Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Anglada:

Anglada: "l'aforament ha esdevingut un anacrònic privilegi que els polítics utilitzen en benefici propi"

16/09/2013

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya reclama derogar la condició d’aforats dels diputats per sotmetre’ls als procediments jurídics ordinaris

Vic | Redacció.- Plataforma per Catalunya vol suprimir la condició d’aforats dels diputats, senadors i altres càrrecs de l’Estat que els atorga privilegis processals.

En aquest sentit és precís iniciar una reforma que contempli la derogació del punt 3 de l’article 71 de la Constitució, que estableix que només puguin ser jutjats pels tribunals superiors.

El president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, sosté que la prerrogativa dels aforaments “ha perdut la seva raó de ser i ha esdevingut un anacrònic privilegi que els polítics utilitzen en benefici propi quan en realitat va néixer com una garantia finalista per als ciutadans”. En aquest sentit ha recordat que l’aforament tenia la finalitat raonable en la seva època de preservar els parlamentaris de possibles maniobres judicials més ideològiques que penals, defensar la llibertat d'expressió i impedir que el poder judicial pogués impedir el bon funcionament de les cambres.

El líder identitari diu que aquest privilegi processal “conculca el principi fonamental del sistema democràtic d'igualtat davant la Justícia, i confereix els aforats un tracte de favor en permetre’ls ser jutjats fora dels òrgans judicials que operen per a la resta de la ciutadania”.

Sota el pretext de garantir l’exercici de la labor parlamentària s’obre una via que permet als polítics involucrats en delictes de corrupció burlar els jutges ordinaris i els procediments habituals de la Justícia als que se sotmeten la resta de ciutadans, per ser jutjats per les altes instàncies judicials designades per la pròpia classe política.

Per aquests motius Plataforma per Catalunya demanarà el compromís dels diputats i senadors de les Corts Espanyoles i els diputats autonòmics a signar un document, en el moment de la presa de possessió del càrrec, en el que manifestin la seva renúncia de manera lliure i voluntària a la seva condició d’aforats per tal d’afrontar als procediments legals ordinaris contemplats per la Justícia en cas d’haver d’afrontar processos judicials.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube