Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Mesures per restaurar el bon nom del servei públic

Mesures per restaurar el bon nom del servei públic

11/07/2013

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya demana que els polítics encausats no puguin arribar a acords extrajudicials per avortar els processos oberts

Vic | Redacció.- Plataforma per Catalunya impulsarà mocions en els consistoris en els que té representació per promoure un estatut d’obligat compliment per als càrrecs electes de les corporacions municipals que contempli el compromís de tirar endavant els processos judicials d’interès públic en què estiguin immersos.

Al temps eleva als partits amb representació al Congrés dels Diputats la petició d’impulsar una llei que contempli l’obligació de resoldre per la via judicial els processos en què estiguin encausats els càrrecs electes de la resta d’institucions de govern, tant de les Corts Generals com dels parlaments autonòmics.

Amb aquesta proposta es vol evitar pactes extrajudicials, ja siguin econòmics o de qualsevol altra naturalesa, que avortin la instrucció de les causes obertes i la resolució per la via judicial.

En aquesta línia el president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha reprovat l’acord econòmic inicial de la presidenta del Partit Popular Català, Alicia Sánchez-Camacho, amb Método 3, per retirar-se com a acusació particular contra l’agència de detectius, malgrat haver reconegut que dos dels seus exempleats van gravar i difondre la conversa que van tenir ambdues al restaurant La Camarga de Barcelona al juliol de 2010.

Anglada assegura que “la petició de la líder del PPC de tornar a personar-se contra Método 3 és oportunista i només respon a la voluntat de netejar el seu nom en veure’s acorralada després que el Parlament hagi forçat la seva compareixença per les escoltes”.

És indecent que inicialment hagués decidit retirar la demanda civil i renunciar a la via penal contra Método 3 a canvi d’una compensació econòmica. Plataforma per Catalunya alletja aquesta decisió, que implica obstaculitzar l’acció de la Justícia, fet especialment greu tenint en compte que ve d’una gestora pública.

Anglada assegura que “és obligació de la classe política, com a servidors públics, llançar llum sobre qualsevol irregularitat de la que es tingui indicis. L’actual clima de corrupció i escàndols d’espionatge que s’ha instal·lat en la vida política catalana fa especialment urgent adoptar totes les mesures i decisions que ajudin a dotar-la de transparència i la dignifiquin. El president de Plataforma per Catalunya afegeix que “accions com aquestes danyen la reputació de la classe política catalana en el moment de més desconfiança ciutadana envers els seus representants”.

El líder identitari recorda que Sánchez-Camacho és membre d’una alta institució de l’Estat, com és el Senat, i addicionalment diputada en el Parlament de Catalunya, fet que suscita un interès públic. Per aquest motiu manifesta el seu suport a la necessitat de tirar endavant el procés judicial i la seva oposició a l’arxiu de la causa.

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube