Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Contra l'intrusisme laboral

Contra l'intrusisme laboral

11/06/2014

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA

Plataforma per Catalunya manifesta el seu suport al sector del taxi enfront de la competència deslleial de l'aplicació Uber

Barcelona | Redacció.- Plataforma per Catalunya fa pública la seva solidaritat amb els taxistes en vaga que avui, 11 de juny, clamen contra la competència deslleial que implica l'aparició de plataformes i aplicacions de telèfon mòbil que ofereixen serveis per compartir transport.

Plataforma per Catalunya exigeix que l'administració nacional, autonòmica i local, assumeixin la responsabilitat de defensar a les més de 100.000 famílies que tenen en el sector del taxi el seu manteniment enfront d'aquest agravi.

Els professionals del taxi generen ocupació i riquesa complint amb les seves obligacions amb el fisc, a més d’oferir un servei regulat, per la qual cosa és urgent prendre mesures per protegir un sector profundament castigat per la crisi i l'intrusisme laboral i conscienciar la ciutadania de que l'ús d'aquestes aplicacions no perjudica solament als taxistes, sinó que també implica un perjudici pel bé comú i exposa als seus usuaris a una sèrie de riscos.

Per oferir un transport públic de qualitat i amb garanties és necessari tenir una autorització, un carnet habilitant i una assegurança de responsabilitat civil. Sense ells, qualsevol activitat en el sector és il·legal.

D'altra banda els oferents de Uber no tributen a Hisenda, amb el que generen una borsa de frau considerable en evadir el pagament d'impostos. Tampoc respecten la normativa de treball ni de Seguretat Social, per la qual cosa creen una economia submergida.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube