Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Observatori de l' Islam

e-noticies.cat, 24/08/2017; La CUP no volia estigmatitzar l'Islam

e-noticies.cat, 24/08/2017; La CUP no volia estigmatitzar l'Islam

30/08/2017

La formació va proposar suprimir el Protocol de detecció de radicalització per no "discriminar" joves de religió musulmana

http://politica.e-noticies.cat/la-cup-no-volia-estigmatitzar-lislam-111909.html

La CUP va demanar derogar el Protocol de Detecció de Radicalització Islàmica a les escoles del Departament d'Ensenyament. Aquest punt formava part de la moció sobre la islamofòbia que el Parlament va aprovar el passat 27 de juliol. El mateix punt de la moció també instava a iniciar els estudis corresponents per a l'elaboració d'un protocol adequat molt més ampli que comprengués totes les formes de violència religiosa, política i de gènere.

Inicialment, la CUP va proposar, en el punt 4, "derogar el Protocol de Detecció de Radicalització Islàmica als centres del Departament d'Ensenyament (PRODERAI) i iniciar els estudis corresponents per a l'elaboració d'un protocol adequat molt més ampli que comprengui totes les formes de violència religiosa, política i de gènere." Posteriorment van modificar el terme derogar per "substituir".

El Diputat Benet Salellas va considerar que el Protocol corria el risc de tenir un impacte desproporcionat, estigmatitzador, discriminador dels nostres joves a les aules i que només serviria per crear més injustícia i més violència. Aquest apartat finalment va ser rebutjat per 69 vots en contra (JxSí, PPC i diputat no adscrit), 25 abstencions (Cs) i 32 vots a favor (PSC, CSQP i CUP).

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube