Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Posem fre als privilegis de les entitats financeres

Posem fre als privilegis de les entitats financeres

21/03/2013

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya reclama que bancs i caixes paguin l’IBI i la plusvàlua dels pisos embargats

Vic | Redacció.- Plataforma per Catalunya vol que els Ajuntaments derivin el pagament de l’IBI i les plusvàlues als bancs i caixes d’estalvi que s’estan quedant amb els habitatges embargats a famílies que no poden fer front a les hipoteques.

Anglada ha subratllat la injusta situació a la que han de fer front els desnonats, que a més de perdre la seva llar han de seguir pagant per una propietat que ja no tenen. El president de Plataforma per Catalunya considera urgent aplicar aquesta mesura per evitar que la cruesa de la crisi s’acarnissi encara més amb els catalans i les catalanes involucrats en un procés de la magnitud d’una execució hipotecària, que ja és prou dolorosa.

Per aquest motiu s’impulsaran propostes des dels Ajuntaments perquè no es persegueixi fiscalment els veïns afectats per execucions hipotecàries i siguin les pròpies entitats financeres que han executat les hipoteques contra els contribuents i que s’hagin adjudicat els immobles les qui facin front a l’abonament de les quotes pendents.

Plataforma per Catalunya proposarà que la propia execució hipotecària serveixi per justificar la insolvencia del veí deutor. Això implicaria que es derivés directament a l’entitat financera la plusvàlua, l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana.

L’actual situació d’emergència social i la davallada econòmica exigeixen acabar amb els privilegis de la casta financera, que ha estat culpable de la crisi que ara paguen els ciutadans.

En aquest sentit Plataforma per Catalunya promourà iniciatives que facin pagar a bancs i caixes les seves responsabilitats tal i com ja va fer en demanar l’aplicació d’una taxa per l’ús de la via pública per prestar els seus serveis a través dels caixers automàtics.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube