Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies a Catalunya

Dia de la Dona Treballadora, ni manipulació, ni desigualtat

Dia de la Dona Treballadora, ni manipulació, ni desigualtat

08/03/2018

Manifiest de PxC - #Respeto pel 8 de Març de 2018. Per la dona que no es deixa manipular: feliç Dia de la Dona, endavant dones!

Un any més, celebrem el Dia Internacional de les Dones, de la Dona Treballadora, de la Mare, de la Emprenedora, de la Dona Lliure i Igual que l'Home, i Plataforma per Catalunya (PxC) - #Respeto els dedica el següent manifest .

En ple segle XXI, aquells punts que van motivar a les dones a reivindicar els seus drets segueixen vigents, perquè molts segueixen sense aconseguir-se: millors condicions de treball i de vida, avenços en els drets socials o l'eliminació de la vulnerabilitat d'aquelles dones que són dependents.

La desigualtat es materialitza en la precarietat laboral, o a la violència que pateixen moltes dones pel simple fet de ser-ho. L'anomenada escletxa salarial es situa en un 23%, i encara que és un concepte discutible, indiscutible és el fet que un 67% de contractes a temps parcial són dones, com també són les que assumeixen la major part del treball no remunerat (en la llar, principalment, tripliquen les hores dedicades a la llar que les seves parelles) amb un efecte sobre les pensions devastador (un 25% de mitjana menys que els homes).

D'una banda, durant aquest últim any, el discurs d'allò políticament correcte ha adoptat expressions que la part més intransigent i antipopular del feminisme esgrimeix, donant publicitat a un feminisme en negatiu, que reivindica l'extravagància, la sexualitat amorfa i el mal gust abans que la igualtat de drets laborals i socials entre dones i homes. Per al Sistema, és més important parlar d'"elles i ells" constantment, que donar l'oportunitat a les dones de ser mare sense que això perjudiqui a la seva vida laboral. Fins i tot a vegades, aquest discurs deformat i negatiu tracta de trepitjar l'home, pel sol fet de ser-ho, per desviar l'atenció del realment important, com és educar la societat en la igualtat i el respecte entre sexes.

La "vaga general feminista" promoguda per aquest 8 de Març pel alguns grups extremistes i que secunden els partits progressistes i liberals només fa que dividir a la classe treballadora. Justament quan encara no ens hem recuperat de les retallades socials de les dretes liberals i neoliberals al poder, l'esquerra i el "centre" proposa dividir els treballadors entre homes i dones, culpabilitzant als homes.

A PxC - #Respeto pensem que tots som treballadors, també els petits i mitjans empresaris que creen llocs de treball, i que no podem demonitzar a ningú per ser home o dona. Hem de reivindicar els drets de les dones, la igualtat i un feminisme positiu i no sectari com el de l'esquerra moderna, en els espais i en les ocasions determinades, i no posar-los per sobre de la causa de tots els treballadors en el seu conjunt.

El dia 8 de Març parlem de Dones, però les vagues són per defensar els drets socials de tots, la causa de tots els treballadors, davant els atacs de les retallades o l'atur responsabilitat del govern, per tant, imposat a la societat per una casta política ineficaç i irresponsable. Fer vaga només per dones i pels drets de les dones és pervertir l'origen, dividir els treballadors i perdre l'objectiu de les dues causes: la de tots els treballadors i la de les dones que han de ser les úniques protagonistes del dia 8 de Març.

Per una Igualtat real. Per una Llei d'Igualtat Salarial a tot Espanya. Contra l'assetjament laboral. Per la participació de la dona en la política, sense ser dona-quota. Per la dona que vol ser mare i el Sistema abandona. Per la dona que planta cara al fonamentalisme religiós i no accepta normes degradants. Contra els falsos valors del Sistema que ven a la dona-mercaderia en el tràfic de blanques i l'explotació sexual. Per la dona emprenedora, per la dona que ha aixecat famílies i països devastats, per la dona que tria en llibertat i defensa la seva identitat.

Per la dona que no es deixa manipular: feliç Dia de la Dona, endavant dones!

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube