Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Resposta legal contra una sanció de caire ideològica

Resposta legal contra una sanció de caire ideològica

14/02/2013

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC) 

Plataforma per Catalunya inicia l’ofensiva legal per revocar la sanció imposada als 23 participants en la reivindicació pacífica de L’Hospitalet

Barcelona | Redacció.-  L’equip jurídic de Plataforma per Catalunya i un grup de col·laboradors han posat en marxa l’estratègia legal per deixar sense efecte la sanció imposada als 23 simpatizants que van participar de l’acció reivindicativa a l’Estadi Municipal de Futbol de L’Hospitalet de Llobregat el 2011.

L’acció està coordinada pel Secretari d’Organització, David Parada, i el Secretari Jurídic de la formació, Juan Garriga.

Els fets es remunten al passat 9 de novembre del citat any, quan en el transcurs del partit de Copa del Rei de futbol entre el CE L’Hospitalet i el FC Barcelona, un grup de militants abillats amb burques van desplegar una pancarta en què feien un joc de paraules amb la publicitat Qatar Foundation, que vesteix el Barça, i el futur de Catalunya.

El missatge reivindicatiu resaba “Catalunya Foundation. Primero los de casa”, al costat d’una altra lona que pretenia advertir del desesperançador futur que li espera al vell continent, amb el missatge “Europa 2025?”.

Per aquesta acció pacífica i de caire reivindicatiu, que va ser un gol mediàtic en plena campanya electoral, la Conselleria d’Interior comandada per Felip Puig (CiU) va establir una multa de 3.000 euros a cadascun dels participants.

Parada ha manifestat que “es tracta d’una sanció de caire ideològica, i volem fer pública la nostra solidaritat amb les víctimes d’aquesta cacera de bruixes, entre les quals n’hi ha desocupats i famílies amb fills”.

El partit habilitarà properament un número de compte de donacions per ajudar els afectats a sufragar les despeses derivades del procediment (taxes judicials, procuradors).

“D’igual mode agraïm públicament la dedicació desinteressada de l’equip de col·laboradors que estan treballant en la resolució d’aquesta injustícia, i que ens permetrà oferir als afectats una defensa legal sòlida amb garanties per guanyar aquesta batalla jurídica i ideològica” –ha afegit Parada.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube