Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

PxC exigeix que es controli i s'aïlli si cal a les persones susceptibles d'entrar a Espanya amb el virus de l'Ebola.

PxC exigeix que es controli i s'aïlli si cal a les persones susceptibles d'entrar a Espanya amb el virus de l'Ebola.

05/08/2014

Barcelona | Redacció. - El secretari general de Plataforma per Catalunya Robert Hernando ha manifestat avui la seva preocupació sobre la possibilitat que el creixent i alarmant brot de Ebola pogués arribar a terres espanyoles. 

En aquest sentit ha demanat al Ministeri de Sanitat que "actuï ràpidament i intensifiqui el protocol per a aquests casos en aeroports i passos fronterers per on entren habitualment persones provinents dels països afectats com, per exemple, Sierra Leone, Libèria, Costa d'Ivori, Guinea o Nigèria, si cal controlant o aïllant els possibles portadors mentre duri el període d'incubació de la malaltia".

D'altra banda a instat el ministeri de l'interior que "d'una vegada per totes freni l'entrada d'immigrants il·legals, sigui per mar, terra o aire, la incursió d'aquests immigrants ja no només suposa un perjudici per a la nostra economia i la nostra seguretat, a més, ara s'ha agreujat considerablement el problema de la nostra salut pública, és per tant, més necessari que mai no deixar ni un sol forat d'entrada a Espanya sense un control total i absolut ".

També ha asseverat que "no es pot ser políticament correcte amb un perill d'aquest calibre, cal fer el que sigui necessari, aïllament preventiu si cal, no oblidem que és una malaltia per a la qual encara no hi ha vacuna, ni un tractament específic . Òbviament ens produeixen llàstima i dolor les persones que estan patint l'Ebola a la seva terra i esperem que l'OMS sigui capaç de solucionar el brot com més aviat millor, però ara ens toca cuidar per la salut de la nostra societat, dels nostres fills i no podem jugar amb el bonisme habitual en temes d'immigració, o el que és el mateix, amb foc".

I va finalitzar recordant que "un estudi recent que va avaluar la salut de 3.123 immigrants del barri del Raval de Barcelona va revelar que els casos de tuberculosi no disminueixen amb el pas dels anys de residència, sinó que creixen per les condicions socioeconòmiques dels afectats. L'estudi, publicat al Journal of Travel Medicine, va donar a conèixer la incidència i els factors de risc de malalties sobre la població immigrant d'aquest popular barri barceloní castigat pel fenomen de la immigració descontrolada. Per tant immigració massiva i perill per a la salut pública són fenòmens que van desgraciadament de la mà".

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube