Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

PxC exigeix a la direcció d'ERC que demani perdó pels casos de presumpta pederàstia infantil al seu partit.

PxC exigeix a la direcció d'ERC que demani perdó pels casos de presumpta pederàstia infantil al seu partit.

11/08/2014

Redacció | Barcelona.- Era el 7 d'octubre del 2010 quan Joan Andreu Rodríguez Serra, llavors primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Cubelles per ERC (Esquerra Republicana de Catalunya) era detingut pels Mossos d'Esquadra després que un jove de 14 anys ho denunciés per haver patit abusos sexuals. Després de la seva denúncia, i en fer-se públic el cas, altres quatre nens, tots ells menors i amb edats entre els 13 i 14 anys, van denunciar a Joan Andreu Rodríguez, a qui coneixien perquè eren amics del seu fill, de la mateixa edat, per abusos sexuals. 

Jordi, era un dels menors que va denunciar l'ex primer tinent d'alcalde d'ERC a la localitat de Cubelles, a Barcelona, per abusos sexuals. Vuit dies després de la seva declaració davant del jutge, el jove es treia la vida. La seva mare assegura, convençuda, que no va ser idea seva i que va rebre pressions per part de l'imputat per fer-ho. Quatre menors més van denunciar haver estat víctimes d'abusos per part de Joan Andreu Rodríguez Serra. El fiscal va demanar 13 anys i mig de presó per un delicte d'abús de menors però, 24 hores després de la seva detenció, va ser posat en llibertat. La mare de Jordi encara reclama que es faci justícia contra el presumpte pederasta del seu fill.

El passat 7 d'Agost un jutge va decretar l'ingrés a presó del secretari d'organització d'ERC a Castellbisbal, Pere Nolasc Ramis, qui va ser detingut com a presumpte autor dels delictes de prostitució i corrupció de menors i tinença de pornografia infantil. Pere Nolasc Ramis, de 47 anys va ser cap de llista per ERC a Castellbisbal a les passades eleccions municipals. El detingut hauria assetjat i fet xantatge almenys a 25 noies d'entre 11 i 16 anys després d'haver creat un perfil fals en una xarxa social d'internet, haver-se guanyat la seva confiança i haver-los convençut que es despullessin davant la càmera web de l'ordinador. El dirigent local d'ERC ha passat a disposició judicial i el jutge ha decretat el seu ingrés a la presó.

Per aquests motius el secretari general de PxC Robert Hernando ha manifestat que "és hora de que ERC prengui exemple del Papa Francesc i demani perdó pels presumptes casos de pederàstia al seu partit, dos detinguts per assetjament a menors en menys de 4 anys és un bagatge massa lamentable com per a romandre callats, de totes les corrupcions del món, la de menors és sens dubte la més lamentable i vergonyosa ".

D'altra banda Hernando ha declarat que "resultaria massa vergonyós que la presumpta corrupció de menors de diversos dirigents d'ERC la volguessin amagar igual que la resta de les corrupcions a Catalunya, sota l'estelada o carregant la culpa a la resta d'Espanya, els polítics han de donar exemple i ERC no pot romandre callada davant d'aquests casos tan fastigosament atroços perquè es convertirien en còmplices".

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube