Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Premià de Mar i Primer Congrés: protagonisme mediàtic i bases del projecte identitari (2002)

L'interès suscitat per Plataforma Vigatana va propiciar que persones d'arreu de Catalunya establissin contacte amb el seu impulsor, Josep Anglada, per tal d'emprendre un projecte comú. D'aquest mode, el que va començar sent una iniciativa local va acabar erigint-se en un projecte comú per a tota Catalunya. Així va néixer Plataforma per Catalunya, partit fundat pel propi Anglada i de la resta de Catalunya per poder estendre “l'efecte Anglada” per tot el territori català. Es va fundar el 14 de març de 2002 a Vic, quedant formalment inscrit en el Registre de Partits Polítics amb data 5 d'abril de 2002, en el tom IV, foli 432 del llibre d'inscripcions.

La primera gran fita de PxC va tenir lloc el 18 de maig d'aquest mateix any de 2002 a Premià de Mar. Immersos en aquella eufòria europea, amb un Pim Fortuyn que havia aconseguit l'Ajuntament de la primera ciutat holandesa, Rotterdam, amb un partit fundat tot just 3 mesos abans de les eleccions, i els 6 milions de vots aconseguits per Jean Marie Li Pen en la segona volta de les eleccions presidencials franceses, Josep Anglada va recórrer els principals carrers de Premià de Mar seguit per una comitiva de 3 mil premiarencs que no van deixar de proclamar “No a la mesquita, no a la mesquita!”. I així Josep Anglada i PxC van aconseguir el seu primer gran èxit. L'alcaldessa socialista de Premià de Mar es va veure obligada a retirar el projecte de la mesquita.

I així va ser com Josep Anglada, el nostre president, va adquirir una dimensió internacional. No solament va ser el protagonista de tots els mitjans de comunicació catalans i estatals, sinó que va omplir pàgines i més pàgines en la premsa internacional de primer ordre, com ara The Sunday Times, de Londres, Il Corriere della Sera, d'Itàlia, Le Figaro, de París, o mitjans més propers com La Semaine du Roussillon, de Perpinyà, França. I així va ser consagrat com el líder carismàtic que molts catalans esperàvem.

El Primer Congrés es va celebrar el 27 d'octubre a Vic (Barcelona) sota l'eslògan “Neix la nova esperança dels catalans”. Es va triar al President i als altres components del Comitè Executiu del partit. Després de llegir-se les ponències es va aprovar la primera Declaració Programàtica sobre la qual es basaria des de llavors el nou partit sorgit feia tan sols uns mesos. Amb aquell Primer Congrés, PxC es va vestir de llarg en societat, presentant-se com un partit polític català, democràtic i amb vocació europea, decididament innovador, que es fonamenta en la llibertat i la igualtat. Un projecte ètic que vol aconseguir un país socialment just.

PxC a Youtube