Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Plataforma per Catalunya denuncia el maltractament mediàtic als mitjans de comunicació

Plataforma per Catalunya denuncia el maltractament mediàtic als mitjans de comunicació

27/10/2014

COMUNICAT DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA
Un informe del CAC revela que els mitjans catalans primen criteris ideològics sobre professionals en els continguts polítics

Partits autonòmics d’altres regions d’Espanya i formacions sense representació institucional a Catalunya tenen més cobertura mediàtica que Plataforma per Catalunya

Informe sobre l'observança del pluralisme polític a la televisió i a la ràdio durant el mes de juny de 2014. Pàgina 44.

Barcelona | Redacció.- L'informe sobre l'observança del pluralisme polític en la televisió i la ràdio catalanes del trimestre abril-juny 2014 del Consell de l’Audiovisual de Catalunya posa de manifest el maltractament mediàtic que sofreix Plataforma per Catalunya.

L’estudi, aprovat amb data 9 d’octubre, s’ha donat a conéixer precissament pocs dies després que Plataforma per Catalunya fes pública una carta oberta al CAC en la què li traslladava el descontentament per la manca de pluralisme polític i l’honestedat informativa de TV3 i en la què també demanava actuar davant l’intrusisme polític, que fagocita els continguts informatius.

L’informe en qüestió reflecteix que el repartiment de temps de paraula de les agrupacions d'actors polítics a TV3 està mancat d'equanimitat. Aquesta distribució no equitativa de la visibilitat mediàtica ofereix una visió esbiaixada de l'espectre polític, de les diferents sensibilitats i per tant de la realitat social.

La representativitat mediàtica que es concedeix als actors polítics no es correspon amb la seva representativitat institucional. En aquest sentit formacions l'activitat de les quals està circumscrita a altres comunitats diferents a la catalana, com Amaiur (28 segons) o Foro Asturias (27 segons), tenen major i igual cobertura mediàtica que Plataforma per Catalunya respectivament.

També gaudeixen d'una major quota de pantalla en els mitjans formacions catalanes sense representació en institucions de govern com Nova Esquerra Catalana (01:56 minuts) o Aliança Central Demòcrata (32 segons).

Resulta igualment inconcebible el tractament dispensat per TVE Catalunya, 9TV, Catalunya Ràdio i RAC 1 a Plataforma per Catalunya, que no consta que hagi aparegut ni un sol segon a cap dels citats mitjans.

Aquests desequilibris actuen en perjudici de Plataforma per Catalunya, que va aconseguir 67 regidors en els últims comicis locals situant-se com la sisena força municipal en territori català.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube