Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Comunicat de PxC - Respecte al referèndum de l'1 d'Octubre

Comunicat de PxC - Respecte al referèndum de l'1 d'Octubre

02/10/2017

Avui és un dia trist pel nostre país, per a la nostra convivència. Les imatges que s'han pogut observar han estat enormement negatives per a la nostra societat, i la fractura social està ja enquistada, sent encoratjada per un Govern de la Generalitat que s'ha instal·lat a la il·legalitat i en l'absència de legitimitat democràtica, juntament amb un Govern central que ha actuat tard i malament, sent fort amb els febles -votants- i feble amb els forts -la casta política del "Procés".

Davant d'aquesta realitat, Plataforma per Catalunya (PxC) - #Respeto exigeix la dimissió tant de Carles Puigdemont com de Mariano Rajoy, responsables del que ha passat abans, durant i després del pseudo-referèndum de l'1 d'Octubre: Puigdemont per acció il·legítima i il·legal i Rajoy per inacció davant les situacions que s'han anat desencadenant des de l'any 2012 a Catalunya.

Carles Puigdemont del PdeCAT i els seus socis d'ERC i la CUP han utilitzat l'estratègia del "com pitjor, millor per a nosaltres", però la realitat és que només ha anat a pitjor per a tota la nostra societat. El referèndum, que a més d'il·legal és il·legítim i convocat per la sorollosa i poderosa minoria independentista, ha estat només un parany per ampliar les bases de l'independentisme davant d'una resposta del govern central que només ha arribat a través de causes judicials i policials. D'aquesta manera, a tot Espanya ia Catalunya només hem escoltat el relat i els arguments del "SÍ a la independència", però cap dels partits majoritaris i contraris a la secessió han parlat dels avantatges econòmics, polítiques i socials de seguir formant part d'Espanya.

El referèndum convocat de forma irregular ha estat clarament una mobilització sense garanties, en no existir la Sindicatura Electoral o Junta Electoral que vetllés per la qualitat democràtica de l'esdeveniment; amb una participació oficial el 41% del cens electoral, s'ha pogut veure ciutadans votant dos vegades en el mateix col·legi electoral, o fins i tot fins en quatre ocasions en diferents col·legis. Per més que asseguri el Govern que el "SÍ" ha vençut amb un 90% dels vots, i s'escudi en que són menys a causa de la confiscació d'urnes i al tancament de col·legis electorals, els seus resultats, tot i amb més que probables trampes, no superen ni tan sols a l'anterior "referèndum" del 9 de Novembre de 2014.

És possible que el Govern de la Generalitat, tal com va anunciar Puigdemont la mateixa nit del referèndum, utilitzi aquest resultat absent de tota legitimació per portar-nos a un escenari totalment incert amb una Declaració Unilateral d'Independència (DUI) segons està prevista a la Llei de Transietorietat aprovada en el penós espectacle protagonitzat al Parlament durant la primera setmana de Setembre. Un repte a l'Estat que ha de tenir conseqüències, però que per desgràcia les pitjors les patirà el poble, i no les castes que ens governen. Aquestes castes polítiques han pactat durant dècades per seguir robant i saquejant les institucions en un o altre lloc sense contemplacions.

La societat catalana en el seu conjunt, siguin quines siguin les seves idees, és la primera i principal víctima d'aquesta fractura, i és el nostre deure com a patriotes, com a defensors de la catalanitat hispànica, afirmar-nos en la declaració política que vam realitzar a l'any 2013 (http://www.plataforma.cat/download/textaprovatassembleapxc.pdf)

i en l'última Diada (http://www.plataforma.cat/noticies/3810/ban-oficial-de-pxc-per-la-diada-de-catalunya-2017.html) i demanar sensatesa, #Seny, sentit comú, demanar una solució clara i una actuació contundent contra aquells que no respecten les nostres normes comunes, siguin de més o menys grat per a nosaltres.

Hem d'evitar que aquesta situació en què vivim causi més frustració i divisió, que no deixi a una part de la societat catalana al marge, denunciant clarament que tant uns com altres mouen les seves banderes per tapar els seus enormes casos de corrupció, les seves retallades i la seva imposició d'un model econòmic contrari als interessos de la majoria de la població, al servei dels elits de la globalització.

Avui més que mai, som catalans i som espanyols.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube