici o matança”, i el 6.3 de la llei 32/2007 “per a la cura dels animals en la seva explotació, transport, experimentació i sacrifici” que permeten el mètode halal i per tant el patiment dels animals en el moment de ser sacrificats.

Anglada ha assegurat que “a Catalunya  es consumeix carn halal sense que els consumidors ho sàpiguen”, i és que els sacrificis de xais i vedelles pel ritual corànic ja representen el 35% a Mercabarna.

D’altra banda el president de Plataforma per Catalunya ha fet una crida a extremar la vigilància sobre la comunitat musulmana en els mesos de Ramadà i en la “Festa del Xai”, celebrada el passat cap de setmana. 

D’acord amb el líder identitari “la comunitat musulmana resulta especialment molesta en aquestes dates. Grups d’ells converteixen els pisos, patis interiors, solars privats i terrenys públics en escorxadors improvisats on duen a terme la matança del xai sense cap tipus de control, incomplint les normatives higienico-sanitiàries”.

A més, els participants en aquests rituals “no solen tenir documents que acreditin la procedència del bestiar ni comptar amb la presència d’un veterinari tal i com estipula la normativa”.

Anglada ha demanat la col·laboració ciutadana per posar en coneixement de les autoritats qualsevol indici d’irregularitat.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.ALERTADIGITAL.COM, 28/10.2012; PxC quiere prohibir la crueldad del sacrificio halal al considerarla “una muestra de fanatismo propia de culturas ajenas a Europa”

Redacción.- El presidente de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha denunciado la laxitud de la legislación vigente que permite el sacrificio sin aturdimiento de los animales destinados al consumo humano. Esta permisividad ampara el sacrificio según el ritual musulmán, que consiste en cortarle el cuello al animal y dejar que se desangre. Para el líder identitario, se trata de “una muestra de crueldad y fanatismo propio de culturas ajenas a Europa”.

En este sentido ha reclamado eliminar los artículos 5.2 del Real decreto 54/95 “sobre protección de los animales en el momento de su sacrificio o matanza”, y el 6.3 de la ley 32/2007 “para el cuidado de los animales en su explotación, transporte, experimentación y sacrificio” que permiten el método halal y por lo tanto el sufrimiento de los animales en el momento de ser sacrificados.

Anglada ha asegurado que “en Catalunya se consume carne halal sin que los consumidores lo sepan”, y es que los sacrificios de corderos y terneras por el ritual coránico ya representan el 35% en Mercabarna. Por otro lado el presidente de Plataforma per Catalunya ha hecho un llamamiento a extremar la vigilancia sobre la comunidad musulmana en los meses de Ramadán y en la “Fiesta del Cordero”, celebrada el pasado fin de semana.

De acuerdo con el líder identitario, “la comunidad musulmana resulta especialmente molesta en estas fechas. Grupos de ellos convierten los pisos, patios interiores, solares privados y terrenos públicos en mataderos improvisados donde llevan a cabo la matanza del cordero sin ningún tipo de control, incumpliendo las normativas higienico-sanitarias”.

Denuncia además que los participantes en estos rituales “no suelen tener documentos que acrediten la procedencia del ganado ni contar con la presencia de un veterinario, tal y como estipula la normativa”.

Anglada ha pedido la colaboración ciudadana para poner en conocimiento de las autoridades cualquier indicio de irregularidad.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube