Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Tots contra la líder del Front Nacional en la segona volta

Tots contra la líder del Front Nacional en la segona volta

25/04/2017

PxC | Redacció.- Marine Le Pen amb un 21,4% dels vots (7.658.990 paperetes amb el seu nom) ha aconseguit passar a la segona volta de les Eleccions Presidencials a França, on es veurà les cares amb el liberal i candidat del sistema Emmanuel Macron, que ha obtingut un 23,9% dels sufragis.

Els partits tradicionals, socialista i gaullista, han desaparegut de l'escenari polític davant el cansament dels votants francesos. En tots dos casos s'han apressat a demanar el vot per al candidat Macron, posant de manifest que és més el que els uneix, un mateix model econòmic i d'Europa, que el que els separa.

Macron antic ministre del socialista Hollande i responsable de la política econòmica i de la seva fallida reforma laboral, recolzada per l'Europa de Brussel·les i fortament contestada des del carrer pels francesos, afronta aquesta segona volta com un candidat renovador, quan en realitat és el continuador de les velles propostes que estan portant a la seva nació a una crisi política sense precedents.

Marine Le Pen, i el seu Front Nacional, s'albira com l'única alternativa real per a un canvi polític. La gran incògnita serà saber quin pes tindrà en els votants d'altres partits les seves propostes de fre i control de la immigració, les seves reformes socials per establir el dret de prioritat nacional i el seu projecte d'una Europa de les Nacions allunyada de l'actual model d'Unió Europea. Tot passa per la capacitat per ser transversal entre l'electorat que no l'ha votat, però que està clarament a favor de les seves propostes, un electorat al que els seus “líders” obliguen a votar amb una pinça al nas per frenar l'indiscutible auge del moviment de Marine.

La segona volta tindrà per tant dos candidats antagònics, Macron al servei de la Unió Europea o Marine al servei dels francesos.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube