Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

La gran eclosió electoral (2011)

2011 serà un any intens en la història de Plataforma per Catalunya. Tres esdeveniments marcaran l'agenda política de la formació identitària: el cinquè Congrés del partit i la celebració d'eleccions municipals i generals.

El V Congrés de PxC es va celebrar a Vic el 27 de març sota el lema “Generant Il·lusió”, amb la mirada posada en les eleccions municipals que se celebrarien dos mesos després. De nou líders de partits europeus identitaris com el Vlaams Belang, el FPÖ i el NDP es desplacen a Vic per fer costat a la formació identitària en aquesta cita, marcada per l'aprovació del manifest del nou gir social cap a l'esquerra sociològica en defensa dels interessos morals i materials dels treballadors del país, principals perjudicats per l'actual política d'immigració.

Al maig PxC es llança a l'assalt dels ajuntaments amb l'objectiu de multiplicar de forma exponencial la seva representació.

L'hora de la veritat arriba la nit del 22 de maig, eufòrica i màgica nit per a tots els candidats i per a la gran família de PxC, que celebra un èxit sense precedents; 67 regidors en 39 ajuntaments, 8 consellers comarcals en 7 consells comarcals i un total 65.909 vots.

El creixement de PxC es xifra en un 400% respecte de les anteriors eleccions locals. El resultat en les urnes constitueix una fita sense parangó en el moviment identitari català i espanyol. 

A l'octubre es va celebrar a Sant Boi de Llobregat el Congrés Fundacional de les Joventuts Identitàries per Catalunya (JIxC). Sota la creu de Sant Jordi el braç juvenil de PxC, assegura així la continuïtat de la lluita identitària en les futures generacions. 

Empesos per l'èxit en les eleccions municipals de maig, tan sols 6 mesos després dels comicis locals Plataforma per Catalunya concorrerà per primera vegada en els seus 9 anys de vida a unes eleccions generals.

Després del recompte, en la jornada electoral del 20 de novembre de 2011, 59.781 ciutadans atorguen la seva confiança a PxC. que es consolida com a sisena força política catalana i es postula com una alternativa amb possibilitats reals d'obtenir representació en les properes eleccions autonòmiques i generals.

I així conclourà un any en què la formació identitària haurà de fer front a uns comicis locals i unes eleccions generals, sense oblidar la celebració de les eleccions autonòmiques, totes elles en un període de 12 mesos, amb el repte econòmic i de capital humà que això comporta per a un partit en vies d'expansió com és Plataforma per Catalunya.

PxC a Youtube