Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Eleccions municipals 2003

En les eleccions municipals celebrades en 2003 Plataforma per Catalunya irromp en l'espectre polític català. Tan sol un any després de la seva constitució legal com a partit, la formació identitària concorre als comicis locals en diversos municipis de la geografia catalana.

En la seva primera cita electoral Plataforma per Catalunya penetra en els consistoris de quatre ciutats catalanes, tres d'elles capitals de comarca.

A Vic, bressol del president del partit, Anglada, i del moviment identitari a Catalunya, Plataforma per Catalunya obté el suport del 7,4% de l'electorat que li val per entrar a l'Ajuntament de la capital d'Osona amb un regidor.

La veïna Manlleu també és partícip d'aquesta primera gesta, i igual que a Vic, la formació identitària entra en el consistori amb un edil.

Lluny de Vic, la seu central de PxC, a la província de Tarragona serà el Vendrell, capital del Baix Penedès, el municipi en què Plataforma per Catalunya aconseguirà representació amb un nou regidor.

Lleida tampoc estarà exempta de l'èxit de PxC en la seva primera cita amb les urnes, i a Cervera, capital de la comarca de la Segarra, el partit aconsegueix el 9,2% dels sufragis, el percentatge més alt en els quatre municipis en els quals obté representació.

En total seran 3.310 els ciutadans de Catalunya que porten a PxC a obtenir representació en localitats de tres de les quatre províncies catalanes. Els comicis locals de 2003 són el punt de partida d'una trajectòria meteòrica que anirà experimentant un creixement exponencial durant els pròxims anys.

 

 

 

PxC a Youtube