Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

L’FPÖ obté els millors resultats de la seva història a Àustria

L’FPÖ obté els millors resultats de la seva història a Àustria

05/12/2016

Victòria aclaparadora de Norbert Hofer (FPÖ) entre les classes populars i treballadores i per molt poc no assoleix la presidència d'Àustria que seguirà en mans de les elits globalitzadores

PxC-’Respecte’ | Redacció.- No va poder ser. Les eleccions presidencials d'ahir a Àustria han suposat un revés per a les aspiracions del partit social-identitari FPÖ però obren, alhora, una gran esperança de canvi en aquell país. Malgrat no vèncer per un estret marge, l’FPÖ ha recollit els millors resultats de la seva història i enfronta amb moltes possibilitats de triomf les eleccions generals de 2018 en les quals se situa al capdavant en les enquestes. Cal destacar que, com ja va passar a França en nombroses ocasions, tots els partits de la vella política, ajudats pels grans mitjans de comunicació, s'han emprat a fons contra Hofer. Les eleccions de diumenge han estat un combat desigual de l’FPÖ contra tots els altres. Tanmateix, l’FPÖ ha obtingut almenys un 48% dels vots a falta de comptabilitzar el vot per correu que, pel que sembla, no canviarà substancialment l'estret marge a favor del candidat ecosocialista Alexander Van der Bellen (53%).

Dues qüestions importants han de ser destacades: primer, que la victòria de Norbert Hofer s'ha materialitzat en la majoria del territori austríac, si bé Van der Bellen s'ha alçat amb el triomf en les ciutats, demostrant així l'important que és per al règim del sistema l’acció dels grans mitjans de comunicació i la vida cosmopolita de les grans urbs.

En segon lloc, segons informa el diari austríac Die Presse (http://diepresse.com/home/politik/bpwahl/5128276/Wahlgrafiken_Wer-waehlte-wen-warum?_vl_backlink=/home/index.do), la victòria de Hoferentre les classes populars i treballadores ha estat aclaparadora. Això resulta lògic perquè són precisament aquestes classes les grans perdedores de la globalització. D'aquí s’infereix que fa temps que l'esquerra ja no representa els desfavorits sinó els designis polítics de les elits del poder.

Des Plataforma per Catalunya (PxC) - 'Respecte', volem felicitar el partit germà FPÖ i al seu candidat Norbert Hofer per l'esforç realitzat i pels resultats obtinguts. Esperem que en les generals de 2018 la força amb la qual l’FPÖ ha irromput en la vida austríaca s'incrementi i arribi a convèncer als austríacs que la globalització és el mal del nostre temps i que la gent lliure i de bé no ha de esperar res positiu dels seus candidats i esbirros.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube