Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Vic, 04/01/2014; Josep Anglada “És ridícul que CDC pretengui processar-me per defensar la natalitat catalana”

Vic, 04/01/2014; Josep Anglada “És ridícul que CDC pretengui processar-me per defensar la natalitat catalana”

04/01/2014

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Anglada: “És un mal senyal que la meitat dels nens nascuts el primer dia de l'any a Catalunya siguin immigrants, i insisteixo que els nens africans no són els portadors de la identitat catalana per més que ho digui Àngel Colom”.

Vic | Redacció.- Arran de les informacions aparegudes en diversos mitjans de premsa, el president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha declarat que “CDC està donant una nova mostra d'immaduresa política en anunciar que em denunciarà davant la fiscalia pel simple fet de defensar la natalitat catalana enfront de la dels immigrants”, afegint “dona la impressió que el nerviosisme i la precipitació són les notes que defineixen l'acció política de CDC en els últims mesos”.

Però el líder de PxC, ha insistit que “em reafirmo en el que vaig dir en els dos twiters que han donat lloc a aquesta polèmica: és un mal senyal que la meitat dels nens nascuts el primer dia de l'any a Catalunya siguin immigrants, i insisteixo que els nens africans no són els portadors de la identitat catalana, per molt que vulguin fer-nos-ho creure els actuals dirigents de CDC obstinats a acabar amb la Catalunya mil·lenària”.

Anglada ha volgut afegir “que sigui precisament Colom el que hagi dit que em vol portar a la fiscalia entra ja dins de lo còmic. Precisament Colom va afirmar que Catalunya necessita un milió de nens immigrants, jo afirmo el contrari, que Catalunya necessita un milió de nens catalans. De què pretén denunciar-me Colom? De no estar acomplexat davant els immigrants com ell?” advertint “vull avisar al senyor Colom que encara és a temps d'evitar-se una nova ridiculesa, oblidant-se de presentar-me la denúncia anunciada. Colom ja fa el ridícul amb les seves declaracions, no fa falta que ho faci també en els tribunals. Però si ell vol, allí l’espero“.

PxC

Vic, 4 de gener de 2014

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.E-NOTICIES.CAT, 03/01/2014; CDC vol portar Anglada a Fiscalia

El líder de PxC troba "una putada" que dos dels primers quatre nadons catalans del 2014 siguin fills d'immigrants

Redacció.- El responsable de Nous Catalans de CDC, Àngel Colom, ha anunciat que la seva organització denunciarà davant de Fiscalia un parell de piulades que ha fet el president de la Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, de caire presumptament xenòfobes. Tot i això, el propi Colom ha admès que "amb les lleis actuals" veu difícil que condemnin Anglada.

En la primera piulada, feta l'1 de gener, el líder de la PxC exclama "quina putada! Dos dels quatre primers nadons de l'any a Catalunya són immigrants. Primer els de casa". Anglada adjunta al comentari una fotografia d'un d'aquests nadons amb el seu pare.

En la segona piulada, feta avui, utilitza una fotografia d'un nen amb una estelada i comenta que "estem arreglats. Si aquests han de ser el nous catalans, jo marxo de Catalunya. Primer els de casa!".

Àngel Colom ha reaccionat a aquests comentaris i ha avançat en el seu compte de Twitter que "des de @nouscatalans ho denunciarem al Fiscal per delictes d'odi. Ai las! amb les lleis actuals serà difícil que el condemnin…".

WWW.E-NOTICIES.CAT, 04/01/2014; Anglada troba

"Els nens africans no són els portadors de la identitat catalana per més que ho digui Àngel Colom”

Redacció.- El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha titllat de "ridícul" que Convergència (CDC) es plantegi portar-lo davant la Fiscalia per unes declaracions sobre els primers nounats del 2014.

"És ridícul que CDC pretengui processar-me per defensar la natalitat catalana", ha indicat el dirigent de la formació ultra.

Segons el regidor de Vic, "és un mal senyal que la meitat dels nens nascuts el primer dia de l'any a Catalunya siguin immigrants, i insisteixo que els nens africans no són els portadors de la identitat catalana per més que ho digui Àngel Colom".

Anglada ha remarcat que "dona la impressió que el nerviosisme i la precipitació són les notes que defineixen l'acció política de CDC en els últims mesos", alhora que ha considerat com una "mostra d'immaduresa política" l'anunci fet des de les files convergents.

"Que sigui precisament Colom el que hagi dit que em vol portar a la fiscalia entra ja dins del que és còmic. Precisament Colom va afirmar que Catalunya necessita un milió de nens immigrants, jo afirmo el contrari, que Catalunya necessita un milió de nens catalans. De què pretén denunciar-me Colom? De no estar acomplexat davant els immigrants com ell?", s'ha preguntat.

El dirigent de la formació ultra ha conclòs que "Colom ja fa el ridícul amb les seves declaracions, no fa falta que ho faci també en els tribunals. Però si ell vol, allí l’espero", ha reptat.

WWW.VILAWEB.CAT, 05/01/2014; Un multitudinari #sócunnoucatalà respon als comentaris racistes de Josep Anglada

La xarxa respon en massa a una piulada del dirigent de Plataforma per Catalunya

Redacció.- El dirigent de la racista Plataforma per Catalunya i regidor de Vic, Josep Anglada, va penjar dijous a Twitter una fotografia d'un nen etíop amb una estelada. El comentari que hi feia era aquest: 'Estem arreglats. Si aquests han de ser els nous catalans, jo marxo de Catalunya. Primer els de casa!' La família i els amics de l'infant de la foto va activar ràpidament una campanya, difosa a través de xarxes socials, que ha fet circular multitudinàriament respostes contra Anglada a través de l'etiqueta #sócunnoucatalà.

Mireia Riera, la mare del nen fotografiat, explicava per Facebook la impressió de veure el seu fill al piulet d'Anglada, i afegia que volia denunciar els fets a la justícia 'per mostrar, un vegada més, que hi ha prou raons per a il·legalitzar aquest partit'.

La carta oberta de Mireia Riera diu:

«Ahir em despertava amb la piulada del Sr. Anglada. Em vaig quedar glaçada, no sols pel contingut racista, no sols per haver posat al centre del seu odi un infant, un menor d'edat, sinó també perquè aquest nen és el meu fill. Les coses mai no són com semblen, PxC és un partit racista i xenòfob, encara que s'escarrassin a dir el contrari, i el meu fill és un català nascut a Etiòpia i adoptat quan tenia tan sols quatre mesos.

És fill i nét de catalans, el català és la seva llengua i cada Nadal fem cagar el tió. Però més enllà d'això, és tan català com en Bojan, ex-jugador del Barça, la Manpreet, filla del botiguer de sota casa i nascuda a Esparreguera fa cinc anys, en Mohamed, que va venir sota l'eix d'un camió en fa set i ara treballa en un institut, el Volodia, que va venir amb una beca i s'ha casat amb la Mònica, en Sergio, que va fugir del corralito argentí i viu en una preciosa casa de pagès a l'Empordà, o la Marisa, la néta de la Consuelo que no parla gaire bé el català, però que explica uns acudits boníssims.

Totes aquestes persones són catalanes, i no perquè jo ho digui, sinó perquè ser català es defineix per coses que van molt més enllà del color de la pell, fins i tot de la religió que practiques. El Sr. Anglada no té potestat per a dir qui és i qui no és català, tampoc per a agredir amb les seves piulades plenes de prejudicis cap persona, i menys un infant.

El meu fill creixerà i viurà lliurement en aquest país, el seu. Potser tindrà fills, i no seran de color blanc immaculat. Caldrà que el Sr. Anglada s'hi vagi acostumant, que s'acostumi que hi ha i hi continuarà havent famílies de tots colors, les unes amb fills i filles que tindran noms catalans i la pell bruna, o els ulls ametllats, i les altres amb fills que es diran Salim Casadevall o Marta M'bou.

I si no s'hi acostuma, que faci el que promet i se'n vagi d'aquí.

Volem recordar al Sr. Anglada les seves pròpies paraules, i per això us demanem que participeu en el recull de fotos de cares diverses dient: 'Sóc un nou català. Sr. Anglada quan vulgui ja se'n pot anar.»

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube