Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Anglada:

Anglada: "consumir productes de proximitat ens permet vincular l'alimentació a la nostra terra"

05/11/2012

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya promourà una nova legislació que defensi els productes de quilòmetre zero

Santa Margarida i Els Monjos | Redacció.- El president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha assenyalat la importància de potenciar el consum de productes de quilòmetre zero en la seva visita a Santa Margarida i els Monjos.

El líder identitari ha recalcat la seva intenció d’implementar una nova legislació amb la finalitat d’estimular la comercialització i el consum dels productes agroalimentaris més propers.

Ho ha fet en la seva visita al mercat dominical de la localitat penedesenca, on ha sortit en defensa del cava com a “producte de prestigi internacional fet a casa”.

En aquest sentit ha manifestat que “consumir productes de proximitat ens permet vincular la nostra alimentació al territori. Evitem perdre el que ens uneix a la terra i establim vincles amb els qui la cultiven. És una manera de viure d’acord amb l’estil de vida que ens és propi”. 

Anglada ha manifestat la seva intenció de promoure un nou marc legal que contempli un etiquetatge més gran perquè sigui més visible a ulls del consumidor la informació sobre l’origen i especificitats dels productes.

La normativa bonificaria amb incentius fiscals els locals de restauració que servissin productes de quilòmetre zero en al menys un 40% dels plats de la carta. També es veurien beneficiades les botigues que comercialitzessin productes de proximitat en les mateixes proporcions.

Els beneficis de les empreses adherides a la iniciativa es veurien ampliats quedant automàticament incloses en un circuit regional en l’àmbit de les activitats promocionals de la Generalitat de Catalunya.

La nova legislació obligaria a utilitzar productes agrícoles de proximitat en els serveis de restauració pública com hospitals i escoles. 

Anglada ha volgut recordar que Plataforma per Catalunya ha iniciat un cicle de promoció de productes de casa sota el nom de Gastronomia Identitària.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube