Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Vic, 12/11/21013; Manifest en defensa de les institucions democràtiques catalanes

Vic, 12/11/21013; Manifest en defensa de les institucions democràtiques catalanes

12/11/2013

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Vic, 12/11/21013; Manifest en defensa de les institucions democràtiques catalanes

L’estament polític corrupte es retrata fins a la indignitat en el cas Raval i l’administració fomenta un corporativisme mafiós.

Vic | Redacció.- Cap partit amb una mica de seny no pot pronunciar-se a la bestreta sobre una matèria que correspon als magistrats. Això significa que, fins a la sentència o resolució judicial adient, preval la presumpció d’innocència i l’honor de les persones afectades; tot el que hi vagi més enllà caldrà mesurar-ho amb comptagotes. En el cas del Raval les imatges gravades fan plorar de ràbia i vergonya, però malgrat aquesta evidència no entrarem a criminalitzar l’actuació concreta del agents pels motius esmentats.

Dit això, convé també afegir que els partits, en democràcia, tenim el dret i també el deure de valorar la gestió de les administracions públiques. No fer-ho, en circumstàncies greus com la referenciada, equivaldria a un acte de covardia i traïció al poble que representem. Plataforma per Catalunya promou una policia i uns funcionaris de presons que respectin les normes i els drets humans. Però volem que els agents de la llei treballin així no amb recança i sota una mena de forçada obligació, sinó reivindicant-ho en tant que legítima font d’orgull identitari dins la cultura professional i administrativa democràtica reivindicada pels ciutadans des de la transició. Tanmateix, els nostres polítics “catalanistes” fa dècades que fomenten tot el contrari. I aquest és un escàndol que ja no podem continuar encobrint amb el nostre silenci. El fals “catalanisme” imperant no vol una administració democràtica, sinó una administració oligàrquica al servei d’interessos privats i incapaç, per tant, de fomentar de debò el compliment de la legalitat.

És per aquest greu motiu que Plataforma per Catalunya ha decidit emetre el present Manifest contra la nefasta gestió del Departament d’Interior i del Govern de la Generalitat.

Manifestem que els polítics corruptes han provocat un descrèdit creixent de la institució policial, els Mossos d’Esquadra, i de les Institucions Penitenciàries autonòmiques (cal recordar-hi aquí el recent judici pels vergonyosos esdeveniments de Quatre Camins o l’indult a Madrid de tres Mossos condemnats per tortures).

La policia i la institució penitenciària catalanes havien de superar l’estereotip d’uns aparells repressius vinculats a èpoques anteriors, però enguany aquest objectiu sembla molt més llunyà que el dia en què varen ser transferides les competències corresponents. Ho han fet molt malament, els nostres polítics, però de propina reclamen la independència com a recompensa per la seva ineptitud i total deshonestedat. Presons i policia sota el règim autonòmic són sols una anticipació aclaparadora del que succeirà en un “Estat propi” totalment controlat per les 200 famílies oligàrquiques catalanes. Policia i presons representen, al capdavall, la més poderosa peça de convicció i evidència preventiva contra el projecte sobiranista i la independència de Catalunya, si més no en les circumstàncies actuals. Esquerra Republicana es fa també responsable de tot plegat si no trenca immediatament el seu pacte de govern amb CiU. Esquerra ja no serà d’esquerres, sinó còmplice de la màfia local institucionalitzada. Potser és el que vol. Potser és aquesta la seva secreta aspiració.

Manifestem que Cal insistir en què la culpa de tot plegat no és dels policies (o dels funcionaris de presons) individualment considerats, la immensa majoria dels quals carreguen amb llurs deures en unes condicions moltes vegades penoses provocades pels mateixos polítics (per exemple la política d’immigració haguda fins ara, que afecta greument barris com ara el Raval de Barcelona). Els responsables del desastre són, ho subratllem un cop més, sols els polítics oligàrquics, els quals, a fi de disposar d’un instrument dòcil que encobreixi llurs abundants casos de corrupció, han introduït en els Mossos d’Esquadra, com també ho han fet al Departament de Justícia i als Serveis Penitenciaris de la Generalitat, el virus maligne i letal del corporativisme sindical i de la cultura professional corporativista. Aquesta no és, com podria semblar de bell antuvi, un efecte tardà del franquisme, sinó el resultat d’una política conscient, planificada, calculada amb reprovable perversitat, que freqüentment instrumentalitza elements residuals del règim anterior, però únicament com a titelles i caps de turc. De manera que els casos aïllats, puntuals, inevitables (i fins a cert punt normals a tot el món), de funcionaris que incompleixen la llei, s’han convertit en una metàstasi cancerígena que amenaça els fonaments de les institucions d’ordre públic. La impunitat d’atrocitats concretes ha estat interpretada pels malfactors com una convalidació tàcita per part del poder polític i aquestes actuacions irregulars han anat creixent fins a col·locar la majoria del personal, que és indubtablement complidor, en una posició d’indefensió i de por que l’obliga a recular davant la pressió cultural pseudo professional d’una falsa “companyonia” corporativista. És a partir d’aquesta decisió política mafiosa, adoptada a l’ombra del pujolisme més nauseabund, que es va desenrotllant el drama de la policia i els serveis penitenciaris catalans fins arribar a les proporcions grotesques que tothom ja coneix ara per la premsa i els tribunals.

Plataforma per Catalunya disposa d’informació de primera mà que explica el funcionament del corporativisme dins les institucions autonòmiques i també el trist destí de funcionaris honestos que han gosat de resistir les pressions dels sindicalistes, alts càrrecs i polítics corruptes responsables de fomentar aquesta autèntica lacra. En el seu moment farem públic un material que acredita les nostres afirmacions, tot i que en molts casos les evidències són prou conegudes (una altra cosa és que les terminals mediàtiques locals hagin fet tot el possible per a minimitzar-les i ignorar-les). El poble català podrà algun dia conèixer fets que ara són ocultats i silenciats per la premsa subvencionada, el PP i Ciutadans, però també per la CUP i per suposats periodistes independents free lance. La gent del comú quedarà literalment esgarrifada quan sàpiga el que ha arribat a passar dins els despatxos oficials dels mafiosos amb corbata (“catalanistes”) durant la inacabable etapa de governs criminals que comença amb el triomf electoral de Jordi Pujol Soley i que actualment, en casos com ara el del Raval, arriba a les seves darreres i desastroses conseqüències.

PxC

Vic, 12 de novembre de 2013

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube