Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Plataforma per Catalunya li guanya 22 judicis a la Generalitat de Catalunya.

Plataforma per Catalunya li guanya 22 judicis a la Generalitat de Catalunya.

04/05/2015

Barcelona | Redacció.- Victòria judicial sense pal·liatius de Plataforma per Catalunya a la Generalitat de Catalunya al guanyar-li 22 dels 24 judicis per una sanció injusta i partidària dictada pel Departament d'Interior de la Generalitat contra afiliats i simpatitzants de la formació social- identitària.

El 9 novembre 2011 coincidint amb un partit d'anada de la Copa del Rei de futbol que enfrontava l'Hospitalet i el FC Barcelona unes 25 persones militants i simpatitzants de PxC van dur a terme un acte reivindicatiu amb burques i pancartes en què podia llegir-se Catalunya Fundation, primer a els de casa i Europa 2025. La protesta a penes va durar uns minuts ja que els Mossos van desallotjar immediatament als participants de la protesta.

Els serveis jurídics del partit van presentar recurs contra aquestes multes ja que entenien que no s'havia comès cap infracció en la protesta. El primer despropòsit del procediment va ser quan el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Barcelona va considerar que aquestes multes no podien tractar-se en un mateix procediment judicial i va desacumular els recursos en 24 procediments diferents, un per sanció, elevant innecessàriament la despesa de defensa dels afectats i incrementant els recursos de l'administració de justícia.

Entre 2012 data dels recursos i inici de 2015 s'han celebrat 24 judicis dels quals 22 els ha guanyat PxC deixant sense efecte aquestes multes, en tres d'aquests procediments es va condemnar a costes a la Generalitat de Catalunya. Però el més greu és la demostració de disparitat i contradiccions del sistema jurídic actual ja que no és de rebut que es perdin 2 judicis d'una mateixa causa de la qual s'han guanyat amb anterioritat 22 contenciosos pels mateixos fets. La majoria dels jutjats van assumir els arguments jurídics de PxC representada pel lletrat García Casado que assenyalava clarament que l'ús del burca no estava prohibit en un camp de futbol i que les pancartes no contenien cap tipus d'afirmació de caràcter injuriós, amenaçant o susceptible de crear assetjament a cap persona o grup com afirma el Jutjat Contenciós número 1 de Barcelona.

Sobre aquest fet el secretari general de PxC Robert Hernando ha manifestat que "ha estat un procés molt llarg i dur, la Generalitat va actuar contra nosaltres deliberadament per danyar la nostra imatge, gràcies a l'eficiència i la professionalitat dels nostres serveis jurídics hem pogut demostrar que la nostra acció estava sempre dins dels paràmetres elementals de la llibertat d'expressió" i ha assenyalat que "el que és realment preocupant és la contradicció de la justícia que s'ha posat de manifest amb aquests casos, és impropi d'un estat de dret que es puguin perdre 2 judicis d'una mateixa causa de la qual s'han guanyat 22, el ciutadà està venut depenent del jutge que tinguis davant i això és molt preocupant".

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube