Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Nosaltres produïm, nosaltres consumim

Nosaltres produïm, nosaltres consumim

13/10/2013

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya dissenya un pla per informar els ciutadans dels beneficis que reporta el consum de productes de proximitat i introduir-los en menjadors escolars i locals de restauració i hostaleria

Vic | Redacció.- Plataforma per Catalunya ha iniciat una campanya per conscienciar els consumidors sobre la importància d’adquirir productes de quilòmetre zero als comerços tradicionals. 

El fullet que s’està repartint arreu de Catalunya apel·la a la fiabilitat dels productes de proximitat per promoure el seu consum, ja que passen controls de qualitat i inspeccions sanitàries, a més de reactivar econòmicament els municipis i garantir el futur dels negocis de barri.

La campanya fa pedagogia d’aquesta forma de consum presentant-la com una inversió retornable per als barris, que permet protegir llocs de treball amb sous dignes i drets enfront l’explotació laboral, i també com una acció que contribueix a l’estalvi energètic en reduir els costos de transport i per tant les emissions de CO2.

Plataforma per Catalunya complementarà la difusió de la campanya impulsant mocions en els consistoris en què compta amb representació per tal d’instar les empreses que gestionen els menjadors escolars a introduir el criteri de compra d’aliments de proximitat, a més de promoure’ls en l’oferta dels locals d’hostaleria i restauració dels diversos municipis, informant-ne els clients de la procedència dels mateixos d’una manera visible. 

El president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha assenyalat la necessitat de fer costat els ramaders i agricultors locals, que s’han vist perjudicats per les polítiques aranzelàries de la UE en suprimir progressivament la protecció de la què gosaven productes locals com l’avellana, l’ametlla i l’oli. Els productes locals s’han vist condemnats a competir amb la competència deslleial dels productors que obtenen els seus productes pagant sous ínfims I mantenint els treballadors en condicions laborals deplorables, o fins i tot servint-se del treball infantil”.

Anglada afirma que Davant de l’efecte globalitzador del domini de les grans distribuïdores comercials l’existència de productes agrícoles i ramaders locals propis representa un valor afegit de singularitat i també ajuda a definir una identitat pròpia”.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube